NOTEBOOK HP COMPAQ nx9420
Moderátor: Don
- mobil-man
- Nováček
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- mobil-man
- Nováček
- mobil-man
- Nováček
Tak moje zkusenosti s timto notasem jsou zatim jen pozitivni. Je to fakt parada...
Grafika dela asi 3500 bodu v 3d marku 05 a Super PI (1m) 33s.
Jediny,co podle me zpomaluje cely NB je disk, ale to asi vseobecne.
Jestli mate nejake dotazy, tak je piste sem...kdyz budu moct, odpovim.
edit: baterka me taky dost prekvapila, dela opravdu i ty 4 hodiny a mozna i vic...
Displej taky bomba, z boku jsou pozorovaci uhly temer neomezene (potom uz vidite jen odlesky) a smerem nahoru se jakoby mirne zesvetluje obraz...dolu je to opacne.
CoD2 v pohode parim na plne detaily pri rozliseni 1280*768, na plne 1680*1050 bych musel snizovat detaily a to uz potom neni tak pekny:)
Grafika dela asi 3500 bodu v 3d marku 05 a Super PI (1m) 33s.
Jediny,co podle me zpomaluje cely NB je disk, ale to asi vseobecne.
Jestli mate nejake dotazy, tak je piste sem...kdyz budu moct, odpovim.
edit: baterka me taky dost prekvapila, dela opravdu i ty 4 hodiny a mozna i vic...
Displej taky bomba, z boku jsou pozorovaci uhly temer neomezene (potom uz vidite jen odlesky) a smerem nahoru se jakoby mirne zesvetluje obraz...dolu je to opacne.
CoD2 v pohode parim na plne detaily pri rozliseni 1280*768, na plne 1680*1050 bych musel snizovat detaily a to uz potom neni tak pekny:)
- Schizos
- Začátečník
Test nx9420
Som rád, že si spokojný!
Rád by som sa pozrel na ten disk na SATA pripojení. Keby si skúsil nechať ho prefičať v HD Tune vs. 2.52 a vyvesiť sem výsledky. Stiahnuť môžeš tu: http://www.hdtune.com/
Ak by bola ešte vôľa, tak určite budeme všetci radi aj za HDTach 3.1.
Rád by som sa pozrel na ten disk na SATA pripojení. Keby si skúsil nechať ho prefičať v HD Tune vs. 2.52 a vyvesiť sem výsledky. Stiahnuť môžeš tu: http://www.hdtune.com/
Ak by bola ešte vôľa, tak určite budeme všetci radi aj za HDTach 3.1.
- bonavox
- Začátečník
-
Tak jsem asi týden šťastným majitelem tohodle notebooku (ve verzi 271) a musím říct že mě velmi potěšil. Výborný displej, dostatečná výbava, dostatečná rychlost, překvapivě dobrý zvuk z repráčků, výborná výdrž na baterie (i kolem těch 4 hodin). Trošku jsem zápasil s rozdělením disku na C a D, trochu mě štvaly všechny ty předinstalované chujovinky od HP, ale už jsem to odinstaloval.
Mám jeden dotaz k instalaci. Rozdělil jsem si disk na C a D, plus je tu ještě ta obnovovací partition RECOVERY_HP. V případě nějaké havárie či přeinstalování systému pak z ní nabootuju a provedu reinstalaci předpokládám, ale teď zásadní dotaz - ta reinstalace se provádí stylem klasické instalace z instalačky nebo se jen na disk přehrne nějaký image? Aby mi to pak nerozházelo i nějaké informace o těch rozdělených discích a já nepřišel o ton disk D a všechna data na něm ...
Co z toho obrázku vyplývá ... ?
Ještě se mi stává jedna nemilá věc, i když to asi souvisí IMHO s Windows než notebookem - sem tam nejde vypnout, dám Start - vypnout a nic se nestane, nereaguje ani na reset, musí se vypnout na tvrdo ...
Mám jeden dotaz k instalaci. Rozdělil jsem si disk na C a D, plus je tu ještě ta obnovovací partition RECOVERY_HP. V případě nějaké havárie či přeinstalování systému pak z ní nabootuju a provedu reinstalaci předpokládám, ale teď zásadní dotaz - ta reinstalace se provádí stylem klasické instalace z instalačky nebo se jen na disk přehrne nějaký image? Aby mi to pak nerozházelo i nějaké informace o těch rozdělených discích a já nepřišel o ton disk D a všechna data na něm ...
Co z toho obrázku vyplývá ... ?
Ještě se mi stává jedna nemilá věc, i když to asi souvisí IMHO s Windows než notebookem - sem tam nejde vypnout, dám Start - vypnout a nic se nestane, nereaguje ani na reset, musí se vypnout na tvrdo ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- dadajax
- Nováček
-
Ahoj, uvazuju ze si tento nb koupim, ale rad bych znal nazory lidi co uz ho maji doma Hlavne me zajima:
1) tady na foru slysim porad neco o nekompatibilite RAMek a HDD jinych nez original od HP.Skousel nekdo tento NB rozsirit o jeste jeden 512MB modul?Jelikoz casem bych urcite investoval do dalsich 512MB a nechci za to dat moc penez.
2) dale me zajima displey, vypada to ze je hodne kvalitni, ale rad bych slysel nazory jak je to s nim? mensi pozorovaci uhel mi ani tak moc nevadi, spise mi jde o dobre podani barev, rychlou odezvu (hlavne u her), a celkove hodnoceni displeye.
3) moc se mi libi ze klavesnice obsahuje i numerickou cast, nedokazu si predstavit ze bych psal cisla jinak nez pomoci numericke klavesnice ale napadlo me jestli to neni na ukor kvality ostatnich klaves (prece jenom ta numericka cast zabere nejake to misto) tak by me zajimalo jak je to s klavesama, jestli nejsou moc male, blbe rozmistene, a popripade jak se na nich pise.
To jsou hlavni veci co me zajima, a jeste bych poprosil nekoho kdo tento NB vlastni, jestli by pro me neudelal laskavost, a nevyfotil displey (vypnuty i zapnuty-napr se spustenym filmem) a taky bych byl rad za fotku klavesnice, poradne zblizka at vim jak to vypada, precejenom kdyz clovek pise vsema deseti tak by nebylo prijemne kdyby byly ty klavesy nejak moc male.
1) tady na foru slysim porad neco o nekompatibilite RAMek a HDD jinych nez original od HP.Skousel nekdo tento NB rozsirit o jeste jeden 512MB modul?Jelikoz casem bych urcite investoval do dalsich 512MB a nechci za to dat moc penez.
2) dale me zajima displey, vypada to ze je hodne kvalitni, ale rad bych slysel nazory jak je to s nim? mensi pozorovaci uhel mi ani tak moc nevadi, spise mi jde o dobre podani barev, rychlou odezvu (hlavne u her), a celkove hodnoceni displeye.
3) moc se mi libi ze klavesnice obsahuje i numerickou cast, nedokazu si predstavit ze bych psal cisla jinak nez pomoci numericke klavesnice ale napadlo me jestli to neni na ukor kvality ostatnich klaves (prece jenom ta numericka cast zabere nejake to misto) tak by me zajimalo jak je to s klavesama, jestli nejsou moc male, blbe rozmistene, a popripade jak se na nich pise.
To jsou hlavni veci co me zajima, a jeste bych poprosil nekoho kdo tento NB vlastni, jestli by pro me neudelal laskavost, a nevyfotil displey (vypnuty i zapnuty-napr se spustenym filmem) a taky bych byl rad za fotku klavesnice, poradne zblizka at vim jak to vypada, precejenom kdyz clovek pise vsema deseti tak by nebylo prijemne kdyby byly ty klavesy nejak moc male.
- bonavox
- Začátečník
-
1) Netuším, mám model s 1024MB RAM a rozšiřovat zatím nepotřebuju
2) Mám ten lesklý displej s rozlišením 1680x1050 a je naprosto famózní. Lepší LCD jsem ještě nikde neviděl. Má to perfektní podání barev, obrovské pozorovací úhly, za denního světla je naprosto perfektně všechno vidět. Ani u her jsem zatím žádné problémy nepozoroval, film jsem na něm ještě žádný nepouštěl, ale předpokldám že to bude taky bez problémů.
3) Klávesnice je naprosto fantastická, velká, přehledná, s intuitivním rozmístěním kláves. Jediné co mi zatím trošku dělá problémy je opačně zalomený Enter než na klasické klávesnici a téměř vždy místo něj trefím znak "¨". Ale snad si časem zvyknu.
Mám tento NB jako náhradu za stolní PC a můžu říct že to je opravdu plnohodnotná náhrada, není ani potřeba externí klávesnice, ani monitoru (nedávno jsem zkoušel zapojit zpátky svou původní 19" CRT a děs běs, v rozlišení 1600x1200 se na to nedalo z pohledu displeje NB vůbec dívat). Famózní stroj.
2) Mám ten lesklý displej s rozlišením 1680x1050 a je naprosto famózní. Lepší LCD jsem ještě nikde neviděl. Má to perfektní podání barev, obrovské pozorovací úhly, za denního světla je naprosto perfektně všechno vidět. Ani u her jsem zatím žádné problémy nepozoroval, film jsem na něm ještě žádný nepouštěl, ale předpokldám že to bude taky bez problémů.
3) Klávesnice je naprosto fantastická, velká, přehledná, s intuitivním rozmístěním kláves. Jediné co mi zatím trošku dělá problémy je opačně zalomený Enter než na klasické klávesnici a téměř vždy místo něj trefím znak "¨". Ale snad si časem zvyknu.
Mám tento NB jako náhradu za stolní PC a můžu říct že to je opravdu plnohodnotná náhrada, není ani potřeba externí klávesnice, ani monitoru (nedávno jsem zkoušel zapojit zpátky svou původní 19" CRT a děs běs, v rozlišení 1600x1200 se na to nedalo z pohledu displeje NB vůbec dívat). Famózní stroj.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- dadajax
- Nováček
-
jsem trosku zmaten, protoze sem ted zjistil ze je vlastne vice verzi tohoto NB, mam zajem o tenhlebonavox píše: 2) Mám ten lesklý displej s rozlišením 1680x1050 a je naprosto famózní. Lepší LCD jsem ještě nikde neviděl. Má to perfektní podání barev, obrovské pozorovací úhly, za denního světla je naprosto perfektně všechno vidět. Ani u her jsem zatím žádné problémy nepozoroval, film jsem na něm ještě žádný nepouštěl, ale předpokldám že to bude taky bez problémů.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40239
to je myslim nejlevnejsi verze, bude mit stejny displey jako ten tvuj? moc se v tom nevyznam.
Jo a taky me napadlo jak je to se zpracovanim, vypada ten NB bytelne?Nemam v planu s nim zachazet spatne, ale vsak to znate, pro pripad kdyby se stala nejaka nehoda jestli je ten material kvalitni
Jinak dekuju ti za rychlou odpoved.
EDIT: tak to vypada ze opravdu zalezi na typu toho HPcka...ma ten nejlevnejsi model (ten na ktery jsem tu dal odkaz) taky ten leskly displey?Apokud nema leskly displey tak je mezi tim moc velky rozdil?Ma tady nekdo tu verzi s tim horsim displeyem?jelikoz to chci pouzivat jako stolni PC tak mi na tom celkem zalezi.
- bonavox
- Začátečník
-
Tak ten tvůj vybraný má jiný (horší) displej, když trochu zalistujeě v tomto tématu, tak o něm moc pochvalně nehovořili. Já mám tu střední verzi (EV271AA nebo tak nějak), ta je ještě o 10tis dražší. Kdyžtak si je nech předvést vedle sebe někde v obchodě.
NB vypadá bytelně, ani se v podstatě moc nekroutí, když ho zvedneš za jeden konec (v podstatě vůbec), nic nevrže, já jsem s ním maximálně spokojen. Snad jen, aby mu vydržela ta spolehlivost i po provozní stránce
Jinak mě potěšilo i to, že mechanika v tom NB je od LG (alespoň v té verzi co mám já), nějaké multi combo GMA-4082N. Já měl před tím ve stolním PC taky mechaniku od LG GSA-4082 a nemoh jsem si ji vynachválit, hlavně co se týče grabování/vypalování audia. Zatím naprostá spokojenost i s tou mobilní verzí.
NB vypadá bytelně, ani se v podstatě moc nekroutí, když ho zvedneš za jeden konec (v podstatě vůbec), nic nevrže, já jsem s ním maximálně spokojen. Snad jen, aby mu vydržela ta spolehlivost i po provozní stránce
Jinak mě potěšilo i to, že mechanika v tom NB je od LG (alespoň v té verzi co mám já), nějaké multi combo GMA-4082N. Já měl před tím ve stolním PC taky mechaniku od LG GSA-4082 a nemoh jsem si ji vynachválit, hlavně co se týče grabování/vypalování audia. Zatím naprostá spokojenost i s tou mobilní verzí.
- dadajax
- Nováček
-
A sakra, toho jsem se bal Nemate nekdo doma ten levnejsi typ (za tech 40000)? je tam ten displey opravdu tak spatny?jelikoz tim chci nahradit mojiho kompa tak bych si nerad vybral neco spatneho, ale na druhou stranu ten drassi model za tech 50 000 uz je pro me moc drahy, bohuzel jsem student nevim no sice je to lakave-lepsi displey, vice ramky, vetsi disk...Tak pokud mate ten levnejsi typ tak se pls ozvete
bonavox: tak to s tou LG me potesilo, taky ji mam v kompu a naprosta spokojenost
bonavox: tak to s tou LG me potesilo, taky ji mam v kompu a naprosta spokojenost
- dadajax
- Nováček
-
tak jsem se uz asi rozhodl, ze si nasetrim na ten lepsi model, jenom jeste tak premyslim nad tim sirokouhlym displeyem, jelikoz jsem se zatim s zadnym nesetkal, tak by me zajimalo jak je to treba s hrama, treba starsima,ktere nepodporuji rozliseni pro sirokouhle displeye. napr nejaka starsi gamesa ktera jede jenom na 800x600...tak jestli se to neroztahne pres celou obrazovku (coz by znamenalo deformaci obrazu a to bych teda nechtel)
mate s tim nekdo skusenosti? jak to teda funguje?
mate s tim nekdo skusenosti? jak to teda funguje?
- dadajax
- Nováček
-
tak jeste mam snad uz posledni dve otazky
1) jak je to s odezvou displaye, nejde mi ani tak o presne hodnoty, jako spise o dojmy pri hrani her, jestli neni obraz rozmazany jako to delaji nektere levne LCD.
2) ma cenu cekat az tento NB slevni? jak to byva pred vanocema-nevim jak to byva, jestli pred vanocema slevnujou a nebo zdrazujou?necekam zadnou silenou slevu, ale kazda stovka dobra, vsak to znate.
jo a jeste dodatek...mam na mysli verzi EV271AA
1) jak je to s odezvou displaye, nejde mi ani tak o presne hodnoty, jako spise o dojmy pri hrani her, jestli neni obraz rozmazany jako to delaji nektere levne LCD.
2) ma cenu cekat az tento NB slevni? jak to byva pred vanocema-nevim jak to byva, jestli pred vanocema slevnujou a nebo zdrazujou?necekam zadnou silenou slevu, ale kazda stovka dobra, vsak to znate.
jo a jeste dodatek...mam na mysli verzi EV271AA
- bonavox
- Začátečník
-
Hru v 800x600 jsem myslím ještě nehrál, nejmíň myslím v 1024x768, ale je to naprosto v pohodě, i když je obraz roztažený přes celou obrazovku, nemám s tím problém.
Odezva displeje mi taky přijde naprosto OK.
Místo EV271AA bych se spíš dnes už ale díval po tomhle ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40240
Má to Core2 Duo a 100GB disk za v podstatě stejnou cenu.
Obecně jsou ceny nejnižší někdy po vánocích, či na přelomu ledna/února. Ale těžko říct o kolik a za jak dlouho klesne cena tohodle (skvostu )
Odezva displeje mi taky přijde naprosto OK.
Místo EV271AA bych se spíš dnes už ale díval po tomhle ... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40240
Má to Core2 Duo a 100GB disk za v podstatě stejnou cenu.
Obecně jsou ceny nejnižší někdy po vánocích, či na přelomu ledna/února. Ale těžko říct o kolik a za jak dlouho klesne cena tohodle (skvostu )
- bonavox
- Začátečník
-
Čaute, nevíte náhodou někdo jaké maximální rozlišení může mít externí monitor, připojený k tomuto notebooku? "Utáhnul" by LCD s 1920x1200 (nebo kolik to přesně je)?
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Měl by - notebooky s vlastním LCD a s tímhle rozlišením už nějakej pátek dělaj ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník