Uprava Inst. CD Windows XP
Moderátor: Loki5567
- Ira
- Nováček
Tak záleží na tom jestli v tom más treba swap "odkladaci soubor" win si vemou treba 1,5GB, nebo podpora režimu spanku treba 800MB, záleží sčim to meříš....pak treba obnoveni systemu atd [/quote]
Je pravda, že se chystám ten swap odstěhovat na jiný disk a zrušit podporu spánku, protože se mi zdá taková služba k ničemu. Potom dám vědět, jakou výslednou velikost má XP.
Díky Ira
Je pravda, že se chystám ten swap odstěhovat na jiný disk a zrušit podporu spánku, protože se mi zdá taková služba k ničemu. Potom dám vědět, jakou výslednou velikost má XP.
Díky Ira
MB Biostar M7NCD, AMD Barton 2500+, ATI Radeon 9200 VIVO, 2x512 Kingston, MuchTV, LG GSA-H20L, WD 120 GB, WinXP sp2 - 50%, Mandriva Linux 2006 - 50%
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- embe
- Začátečník
Tak ja mam napriklad po cerstvej instalacii cca 470 MB...Ira píše:Díky za odpovědˇ. Jen se mi zdá, že když má instalační CD 210MB, tak výsledná instalace na HDD je pak příliš veliká. 2GB se mi zdá moc, Kde potom lidé vzali těch 500MB? Na tuhle otázku mi snad ani neodpovídejte, Je řečnická.Dzin píše:Tak velikost instalace je vždycky vetší než instal CD...
SP2 si taky neco ukousne, dyt má 230MB sám o sobe
Zdraví Ira
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To máš nějak moc velký. Já včetně SP2 (jak jinak) a nezbytných hotfixů mám ISO 150 MB. Nainstalováno (teď si nepamatuju přesně), ale určitě pod 400 MB, holt se to rozbalí. Ale 2 GB ani náhodou.Ira píše:Díky za odpovědˇ. Jen se mi zdá, že když má instalační CD 210MB, tak výsledná instalace na HDD je pak příliš veliká. 2GB se mi zdá moc, Kde potom lidé vzali těch 500MB? Na tuhle otázku mi snad ani neodpovídejte, Je řečnická.Dzin píše:Tak velikost instalace je vždycky vetší než instal CD...
SP2 si taky neco ukousne, dyt má 230MB sám o sobe
Zdraví Ira
- embe
- Začátečník
jj, ja by som odporucal este trochu osekat a doladit...2GB je strasne moc.ka-spel píše:To máš nějak moc velký. Já včetně SP2 (jak jinak) a nezbytných hotfixů mám ISO 150 MB. Nainstalováno (teď si nepamatuju přesně), ale určitě pod 400 MB, holt se to rozbalí. Ale 2 GB ani náhodou.Ira píše: Díky za odpovědˇ. Jen se mi zdá, že když má instalační CD 210MB, tak výsledná instalace na HDD je pak příliš veliká. 2GB se mi zdá moc, Kde potom lidé vzali těch 500MB? Na tuhle otázku mi snad ani neodpovídejte, Je řečnická.
Zdraví Ira
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- embe
- Začátečník
Njn a prave preto to treba upravit este...Dzin píše:Ale pokud to počítá i se swapem, kterej muže mit třeba 1GB, tak to ani moc neni...embe píše: jj, ja by som odporucal este trochu osekat a doladit...2GB je strasne moc.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Ira
- Nováček
- Ira
- Nováček
tiskárna netiskne
Ahoj,
po ořezání nLitem a nainstalování WinXPsp2 jde vše v pohodě, ale včera jsem zjistila, že nejede tiskárna (HP DeskJet 940c). Nainstaluje se, vytiskne testovací stránku, ale netiskne ze žádného programu. Je ticho. Přiznám se, že nevím, co vše požebujete vědět, abyste mi poradili. V nLitu jsem se vyhla sekci Podpora hardwaru. Jinak jsem Winy dost ořezala. Tiskárnu jsem nainstalovala manželovi do notbuku, který má neořezaný WinXP a tam jede dobře. V mém počítači v Nástrojích pro správu - Prohlížeč událostí - Systém je hlášení o chybě Win32time a další chybě Print - chyba W32. Může to spolu souviset? Odinstalovala jsem nLitem Systémový čas. Možná, že ho tahle stará tiskárna potřebuje.
Mám Athlon Barton 2500+, ATI Radeon9200, 1GB RAM, MuchTV, tiskárna je starší HP940c - ovladače z roku 2001 (tudíž ne pro WinXP - novější jsem nenašla
po ořezání nLitem a nainstalování WinXPsp2 jde vše v pohodě, ale včera jsem zjistila, že nejede tiskárna (HP DeskJet 940c). Nainstaluje se, vytiskne testovací stránku, ale netiskne ze žádného programu. Je ticho. Přiznám se, že nevím, co vše požebujete vědět, abyste mi poradili. V nLitu jsem se vyhla sekci Podpora hardwaru. Jinak jsem Winy dost ořezala. Tiskárnu jsem nainstalovala manželovi do notbuku, který má neořezaný WinXP a tam jede dobře. V mém počítači v Nástrojích pro správu - Prohlížeč událostí - Systém je hlášení o chybě Win32time a další chybě Print - chyba W32. Může to spolu souviset? Odinstalovala jsem nLitem Systémový čas. Možná, že ho tahle stará tiskárna potřebuje.
Mám Athlon Barton 2500+, ATI Radeon9200, 1GB RAM, MuchTV, tiskárna je starší HP940c - ovladače z roku 2001 (tudíž ne pro WinXP - novější jsem nenašla
MB Biostar M7NCD, AMD Barton 2500+, ATI Radeon 9200 VIVO, 2x512 Kingston, MuchTV, LG GSA-H20L, WD 120 GB, WinXP sp2 - 50%, Mandriva Linux 2006 - 50%
- Ira
- Nováček
tiskárna netiskla, už tiskne
Ahoj,
tak jsem nakonec musela zase vše smazat. Ale před tím jsem si našla starší nLite 1,04 pro NetFrame 1,1. Vyrobila jsem si ořezanou verzi WinXP sp2, vypálila Nerem, nainstalovala a vše šlo. Tiskárna tiskne scener skenuje a jede vše jak má. S novým nLitem 1 final pro NetFrame 2 jsem to zkoušela snad 15x. Ořezat, neořezat, vypálit, ale tiskárna netiskla nikdy. Hledala jsem i na netu informace, ale nic jsem se nedověděla. Nevím, v čem je ten poslední nLite jiný, jestli v tom NetFrame? Nebo je to starou tiskárnou HP 940c? Nevím.
Zdraví Ira
tak jsem nakonec musela zase vše smazat. Ale před tím jsem si našla starší nLite 1,04 pro NetFrame 1,1. Vyrobila jsem si ořezanou verzi WinXP sp2, vypálila Nerem, nainstalovala a vše šlo. Tiskárna tiskne scener skenuje a jede vše jak má. S novým nLitem 1 final pro NetFrame 2 jsem to zkoušela snad 15x. Ořezat, neořezat, vypálit, ale tiskárna netiskla nikdy. Hledala jsem i na netu informace, ale nic jsem se nedověděla. Nevím, v čem je ten poslední nLite jiný, jestli v tom NetFrame? Nebo je to starou tiskárnou HP 940c? Nevím.
Zdraví Ira
- embe
- Začátečník
Re: tiskárna netiskla, už tiskne
Ahoj, skus tu: www.msfn.org ale je to v anglictine...Ira píše:Ahoj,
Zdraví Ira
- Ira
- Nováček
Díky za tip, angličtina není až takový problém,
ahoj
ahoj
- embe
- Začátečník
Rado sa stalo, tam je toho miliardy....a este o mnoho viac...Ira píše:Díky za tip, angličtina není až takový problém,
ahoj
- r3incarnat0r
- Nováček
Fakt, že jsou ovladače z roku 2001, neznamená, že nemohou být určeny pro Windows XP. Tento systém vyšel 25. října téhož roku, navíc výrobci hardwaru by měli mít systém k dispozici vždy v předstihu. Ovladače na této oficiální stránce jsou z roku 2001 a zároveň určeny pro Windows XP.Ira píše:...tiskárna je starší HP940c - ovladače z roku 2001 (tudíž ne pro WinXP - novější jsem nenašla
Raději používejte vždy nejnovější verze, v těch starších jsou často dost nepříjemné chyby. Zkuste nejnovější nLite 1.2 Beta. dotNET je "pouze" platforma, pod kterou je aplikace nLite napsána, verze (nebo i jiný programovací jazyk) by na výslednou kvalitu vytvořené instalace Windows imho neměla mít vliv. Stáří tiskárny by také nemělo mít vliv (je to spíše věc ovladačů), zvláště pak funguje-li ve Vašem případě na stejném OS, jen ořezaném v jiné verzi.Ira píše:...tak jsem nakonec musela zase vše smazat. Ale před tím jsem si našla starší nLite 1,04 pro NetFrame 1,1.
...
Nevím, v čem je ten poslední nLite jiný, jestli v tom NetFrame? Nebo je to starou tiskárnou HP 940c? Nevím.
Well, if there is a bug present, it should be fixed. Please post the description of your problem to this nLite forum on the MSFN. It is important to attach your Last Session.ini (attach, don't copy-paste!).Ira píše:Díky za tip, angličtina není až takový problém,embe píše:Ahoj, skus tu: www.msfn.org ale je to v anglictine...
ahoj
- Klinki
- Nováček
-
nLite a samoinstalacni XP
Dneska sem si stahl nLite (posledni stable relase) a koukal jsem na nejake ty clanky. To co mam v nLitu vypnout a co ne to sem pochopil, ale ta automaticka instalace programu mi az tak jasna neni (napr. jak tam nastavit slozku kam se to nainstaluje, instalace z jinych instalacaku nez sou ty zakladni , instalace ovladacu z exe souboru atd) :/ Dokonce na inst. cd nemam ani slozku $OEM$ ale tu si mam asi sam vytvorit zejo? Nemohli byste mi s tim nekdo pls poradit (treba pres PM nebo ICQ ? )? Vim ze uz to v tomto tematu 100% je ale nemam chut ani cas procitat vsech 22 stranek.
ps moje ICQ cislo:252404810
- embe
- Začátečník
Re: nLite a samoinstalacni XP
Ahoj, to neni na 5 minut...ani na icq, to je zalezitost na dni az tyzdne ale vysledok stoji zato. Kazdopadne ak vies po aglicky, http://www.msfn.org/board/index.php bude Tvoj kamarat a este lepsie guide pre zaciatocnikov je na http://unattended.msfn.org/unattended.xp/Klinki píše:Dneska sem si stahl nLite (posledni stable relase) a koukal jsem na nejake ty clanky. To co mam v nLitu vypnout a co ne to sem pochopil, ale ta automaticka instalace programu mi az tak jasna neni (napr. jak tam nastavit slozku kam se to nainstaluje, instalace z jinych instalacaku nez sou ty zakladni , instalace ovladacu z exe souboru atd) :/ Dokonce na inst. cd nemam ani slozku $OEM$ ale tu si mam asi sam vytvorit zejo? Nemohli byste mi s tim nekdo pls poradit (treba pres PM nebo ICQ ? )? Vim ze uz to v tomto tematu 100% je ale nemam chut ani cas procitat vsech 22 stranek.
- r3incarnat0r
- Nováček
Re: nLite a samoinstalacni XP
to Klinki:
Jen ve stručnosti: články co jsem viděl (v češtině) jsou už docela zastaralé, nejlepší způsob je imho otestovat výsledek ve virtual machine (vmware). Pokud automatickou instalací programů myslíte přidání addonů, tak složku, kam se to nainstaluje, nastavit nemůžete. Ovladače musíte z EXE souboru nejprve rozbalit, tak aby mohly být vybrány soubory s příponou INF. Složka $OEM$ se vytvoří v případě potřeby, obvykle obsahuje pouze soubor cmdlines.txt. Pokud chcete poradit něco konkrétního, tak pište sem do fóra, aby se mohli poučit i ostatní začátečníci. Chápu, že nechcete všechno pročítat, já také většinou nic nepročítám a raději používám metodu pokus-omyl-google.
Jen ve stručnosti: články co jsem viděl (v češtině) jsou už docela zastaralé, nejlepší způsob je imho otestovat výsledek ve virtual machine (vmware). Pokud automatickou instalací programů myslíte přidání addonů, tak složku, kam se to nainstaluje, nastavit nemůžete. Ovladače musíte z EXE souboru nejprve rozbalit, tak aby mohly být vybrány soubory s příponou INF. Složka $OEM$ se vytvoří v případě potřeby, obvykle obsahuje pouze soubor cmdlines.txt. Pokud chcete poradit něco konkrétního, tak pište sem do fóra, aby se mohli poučit i ostatní začátečníci. Chápu, že nechcete všechno pročítat, já také většinou nic nepročítám a raději používám metodu pokus-omyl-google.
- embe
- Začátečník
Ja by som povedal, ze polovicna robota nie je robota a nema vyznam sa pustat do niecoho co vopred viem, ze nebude kompletne. Ked clovek zisti co vsetko sa da s XP robit, tak az potom sa moze pustit do prace. Ja osobne som zacinal s nLite a bol som uspokojeny ze sa take nieco vobec da. Teraz nlite nepouzivam skoro vobec. Netvrdim ze je zly, naopak...ale nedokaze tolko co clovek dokaze urobit manualne.
zlozka $OEM$ moze okrem ineho obsahovat nasledujuce zlozky:
$1
install
Applications
Adobe
Irfanview
Nero
NOD32
....a podobne
$$
system32
Z vyssie uvedeneho vyplyva ze do zlozky $OEM$\install\Applications\ sa vkladaju instalacne subory programov. Tie sa ale sami od seba nenainstaluju, treba im to prikazat. Na to su rozne metody. Ja pouzivam metodu RunOnceEx a co sa neda/neni vhodne takto nainstalovat instalujem cez SVCPACK.inf (to je vlastne sekcia hotfixy v nlite) a zlozka SVCPACK je zase v zlozke i386 instalacneho CD
Do zlozky $$ sa davaju priamo veci/subory, ktore sa maju pri instalacii skopirovat do C:\Windows\system32
Samozrejme toto je iba tak uplne zlahka nacrtnute co a ako. Prikazy na instalaciu programov sa vkladaju do .cmd suboru, moj sa napriklad vola RunOnceEx.cmd (po novom to mam trosku inak, toto je stary nazov a uz to robim trochu inak, ale v zasade rovnako, dovodom je mnozstvo aplikacii ktore sa mi samoinstaluju potichu po prvom prihlaseni vo Win - je ich tolko, ze som musel zmenit trochu postup...)
Priklad tichej instalacie NOD32 a Irfanview s pluginmy:
kde cmdow @ /HID je skrytie prikazoveho riadku. Z uvedeneho je vidiet, ze tam je nejake /silentmode, to je tzv switch, ktory hovori aplikacii, aby sa nainstalovala tak, ze nie je potreba uzivatelovu interakciu. Je to dost zlozite ale ked to clovek skusa a pochopi tak je to jednoduche...
Su aj aplikacie ktore sa "silently" nedaju nainstalovat, potom je treba pouzit skripty, pripadne prerobit exe na msi...moznosti je viac. Jednou z nich je aj spustenie instalacky a potom otvorit cez Run\%temp% a tam sa vytvoria docasne subory a aj instalacne subory, teda msi. To treba zobrat a pouzit namiesto povodneho exe. Niektore instalacky sa daju rozpakovat WinRarom (nepouzivat ziadne winzip, powerarchiver ani pod shity)...
Proste je toho celkom vela...a samozrejme ako poznamenal r3incarnat0r skusat instalacky vo VMware, je to software, ktory emuluje virtualny pocitac. Jednoduchy a intuitivny.
zlozka $OEM$ moze okrem ineho obsahovat nasledujuce zlozky:
$1
install
Applications
Adobe
Irfanview
Nero
NOD32
....a podobne
$$
system32
Z vyssie uvedeneho vyplyva ze do zlozky $OEM$\install\Applications\ sa vkladaju instalacne subory programov. Tie sa ale sami od seba nenainstaluju, treba im to prikazat. Na to su rozne metody. Ja pouzivam metodu RunOnceEx a co sa neda/neni vhodne takto nainstalovat instalujem cez SVCPACK.inf (to je vlastne sekcia hotfixy v nlite) a zlozka SVCPACK je zase v zlozke i386 instalacneho CD
Do zlozky $$ sa davaju priamo veci/subory, ktore sa maju pri instalacii skopirovat do C:\Windows\system32
Samozrejme toto je iba tak uplne zlahka nacrtnute co a ako. Prikazy na instalaciu programov sa vkladaju do .cmd suboru, moj sa napriklad vola RunOnceEx.cmd (po novom to mam trosku inak, toto je stary nazov a uz to robim trochu inak, ale v zasade rovnako, dovodom je mnozstvo aplikacii ktore sa mi samoinstaluju potichu po prvom prihlaseni vo Win - je ich tolko, ze som musel zmenit trochu postup...)
Priklad tichej instalacie NOD32 a Irfanview s pluginmy:
Kód: Vybrat vše
cmdow @ /HID
@echo off
SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx
REG ADD %KEY% /V TITLE /D "INSTALUJEM APLIKACIE" /f
REG ADD %KEY%\040 /VE /D "NOD32 2.51.26" /f
REG ADD %KEY%\040 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\NOD32\setup.exe /silentmode /cfg=config.xml /instmfc" /f
REG ADD %KEY%\040 /V 2 /D "%systemdrive%\install\Applications\NOD32\updfiles.exe" /f
REG ADD %KEY%\040 /V 3 /D "REGEDIT /S %systemdrive%\install\Applications\NOD32\NOD32.reg" /f
REG ADD %KEY%\045 /VE /D "IRFAN VIEW 3.98 + PLUGINY" /f
REG ADD %KEY%\045 /V 1 /D "%systemdrive%\install\Applications\Irfan\iview398.exe /silent /desktop=0 /group=1 /allusers=0 /assoc=1" /f
REG ADD %KEY%\045 /V 2 /D "%systemdrive%\install\Applications\Irfan\irfanplugins398.exe /silent" /f
Su aj aplikacie ktore sa "silently" nedaju nainstalovat, potom je treba pouzit skripty, pripadne prerobit exe na msi...moznosti je viac. Jednou z nich je aj spustenie instalacky a potom otvorit cez Run\%temp% a tam sa vytvoria docasne subory a aj instalacne subory, teda msi. To treba zobrat a pouzit namiesto povodneho exe. Niektore instalacky sa daju rozpakovat WinRarom (nepouzivat ziadne winzip, powerarchiver ani pod shity)...
Proste je toho celkom vela...a samozrejme ako poznamenal r3incarnat0r skusat instalacky vo VMware, je to software, ktory emuluje virtualny pocitac. Jednoduchy a intuitivny.