Homemade WB - Finální návrh!!!!!! Destiny F6 :)

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Homemade WB - Finální návrh!!!!!! Destiny F6 :)

Příspěvek od myom »

S bratrem již delší dobu plánujeme vytvořit homemade blok na principu storma. Po různých úvahách jsme došli k tomuto závěru.

Jelikož předání podkladů proběhlo velmi rychle, neznám přesné specifikace, materiály (ale samozřejmě měď). Ty se dozvím později.

A tak se ptám jenom na předběžné zhodnocení a náměty pro vylepšení. Já bych navrhl dát místo 1 výstupní fitinky 2. Navíc budu možná dělat základnu pozlacenou. Velikost základny je velká, protože je dost možné, že tento blok bude chladit peltiéra.

Foto:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Zde je krátká viedosekvence, jak to do sebe zapadá

Co Vy na to???,

\\edit: další info později
Naposledy upravil(a) myom dne pon 18. zář 2006, 20:56, celkem upraveno 1 x.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

koukám že ses do toho pustil pořádně...na čem to budeš dělat? předpokládám CNC
nechceš jich udělat víc :)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

je to hezky reseni, mam jen jednu vyhradu. bude to desne narocny na vyrobu. jako seriovku si to nedokazu predstavit :) . koukam ze ses inspiroval "tryskama". mno budiz :wink: . :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Je to hezky namalovany ale takhle by to nemelo nic moc velkou ucinost.....
U storma(cascady) se vyuziva nekolika fyzikalnich veci a to.

1)Diry na trisky musi byt co nejvic u sebe to znamena ze steny jsou co nejtensi(napriklad me se povedlo 0.1mm).Tim padem vyuzivas maximalne plochu bloku.Idealni by bylo nekonecno trisek na co nejmensi plose ale to samozrejme nejde dosahl by jsi tak nekonecne velke plochy.
Kdyz budes mit tak velky mezery mezi dirama na trisky,tak strasne prodrbavas plochu kde se dokaze teplo predavat do vody.Idealni by bylo kdyby ty dirky meli mezi sebou nekonecne malou vzdalenost...

2)Diky tomu ze jsou trisky vrtane do masy medi muzes si dovolit vrtat do velike hloubky a nemuze se ti stat ze se dno propadne nebo zdeformuje tlakem(treba já jsem vrtal az na 0.30mm steny dna).Samozrejme ja tady nepoznam jak moc hluboky to chces delat....Aby jsi pochopil co jsem tim chtel rict,tak jak vis med má urcitou tepelnou vodivost jako kazdej material na zemi.Cim mensi bude vzdalenost od jadra procesoru do "vody" (neboli na misto predavani tepla z medi do vody)tak tim se teplo bude predavat rychleji.Takze nejdulezitejsi plocha pro predavani tepla je prave dno te trisky!Proto jsem vrtal az na uroven 0.3mm.

3)Vis proc se vyuzivaji vubec trisky?jakej to ma ucel?Z fyziky kazdej vi co je rovnice kontinuity neboli "Bernoulliho rovnice".Vyuziva se zrychleni proudeni kapaliny a tim padem rychlejsimu odvadeni tepla z daneho mista.

4)Dalsi veci je ze kdyz budes mit takhle ty trisky rozprostreny po cele aktivni casti bloku tak se nebude dostavat stejnyho mnozstvi vody do vsech trisek = mensi proudeni kapaliny u trisek ktery jsou pod jadrem procesoru!

5)A nakonec jsem podle svych vlastnich mereni a testovani zjistil ze trisky nemusi moc zapadat do direk,ze staci cca 0.2mm kdyz jsou v dirkach.Dosahne se stejne kvalitniho efektu pri odvadeni teplé kapaliny z direk jako,kdyz jsou uplne vsazeny do vnitrku.Navic to má obrovskou vyhodu ze snizis odpor toho bloku neboli restriktivitu,ktera zbytecne namaha cerpadlo!

No a nakonec bych chtel rict ze nic lepsiho nez je storm nevymyslis :oops:
Ja jsem nad tim uz prodrbal hodne casu a povedlo se me udelat blok ktery je sice lepsi jak storm G4 ale jenom tak ze jsem upravil velikost direk,mnozstvi trisek a posazeni trisek nad dirkama....
Teploty mam lepsi asi o 0,5 stupne jako originalni Storm G4 a odpor je mensi ....Ale princip je porad stejnej.Takze preju hodne lucku :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to Highlander:

1. Tohle je zatím jenom takový náčrtek, bude se to ještě dodělávat. Ty díry budou samozřejmě co nejblíže u sebe, podle toho, jak se podaří.

2. To je to s čím jsem si nebyl úplně jistý, jak moc můžu jít dolů, takže díky za tip.

3. Tohle to samozřejmě vím :wink:

4. Tak tohle bude řešené tak, že nad triskama bude relativně velká místnost. A jelikož ty trysky budou dávat vždy nějaký odpor, tak se tato místnost zaplní a podle základu fyziky a chování kapaliny víme, že tlak je v kapalině všude stejný, tudíž by trisky měly být rovnoměrně zaplněné.

5. Tak této rady si cením nejvíc. Jestli jsem to pochopil dobře, tak stačí, když trysky budou pod úrovní plochy základny, že?????

Strašně moc ti děkuji, protože jsi mi moc pomohl. Jestli máš ještě nějaký tip klidně piš!

to Gr8 Vivec: Nejprve se udělají 1-2 prototypy a podle finanční náročnosti a času se možná uvidí, jestli jich uděláme víc.............. Ale nic neslibuji.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

omg já pisu celou dobu "tryska" s mekkym "I" :D omg dmnc....

1)oki :)
2)oki :)
3)oki :)
4)Pozor v tomdle mas pouze castecnou pravdu, tlak bude samozrejme stejny ale mnozstvi vody protecene jednotlivejma tryskama se bude znacne lisit!!!!
A rekl bych dost radikalne.Aby jsi to spravne pochopil v te "mistnosti" kde se bude voda roztekat do jednotlivich trysek jak sam rikas, tak odpor mezi triskou uprostred vstupniho otvoru a na okraji bude rozdilnej.Je to dano fyzikalnima zakonama.....dalo by se to vyjadrit treba pomoci elektriky a ohmova zakona ale newim jestli by jsi to pochopil.Pokud si umis predstavit tlak vody jako "napeti" a proud vody jako "elektricky proud" tak potom ti musi bejt jasny ze z ohmova zakona odpor musi bejt rozdilnej mezi tema tryskama.....A to z toho duvodu ze je vetsi vzdalenost vnejsich trysek od epicentra nez u trysek vnitrnich.Je tam daleko vetsi treni ,vic zatacek atd....tim padem roste odpor vuci vode.

pochopis vic na tomto obrazku
:wink:
Obrázek

5)ano staci kousek pod urovni zakladny ....cca 1 mm.Vic je uplne zbytecneee....treba se podivej ze u storma trysky sahaji skoro az na dno direk u kaskady to je delany stejne a uplne zbytecne...Pred tim jak jsem psal 0.2mm to jsem trosku prehnal,omlouvam se ....idelani podle me je 1 mm protoze to staci na vytvoreni efektu ze se voda vytlacuje ven z direk.¨

Mam spoustu napadu jak ten blok z efektivnit.Dokonce jsem pocital efektivnost jednotlivych trysek s rostouci vzdalenosti ...mam to tady nekde na 20 papirech :-D akorat to asi v tom bordelu nenajdu :-D . Dokonce jsem pocital optimalni pomer polomeru trysek a poctu na jejich celkove plose...UZ si to moc nepamatuju vecer se podivam..tedka jdu delat muj novej casemod :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Jo já jsem si říkal (triska), a tak nechtěl jsem vypadat blbě, tak jsem to zopakoval :oops: :lol:

Hmmm, asi máš pravdu, to by ale mohlo částečně vyřešit právě ty 2 odsávací fitinky. Uprostře by (jak říkáš) hnala vodu přívodní fitinka a na boku by je "násilně" tahaly ty odsávací fitinky.

Jestli máš chuť se o tvoje poznatky podělit, budu jenom rád. Kdyby se zadařilo...................................... :wink: :roll:

Když tak to napiš sem, nebo SZ. Díky.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pekny ale v modelu mas chybu. Hrany na fifince mas nekreslene obracene.
Drobnost. :-) Do pristiho vodnika premyslim o necem podobnem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Pěkný no, schválně - na kolik tahle sranda vyjde?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector píše:Pěkný no, schválně - na kolik tahle sranda vyjde?
No to se uvidí, ale já do toho dám max 2000,-, ale podle mě to bude tak 1000,- bo matroš možná seženu z ferony za flašku :roll:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

imho pokud si to budes delat sam tak jen cena elektriky + matros... me takel posledni bloky na cpu,gpu,2xhdd,chipset vysli na 1400,-

imho matros..nebyla by moznost za nakou kacku sehnat toho trosku vic..respektive i pro me ? :roll: :oops:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Flegy píše:imho pokud si to budes delat sam tak jen cena elektriky + matros... me takel posledni bloky na cpu,gpu,2xhdd,chipset vysli na 1400,-

imho matros..nebyla by moznost za nakou kacku sehnat toho trosku vic..respektive i pro me ? :roll: :oops:
uvidíme....................
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

matros je problem sehnat.....newim jak u vas ve ferone ale kousek medi vam jen tak neprodaji:( jenom v celych tabulich...
klimma
Nováček
Nováček

Příspěvek od klimma »

kdyz uz mluvite o tom matrosi tak v ceskych budejovicich sem nasel docela dobrej obchod maj tam sice 1kg medi asi za 300 KC ale narezou ti co chces nebo ja sem si tam vybral nejaky odrezky a za 1Kg sem dal se slevou 200 takze kdyby nekdo byl v budejkach rad mu reknu kde se to da koupit
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nebo bys to mohl koupit a poslat a ja to calnout :wink:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Tak jsem se ptal jak je to s tou feronou u nás v ostravě. Dozvěděl jsem se, že ti tam klidně uřezají z válcoviny kousek 50x50 mědi. cena je cca 150kč za kilo (nevím přesně) + cena za řez. :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

no to je super, to u nas nedelaj... :)
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

myom píše:Tak jsem se ptal jak je to s tou feronou u nás v ostravě. Dozvěděl jsem se, že ti tam klidně uřezají z válcoviny kousek 50x50 mědi. cena je cca 150kč za kilo (nevím přesně) + cena za řez. :wink:
skus este zberne suroviny tam sa naju naist skutocne poklady 8)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Tak jsem vytvořili novou revizi bloku:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Je tam 59 děr o průměru 4mm tryska má 3mm. je tam závit G1/4".
Kdo má zájem o tento blok, tak mi napište, dá se udělat jich více.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

a přibližná cena?
Odpovědět

Zpět na „Voda“