Možná je to blbej dotaz ale v praxi se mi výsledky opravdu dostavují..
Mám zatím dva disky WD 2500KS (hlučněstudenou verzi) a pak barakuduIV 120GB (nejsem si jistý odelem).
Dotaz.
-Na který disk nainstalovat systém? (asi na větší a rychlejší?)
-Na kterém nechat systém svapovat? (současně mám na ten druhej)
-Kam instalovat hry (musí se počítat že občas potřebují instalační CD/DVD (iso)?
-Na který disk nechat stahovat z torrent souborů?
Možná to někomu přijde banální ale třeba HOMAM5 mám nainstalovanou na WD (je rozdělená na dvě části systám/zbytek) a stahuju na Baracudu, přesto pokud jede azureus (torrenty) tak se HOMAM5 trhají (jejich instalační DVD(iso) je na té Baracudě.
jak rozvrhnout uložení dat a systému na různé disky?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mara.t
- Začátečník

jak rozvrhnout uložení dat a systému na různé disky?
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
System instalovat na rychlejší hdd, vytvoř si oddil tak 20GB a tam mej jen win a soft co používaš, office apod.
Swap na jiny oddil na začatek hdd ideálni zvlastni oddil tak 2GB, ale neni to nutne. Hry zvlastni partition. A speciální partition a jiny hdd než win na zalohy,mp3,hry,instalačky apod.
Tak to mám ja:)
Swap na jiny oddil na začatek hdd ideálni zvlastni oddil tak 2GB, ale neni to nutne. Hry zvlastni partition. A speciální partition a jiny hdd než win na zalohy,mp3,hry,instalačky apod.
Tak to mám ja:)
- myom
- Středně pokročilý

swap je lepší dát na jiný disk něž je win.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- matooo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ten WD si rozdel na 2 - 3 particie:
C: tak 20GB mam aj ja tak na WIN a programy ...
D: tu mozes instalovat hry a ... ked budes mat len 2 particie tak aj zalohy si tu das...
E: ...ked tak este si sprav tuto
na ten 2 disk si daj swap ale podla mna je to uz uplne zbytocne ho vobec mat ja ho mam vypnuty uplne cize toto uz neriesim ale mam 2GB ram...
C: tak 20GB mam aj ja tak na WIN a programy ...
D: tu mozes instalovat hry a ... ked budes mat len 2 particie tak aj zalohy si tu das...
E: ...ked tak este si sprav tuto
na ten 2 disk si daj swap ale podla mna je to uz uplne zbytocne ho vobec mat ja ho mam vypnuty uplne cize toto uz neriesim ale mam 2GB ram...
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |