změna portu pro připojení ve Firefoxu
Moderátor: Don
- spider-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
změna portu pro připojení ve Firefoxu
Jak prosím změním port přes který se Firefox připojuje k internetu(http).Abyste mě nechápali špatně,Ve škole máme linuxový server administrátor na něm zapnul službu .netdev (zablokuje internet pro učité počítače) a jediné co jsem zjistil,je to že Firefox se připojuje k tomu serveru přes jiný port než IE.Takže je zatím zablokovaný internet pouze pro IE.A já bych chtěl abych tedy mohl měnit ten port pro připojení-v IE to nejde změnit(jsem pouze User)
- myom
- Středně pokročilý

pokud jsou mé znalosti dobré, tak protokol http komunikuje přes port 80 a to nijak nezměníš.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- spider-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Údajně mezi sebou server(router) a klientský počítač(přesněji interentový prohlížeč) komunikují na jiném portu-když jsem u sebe (doma) přesměrovával porty na serveru tak jsem si všiml,že je zde možnost nastavit na např. u FTP protokolu jýný port pro komunikaci s internetem a jiný port pro komunikaci mezi serverem a klientem.

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
divej, funguje to tak, že ty se na web server připojueš vždy na port 80 a to ze kterého portu závisí na "momentální náladě" operačního systému a aplikace, vždy je to port > 1024
administrátor má zřejmě pravidlo: když se IP XXX připojuje na server YYY na port 80, zahoď packet
tohle nepřechčiješ
leda bys nastavil nějaký proxy server, ale na to asi nebudeš mít práva
administrátor má zřejmě pravidlo: když se IP XXX připojuje na server YYY na port 80, zahoď packet
tohle nepřechčiješ
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- spider-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na Firefox to nefunguje.(internet normálně funguje)pavel.minarik píše:divej, funguje to tak, že ty se na web server připojueš vždy na port 80 a to ze kterého portu závisí na "momentální náladě" operačního systému a aplikace, vždy je to port > 1024
tohle nepřechčiješleda bys nastavil nějaký proxy server, ale na to asi nebudeš mít práva
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spider-x
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: