project: Vulcanus

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no k tomu krakovu.. heh.. to ale budete potrebovat jerab a liaza ne..? :)
..ale zpet k expanzce.. s iontama je problem docela casto.. zinkovna by mohla bejt reseni, na druhy strane s tou gumovou barvou me to nenapadlo.. to by mozna mohlo bejt hodne levny a funkcni reseni.. prodava se to jako izolace na podbehy.. strikali jsme s tim kdysi u kamose skodovku.. bylo to za par kacek.. nekde v prodejne auto-kravin se poptej.. udela to takovej divnej gumovej povrch..
..klasicka barva je podle me utopie.. taky si myslim, ze by to moc dlouho nevydrzelo..
..pak me jeste napada trochu krkolomnejsi, ale 100%ni reseni.. vsunout dovnitr jeste jeden valec.. z plexi..

..btw.. tadyhle se uz voda a oxidace docela resila.. urcite doporucuju alespon zbezne prolitnout a najit si to..
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 67#7064867
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Tak to je nářez. Ten vnitřek vypadá naprosto geniálně :worship: Jsem docěla zvědav, jak v tom budou vypadat komponenty... Ta váha je pěkná. Rozhodně bych to na zem nepouštěl z velké výšky :)
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
degus
Nováček
Nováček

Příspěvek od degus »

8)
Naposledy upravil(a) degus dne sob 9. zář 2006, 15:30, celkem upraveno 1 x.
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

Tak to je masakr... 50 Kg case je už slušná porce oceli... To dát na stůl tak ho mam rázem ve klíně... A doufám, že nejsi moc cholerickej typ, protože nakopnout tuhle case tak fraktura jasná :-D
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Case je paradní, sice mi neni uplně jasny jak tam vraziš desku. Jinak na LANky by se mi ja tahat vyžně nechtělo :) a občas majznout do bedny bych se asi vodnaučil dost rychle :-D
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Konias
Nováček
Nováček

Nojo zase pochvala

Příspěvek od Konias »

Jen se připojuji k všeobecnému nadšení s tohoto projektu.
Hodně se mi líbí. Jinak kovařina mě taky byvý, ale jen jsem si k ní trochu přičuch. Takže ostatní odpustí, ale zcela nekriticky pro mě zatím nejlepčí mood :oops: co jsem tady viděl.

Jen poznámka k optické mechanice. Určitě si radši našetři na Slot-In mechaniku. Když ti to dalo už tolik práce, tak bych tam dal i ten nejlepší resp nejvhodnější HW co budeš moct.

Co se týče HW už výš co tam osadíš?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Je to pěkný, ale hlavně vidim skvělou možnost připojení toho horního krytu za pomoci heatpipes k nějakýmu Prskotu a daly by se na tom grilovat klobásky. Tomu já říkám multifunkční PC :)
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

to Kopi:
S tou kyselinou asi máš pravdu... to bych si asi moc nepomohl... asi bude stačit obyčejnej odrezovač :-) No a žárovou zinkovnu nevím... jestli by to šlo pozinkovat jen vevnitř a zvenku ne. Možná bude nejlepší udělat nějaký to pogumování, nebo něco takovýho...Ono jinak pozinkovaný věci (a i ostatní pokovované věci nebo mosaz) v kovařině jsou dost o hubu. Zinek když se zahřeje, tak se z něj uvolňuje nějaký svinstvo, který způsobuje "metal fume fever" Jeden kovář v americe (Jim Paw-Paw Wilson ) zemřel na zápal plic několik dní po tom, co se toho nadýchal... :-( http://www.anvilfire.com/iForge/tutor/safety3/index.htm - myslím, že by si to každý měl přečíst...

... takže asi to vidím na to pogumování...

to dR@gon:

neboj... nejsem cholerickej typ :-) ... i když jsem měl včera sto chutí celej počítač hodit z okna... Už dva dny se dělám s krytem na radiátor a s uchycením radiátoru... a po dvo dnech zjistím, že jsem si to blbě změřil, že se to tam nevejde, že to nepůjde zaklopit :-( ... tak celej kryt můžu hodit z okna a dělat to znovu... nebo uvidíme, jestli se to nějak vyřeší... ale docela to nasere... Ono tam je totiž strašně málo místa - a ten kryt tam je na milimetry...

to Speedy FX:
Deska by tam měla jít... je to sice tak tak, ale zkoušel jsem to a vejde se :-)

Konias:
no... ono na tom až zas tolik kovařiny není... je to hlavně sváření, vrtání závitů a furt nějaký řezání, přibrušování... už mě to docela štve... taková nudná práce... Když třeba kovu damaškovou ocel, tak to je jinej mazec, když ti z doběla rozpálenýho železa srší po celej kovárně ohňostroj zářících jisker :-D ... mazec :-) ... ale jak říkám... v kovařině jsem teprve začátečník a všechno se musím teprve učit :wink:

No a jinak, co tam dám za HW - tak to ještě nevím... asi co seženu... ale chtěl bych si z něj udělat pořádnou nadupanou mašinu na renderování a na Photoshop :-D ... no řeknětě... komu doma na stole renderuje 50 kg kovaný dělo ze železa :-D ?

to wector:
no vidíš... že by to šlo použít jako gril... to mě ještě nenapadlo :-) ... a navíc ten omastek, co by odkapával z klobás dovnitř počítače, tak by krásně kov zakonzervoval... a problém s rezatěním by byl vyřešen :-D :-D :-D ... no ale kdo ví... třeba za 10 let si ten počítač taky předělám na gril :-) ... výklopnej gril :-D
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Maxtor píše:..no k tomu krakovu.. heh.. to ale budete potrebovat jerab a liaza ne..? :)
..ale zpet k expanzce.. s iontama je problem docela casto.. zinkovna by mohla bejt reseni, na druhy strane s tou gumovou barvou me to nenapadlo.. to by mozna mohlo bejt hodne levny a funkcni reseni.. prodava se to jako izolace na podbehy.. strikali jsme s tim kdysi u kamose skodovku.. bylo to za par kacek.. nekde v prodejne auto-kravin se poptej.. udela to takovej divnej gumovej povrch..
Jestli tim myslis gumoasfalt tak na nej zapomen. Nefunguje. Renovujeme rapida a po puvodnim majiteli jsme tohle svinstvo museli seskrabat z celeho podvozku. To co bylo pod tim nema cenu popisovat.

Podle me by asi nejjednodussi reseni bylo tuhle expu pouzit pouze jako kryt pro cerpadlo a pravou expu z medi. pises ze med umite pajet dobre (narozdil o de me) takze by to nemel byt problem vyrobit. A je po problemu. (BTW taky by se mi jedna z medi hodila. Plexi prestavam verit. :-) )
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Woyta píše:Jestli tim myslis gumoasfalt tak na nej zapomen. Nefunguje.
ee, to ne. To co mam namysli, nevim jak se nanáší, ani kde se to dá koupit, ale abych to vysvětlil.
My jsme doma měli takovej kovovej odkapávač na nádobí, kterej byl "potaženej" právě touhle "barvou". Byl na mysí lince cca 15 let, no a už prostě jak se na tom dělal vodní kámen a jak se to pak drhlo pískem, tak too začalo bejt hnusný. No a pak jsme byli na dovolenej v jižních čechách, a tam jsme v jednom obchodě narazili na uplně stejnej a novej. Tak jsme ho koupili. No a toho starýho bylo tátovi asi líto, tak o oškrabal nožem (naříznout a stahnout jako bužírku) a někde právě to nechal znova nastříkat. Každopádně je to fakt odolný. A asfalt v tom neni... :lol:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Woyta píše:Jestli tim myslis gumoasfalt tak na nej zapomen. Nefunguje. Renovujeme rapida a po puvodnim majiteli jsme tohle svinstvo museli seskrabat z celeho podvozku. To co bylo pod tim nema cenu popisovat.
..jj.. to asi bude ono.. :(
Woyta píše:Podle me by asi nejjednodussi reseni bylo tuhle expu pouzit pouze jako kryt pro cerpadlo a pravou expu...
..tohle se me taky zda jako nejrozumnejsi reseni..
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Woyta píše:Podle me by asi nejjednodussi reseni bylo tuhle expu pouzit pouze jako kryt pro cerpadlo a pravou expu...
..tohle se me taky zda jako nejrozumnejsi reseni..[/quote]

jj myslel sem ze to tak mas udelany kdyz sem na to koukal poprvy....
Btw mas to kwasny :oops:
sergej_
Nováček
Nováček

Vulcanus - povrchové úpravy

Příspěvek od sergej_ »

Po delší době mám pro vás konečně další fotky. Jak můžete vidět na obrázcích, tak jsem udělal kryty a úchyty na radiátor. Dalo to docela dost práce, protože to tam je fakt na milimetr... a když jsem to dodělal, tak jsem zjistil, že to nejde zavírat :-( ... ale pak jsem to trochu poupravil, částečně odbrousil výztuhy u bočnic ...a už to chodí :-) . Ještě budu muset trochu zakrytovat (nejspíš mědí) tu část dna, kde je přivařený pant – jsou tam totiž navrtaný dírky na panty, které jsem nakonec nepoužil a ještě to tam je tak nehezky zabroušeno... takže to budu muset nějak zakamuflovat :-) Jo a ještě musím dodělat kované logo na expanzku – už ho mám hotové, jen ho musím naohýbat podle kulatého tvaru expanzky...

Jinak – jak jste si asi už všimli, tak mám kompletně všechny části počítače odrezené, vykartáčované a vyleštěné. To byl taky mazec :-) – měl jsem celej ksicht od leštící pasty – jak to z leštičky odstřikuje... byl jsem jak kominík :-D Vykartáčovat a vyleštit všechny části počítače mi zabralo 3 dny. Ještě budu muset některé části, které nebudou vidět a mohly by časem rezatět, nastříkat černou matovkou a navoskovat (třeba vnitřek zdroje, vnitřek košů na disky...)

Taky už mám hotový uchycení disků do koše, uchycení ventilátoru a pécébéčka ve zdroji, uchycení desky... atd. Ale tohle není moje práce – s tím mi pomohl brácha, protože takovýhle prdlačky mě moc nebavěj :-) V zadní části počítače jsou vysekané díry pro vypínač, napájecí konektor a takový ty různý konektory a ostatní kravinky. Pro zaslepení děr pro karty jsem udělal záslepky z mědi – myslím, že to bude vypadat líp, než nějaký standardní „papírový“ záslepky...

Na fotkách taky můžete vidět dvě mřížky. Ta kulatá s podélnými drážkami bude stříknutá asi načerveno – a bude za tím vysekaným logem na plechu pro desku. No a ta čtvercová bude na „výfuku“ od zdroje.

Taky jsem už konečně vykoval logo dopředu na mřížku. Chtěl bych ho použít k zapínání počítače – ale nevím, jestli to půjde – ono tam je na to docela málo místa (kvůli radiátoru, který je z druhé strany). Moje představa je taková, že by se to vysekané logo zalilo třeba roztaveným červeným plexisklem – a že by se do toho zatavila třeba i červená diodka. A že by se počítač zapínal třeba tím, že by se stisklo (nebo pootočilo) – a když by byl počítač zapnutý, tak by vlastně celé to logo (vylité plexisklem) krásně zářilo... Zkoušel jsem tavit plexi, ale on to je docela problém – nejde to roztavit do „tekuté formy“ tak, že by se tam nalilo... ono je pořád takové plastické, ale neteče... takže nevím. Chtěl bych prostě, aby to logo bylo vylité nějakou červenou poloprůhlednou průsvitnou červenou hmotou – ale nic mě nenapadá... a plexi mi tavit nešlo... tak nevím...

Jinak tu mřížku a i některé části vnitřku počítače asi nastříkám nějakou takovou červenooranžovou barvou – ale pak se to musí nějak trochu „zaprasit“ a napatinovat – aby to sedlo k celkovému stylu počítače. Myslím, že když se ta mřížka udělá jinak, než zbytek počítače, že to krásně zvýrazní takovou tu hezkou křivku celé case...

Tak nic... omlouvám se, že jsem nevyfotil sestavený počítač, ale prostě jsem to nestihl – musím jet na školu a vrátím se až za týden, tak pak to určitě nafotím sestavené... věřím, že si to dokážete tak nějak zhruba představit i podle fotek rozebraného počítače... :-) – já vám k těm obrázkům hodím ještě popisky :-)

Tak a teď ty obrázky:

Obrázek
rozebraný počítač...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
záslepky a mřížky (ke zdroji a za logo na plech pro desku)

Obrázek
uchycení na expanzní nádrž a uchycováky na radiátor

Obrázek
kované logo dopředu na počítač

Obrázek
kryt na radiátor – dopředu – aby to nechytalo „falešný vzduch“

Obrázek
kryt na radiátor – zvrchu – ještě tam musím přidělat ventilátory... a možná ještě nějakou mřížku... nevím...

Obrázek
nýty na krytu zdroje

Obrázek
vyleštěný kryt zdroje

Obrázek
vykartáčovaná a vyleštěná expanzka

Obrázek

Obrázek
plech na desku

Obrázek
zadek počítače s vysekanými otvory pro konektory

Obrázek
zavíradla :-)

Obrázek
povrch víka počítače

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
omlouvám se... lepší fotku jsem nenašel :-(

Obrázek
takto logo vypadalo v průběhu kování... a jak můžete vidět, tak mi kousek uhořel :-( ... ale stačilo to trochu prokovat, aby to nebylo křehké a trochu to poopravit... a bylo :-)

Obrázek
hotové, vyleštěné logo – zbývá ho jenom vyplnit nějakým roztaveným plexisklem... jestli to nějak půjde...
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

nádhera, nádherně vypadá to logo když je rozpálené. Škoda, že si ocel nezachová stejnou barvu i po ochlazení....
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Zkousel jsi smichat tavne lepidlo do tech pistoli s trocho voskovky (minimalni mnozstvi. Asi pred rokem jsem to zkousel kdyz Xan delal Toxic. Vypadalo to docela zajimave.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

jj myslim ze by ta voskovka sla nebo muzes zkusit obarvit dentacril
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

no... zkoušel jsem smíchat lepidlo na novodur (průhledné) s trochou suříku (to je nějaký oxid železa - má hezkou červenou barvu a krásně barví) ... no ale bylo to neprůhledný... nevím

ono když se to míchá s lepidlem, tak každé lepidlo je po vytvrdnutí takové trochu matné... ale já bych chtěl, aby to prostě mělo "jiskru" :-) ... prostě tak, jako kdyby se tam nalilo plexisklo...

Ještě budu muset zkusit, co mi poradil Stoobi - červený krabičky na CD. Jsou vyrobeny z trochu jinýho plexiskla, který by mohlo jít tavit... ale budu to muset zkusit. Stoobimu se to při broušení prý úplně tavilo... tak uvidíme...

On je totiž problém v tom, že bych chtěl, aby to mělo sytou jasnou barvu - ale když dám víc pigmentu, tak je to neprůsvitné... a když ho dám míň, tak to má takovou divnou barvu... :-(

... neměli byste náhodou někde fotku tý voskovky s tavným lepidlem?
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

Obrázek

ale pruhledny to neni no
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

vypadá to moc hezky... díky moc :-)

takže jenom voskovka smíchaná s tavným lepidlem? ... asi to vyzkouším :-)
Riksa46
Nováček
Nováček

Příspěvek od Riksa46 »

Tak to je narez......muzu se zeptat kolik to bude cele vazit? ......nebo jsem to prehlid?
Odpovědět

Zpět na „Projekty“