jak rozvrhnout uložení dat a systému na různé disky?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
mara.t
Začátečník
Začátečník

jak rozvrhnout uložení dat a systému na různé disky?

Příspěvek od mara.t »

Možná je to blbej dotaz ale v praxi se mi výsledky opravdu dostavují..
Mám zatím dva disky WD 2500KS (hlučněstudenou verzi) a pak barakuduIV 120GB (nejsem si jistý odelem).
Dotaz.
-Na který disk nainstalovat systém? (asi na větší a rychlejší?)
-Na kterém nechat systém svapovat? (současně mám na ten druhej)
-Kam instalovat hry (musí se počítat že občas potřebují instalační CD/DVD (iso)?
-Na který disk nechat stahovat z torrent souborů?

Možná to někomu přijde banální ale třeba HOMAM5 mám nainstalovanou na WD (je rozdělená na dvě části systám/zbytek) a stahuju na Baracudu, přesto pokud jede azureus (torrenty) tak se HOMAM5 trhají (jejich instalační DVD(iso) je na té Baracudě.
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

System instalovat na rychlejší hdd, vytvoř si oddil tak 20GB a tam mej jen win a soft co používaš, office apod.
Swap na jiny oddil na začatek hdd ideálni zvlastni oddil tak 2GB, ale neni to nutne. Hry zvlastni partition. A speciální partition a jiny hdd než win na zalohy,mp3,hry,instalačky apod.
Tak to mám ja:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

swap je lepší dát na jiný disk něž je win.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

ten WD si rozdel na 2 - 3 particie:
C: tak 20GB mam aj ja tak na WIN a programy ...
D: tu mozes instalovat hry a ... ked budes mat len 2 particie tak aj zalohy si tu das...
E: ...ked tak este si sprav tuto

na ten 2 disk si daj swap ale podla mna je to uz uplne zbytocne ho vobec mat ja ho mam vypnuty uplne cize toto uz neriesim ale mam 2GB ram...
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“