GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

paulus.u píše:je někde česky popsané co je na těch 2 CD k tý 7600GS? a nějaký popis na co jsou ty dva kabely? :oops:
Tady toho je dost....záleží jakou máš na mysli :)
link
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

takze casovanie nepomoze... Ja len dufam, ze 2.1v nepripecie moje pamate :) Ja kym 1000mhz nedostanem z nich, tak nebudem pokojne spavat :D
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:takze casovanie nepomoze... Ja len dufam, ze 2.1v nepripecie moje pamate :) Ja kym 1000mhz nedostanem z nich, tak nebudem pokojne spavat :D
ne, naopak, já si myslím že jedině změna časování pomůže, ikdyby jsi do nich rval 2,5v tak je na těch 1000MHz podle mě nedostaneš - bez změny časování, jak jsem psal na chvilku jsem je zkusil napájet na 2,1 a jediný zisk byl 5MHz a když si zvedl o 10 MHz na 490, tak mega artefakty ale karta nepadala, z čehož usuzuji že paměti mohou jít výše, ale s tímhle časováním tam prostě budou artefakty
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

fanik píše: čekal jsem i nějaký příspěvek od prescotta... a nic =) doufám že si nezničil kartu
Ne, neboj...karta zatim jede :) . Neozyval sem se delsi dobu, pac skoro kazdy vikend, kdyz si rikam, ze ted to uz udelam, tak se prisere uplne nejaka jina vec a bohuzel to nejde odlozit, tak se vetsinou ani nedostanu domu natoz jeste k pc. :x
No ale dival jsem se na tebou vyznaceny merici bod pro v-core. Ja bych ho klidne vyzkousel, ale to kolecko nema zadny vystupek a ja se kvuli chladice na procesoru nedostanu ke karte tak, abych tam vrazil merak. :sad:
Jinak ty body odporu pro jadro...pokud s tim nemas problemy ty, tak na MSI to urcite pujde taky. Az budu mit kartu venku (nemuzu ale zarucit kdy - budu se snazit co nejdrive), tak se na to podivam poradne.
BTW. ty uz si meril v-core pomoci toho kolecka, co jsi vyznacil??
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

presscott píše:.pokud s tim nemas problemy ty, tak na MSI to urcite pujde taky.
jaky problem by mal byt na MSI ? ved ja mam tu istu co ty a viem odmerat aj rezistancie aj napatie. Mozem aj ja odmerat, mne freezer az tak nezavadza a viem prilozit merak ku karte. O co ide? staci popisat a ja zistim
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Spirit píše: jaky problem by mal byt na MSI ? ved ja mam tu istu co ty a viem odmerat aj rezistancie aj napatie. Mozem aj ja odmerat, mne freezer az tak nezavadza a viem prilozit merak ku karte. O co ide? staci popisat a ja zistim
Blbe sem se vyjadril... :wink: Uz neni treba nic zjistovat, nejak sem se tam nakonec dostal a merak ukazuje stejnou hodnotu v-core na kondezatoru (co jsem vyznacil) i na tom kolecku, co vyznacil fanik. Zmeril sem i pameti a o5 je stejne napeti jak na kondenzatoru, tak i na tom fanikovem "kolecku". (ja mam 1,81v)...takze zalezi co je pro koho pohodlnejsi merit, treba ja mam lepsi pristup k tem kondenzatorum :wink:
Jinak ten rezistor jsem jeste nemeril, pac sem kartu nemel venku...klidne to muze zmerit Spirit. [o par postu z5 je odkaz na obrazek - jsou tam vyznacene "Měřící body rezistoru", tak to zmer, jestli odpovida tomu prekreslovanemu]
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

presscott píše:a merak ukazuje stejnou hodnotu v-core na kondezatoru (co jsem vyznacil) i na tom kolecku
jake ze kolecko?? :? Mas namysli tlmivku? ferritovy prstenec obtoceny hrubym medenym drotom? Je to tlmivka, patri to k filtracii a logicky to musi ukazovat rovnake napatie ako kondiky...
presscott píše:ja mam 1,81v
presne ako ja :)
presscott píše:Jinak ten rezistor jsem jeste nemeril, pac sem kartu nemel venku...klidne to muze zmerit Spirit. [o par postu z5 je odkaz na obrazek - jsou tam vyznacene "Měřící body rezistoru", tak to zmer, jestli odpovida tomu prekreslovanemu]
kuknem sa nato

/edit: No teraz tam mam 630ohm a povodne to bolo tusim 680 aj nejake drobne, ale nie som si isty a teraz to uz mam zamachlene... Kcomu je tento udaj? Ved je to ta najpodstatnejsia rezistancia medzi 4 pinom a zemou, to, co je pri jadre okolo 732 ci tak nejak...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše: jake ze kolecko?? :? Mas namysli tlmivku? ferritovy prstenec obtoceny hrubym medenym drotom? Je to tlmivka, patri to k filtracii a logicky to musi ukazovat rovnake napatie ako kondiky...
neee... to nemá na mysli =) ...ty jsi nekoukal na tu aktualizovanou fotku? kde jsem vyznačil ty měřící body. tam je takové jakoby kolečko, taková dírka, to určitě myslí
rakosa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Kterou ????

Příspěvek od rakosa »

Prosím poraďte kterou z 7600gs na AGP koupit?

Inno3D GeForce 7600GS 256MB
Leadtek Winfast A7600 GS TDH 256MB
MicroStar NX7600GS-TD256 256MB
Club-3D GeForce 7600GS, 256MB DDR2
Sparkle GeForce 7600GS Ultra II

Prosím spěchá, všem dík :)
Naposledy upravil(a) rakosa dne úte 19. zář 2006, 16:36, celkem upraveno 1 x.
P4 2,4GHz Prescott na MSI Intel 865PENeo2, 4x512MB DDR 400MHz, nVidia Club3D 7600GS na Fujitsu siemens P17-2
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

fanik píše:
Spirit píše: jake ze kolecko?? :? Mas namysli tlmivku? ferritovy prstenec obtoceny hrubym medenym drotom? Je to tlmivka, patri to k filtracii a logicky to musi ukazovat rovnake napatie ako kondiky...
neee... to nemá na mysli =) ...ty jsi nekoukal na tu aktualizovanou fotku? kde jsem vyznačil ty měřící body. tam je takové jakoby kolečko, taková dírka, to určitě myslí
:lol: :lol: :lol: Jo, myslel sem tim tu dirku obtazenou cinem nebo medi (nebo co to je) Pro ilustraci sem to vyznacil TADY zlutou sipkou. :wink:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

ahaaaaa :)

a kcomu potrebujes vediet info o tom "koliesku" ? :D

Inak na 2.05v dam iba 990mhz a viac ani tuk :(
inak v 3dmark05 dam iba 5230 bodov
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

990 a dělají artefakty vid... jinak ti doporučuji po důkladném studiu max 1,99 a to opravdu jako max, pokud to přinese nějaký výsledek, jestli budeš mít na 1,99 stejné výsledky jako na 1,9 tak není co řešit

Jistě 3D Mark 05 je právě hlavně o tom jak máš rychlé paměti, stejná karta se stejnou frekvencí GPU, ale paměti na 1200 a budeš se blížit 6000. Tohle jsem si ověřil na x800GTO a na powercoloru x1600Pro AGP kde byli 2,2ns chipy které dokázali běžet na 1100MHz, tam byli celkem nehorázné rozdíly mezi pamětí na 1200 (x1600 1100) a pamětí na 1000 (x1600 800) a taky šířka pamětové sběrnice 128 vs 256bit

AD koliesko... to je mnou vyznačený měřící bod a neshjoduje se s měřícími body Prescotta, tak jsem chtěl vědět jestli měřeni v těchto různých bodech ouhlasí :D

BTW celkově výsledky nic moc... při frekvenci 460/960 3DMark 03 9800 bodů, což je dobré, ale při frekvenci 650/900 jsem se motal někde nad 11000, což mi nepřišlo adekvátní tomu o kolik bylo jádro přetaktováno, pro změnu v 06 jsem se s cca 2300 přiblížil ke 3000. ani čert to nepobere... pak jsem to začal zásadně měřit ve FEARu normálně při MP combat s Frapsem a ve FarCry s OCbenmark (COD2 se mi nechtělo instalovat), tyhle meření konečně skutečně něco ukazovala, tedy aspon pro lépe zpracovatelné výsledky

/ed/ dělal jsem mega dlouhý dodatek o bluescreenech atd. o testování atd- JENŽE MÍSTO DODÁNÍ SE MI OBJEVIL SCREEN ŽE PROBÍHÁ AKTUALIZACE DATABASE A ŽE TO BUDE TRVAT JEN CHVILKU, ALE TRVALO TO STO LET!!!
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Riva mi absolutně nic neříká, nicméně jsem si ji zprovoznil a několika málo zásahy do registrů jsem výsledky vylepšil takže např. mark03 z frekvencemi 460/960 10126 bodů aktuálně... zlepšení v každém dalším marku také a ne nepodstatné vzhledem k tomu že karta je na stejné frekvenci a nesnižoval jsem nijak úroveň detailů apd. - vše při defaultním nastavení. U atin jsem měl rád atiltraytool právě díky možnosti tweakování a zasáhů do registrů, kdy jste kolikrát jen malými úpravami dosáhli mnohem lepších výsledků.
Toto mi velmi u nvidie chybělo, ale v Rivě je těch možností celkem hodně a já bych rád věděl celkem přesně jak s nimi lze naložit, bohužel jsem nenašel návod, nic pořádného v češtině a vlastně ani v angličtině, tak kdyby někdo o něčem věděl, byl bych nesmírně rád kdyby mi dal nějaký link nebo radu.
Jinak pokud Vám riva nechce s vaší kartou 7600GS/GT AGP spolupracovat, tak stačí upravit soubor RivaTuner.cfg a pod [GPU_10DE] do řádku
NV4B = 390h-39Fh
dopsat 2E0h-2E2h
tedy má to vypadat následně takto
NV4B = 390h-39Fh,2E0h-2E2h

...možná to všichni víte, já na to přišel náhodou a ani jsem si nebyl jistý jestli to bude fungovat, ale funguje to 100%
Pokud tady placám o nějaké všeobecně známé věci, tak se na mě nezlobte.
V mém případě by samozřejmě stačilo doplnit pouze 02E1 ale jak je to uvedeno výše, tak by to mělo obsahovat snad všechny dostupné varianty těchto karet pro AGP (to za čárkou).

/ED/ ještě k té Rivě... já samozřejmě vím že u každé položky v poweruser je help, ale málokdy je mi jasné jestli mám zadat 0 nebo 1 ...je to tam takové zmatečné
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2Fanik: Tak to sem nevědel :) díky funguje to :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

To Dzin: není zač :D jsem rád že nejsem za troubu :D

BTW takže já prozatím skončil nakonec na 560MHz jádro a 920MHz paměti, hned z několika důvodů.

1. měl jsem jisté podezření na okem nezachytitelné laggy (prostě mě vhodnější slovo nenapadá) které souvisí s jakýmsi vzájemným poměrem mezi frekvenci jádra a pamětí a také zřejmě "nějakého" řadiče, který to v určité fázi není schopen pobrat.
2. podezření se doslova obrátilo v jistotu po dnešní několikahodinové serii pokusů, např:
Aquamark 560/960 - 62500 bodů (špatný)
-"- 560/950 - 63200
-"- 560/940 - 61800
-"- 560/930 - 63500
-"- 560/920 - 65000 (což je celkem výrazný skok) více jsem měl akorát při frekvenci tuším 650/880 něco malinko přes 66000 bodů
3. Do doby než najdu způsob jak tyto microlaggy (zřejmě hodně časté) eliminovat - nalezením té věci kde je to způsobeno (prostě se mi neustále na mysl vnucuje řadič paměti nebo tak něco) a nalezením způsobu jak tuto věc donutit pracovat lépe (např také zvednutím napětí), pro mě nemá dále smysl honit nějaké vyšší frekvence za cenu ztráty reálného výkonu - tzv Average FPS - prostě mě nebere že mám někde o 5 FPS více, když pak v důsledku a v průměru těch 5 FPS ztrácím ba vlastně i více (např. i 5000 FPS samozřejmě v závislosti na délce měření).
Pokud to není jasné, tak milerád dovysvětlím... aquamark uvadím, jelikož je to nejrychlejší způsob zjištění a při pokusu s 3D marky se to také potvrdilo, akorát je rozdíl 10x pustit aquamark a 10x pustit nějaký 3DMark, totéž platí i ve hrách.
560 MHz na jádře proto, že vykonový rozdíl mezi 560 a 600 je naprosto mikroskopický, ale paměti mi běží bez chyb a laggů na vyšší frekvenci a na celkový výsledek to má pozitivnější dopad.
Už se motám dokola a jen vím že jsem chtěl určitě napsat ještě něco, akorát že už nevím co :-D
tak zase příště :D

/ed/ už vím... :D měření a frekvence probíhalo několikrát, abych měl skutečně jistotu a prostě se to opakovalo tak jak popisuji.
K těm laggům... vím o nich jelikož při vyšší frekvenci jádra a pokusech s vyšší frekvencí pamětí byli zcela zřetelné a byl i zcela zřetelný pokles FPS (625/920-960), přičemž čím vyšší frekvece pamětí tím více viditelné a zaseknutí i řádově na několik desítek sekund. V tom případě bylo lepší opakovaně bušit do tlačítka Esc aby se benchmark ukončil, jinak zpravidla po dalším laggu následoval bluescreen. Prostě to souvisí s pamětma, ale spíše s nějakým zařízením které jim dává a bere data (určitě ne mimo kartu)
rakosa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rakosa »

Prosím poraďte kterou z 7600gs na AGP koupit?

P4 2,4GHz Prescott na MSI Intel 865PENeo2, 4x512MB DDR 400MHz, nVidia Club3D 7600GS na Fujitsu siemens P17-2
M.i.k.i.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od M.i.k.i.D. »

rakosa píše:Prosím poraďte kterou z 7600gs na AGP koupit?

Já bych bral MSI dneska sem si taky jednu vzal :D
BTW přes jakej program přetaktovávate tuhle kartu?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

nevím... možná bych spíš bral sparkle... osobně mám gigabyte
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2M.i.k.i.D.:
Ja taktuju paradoxne přes Atitool:) nebo power strip, Riva Tuner, cool bits...je to ho vic :)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

rakosa píše:Prosím poraďte kterou z 7600gs na AGP koupit?

z toho tvého seznamu bych zvolil buďto MSI nebo Leadtek

osobně si budu co nevidět kupovat Leadtek 7600GT, už se docela těším

Na různé zásahy do HW se moc necítím a nerad bych přišel o grafiku, jinak bych si taky kupoval GS verzi.

Inno3D bych rovnou vyřadil ze seznamu :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“