změna portu pro připojení ve Firefoxu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

změna portu pro připojení ve Firefoxu

Příspěvek od spider-x »

Jak prosím změním port přes který se Firefox připojuje k internetu(http).Abyste mě nechápali špatně,Ve škole máme linuxový server administrátor na něm zapnul službu .netdev (zablokuje internet pro učité počítače) a jediné co jsem zjistil,je to že Firefox se připojuje k tomu serveru přes jiný port než IE.Takže je zatím zablokovaný internet pouze pro IE.A já bych chtěl abych tedy mohl měnit ten port pro připojení-v IE to nejde změnit(jsem pouze User)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

pokud jsou mé znalosti dobré, tak protokol http komunikuje přes port 80 a to nijak nezměníš.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spider-x »

Údajně mezi sebou server(router) a klientský počítač(přesněji interentový prohlížeč) komunikují na jiném portu-když jsem u sebe (doma) přesměrovával porty na serveru tak jsem si všiml,že je zde možnost nastavit na např. u FTP protokolu jýný port pro komunikaci s internetem a jiný port pro komunikaci mezi serverem a klientem.Obrázek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

divej, funguje to tak, že ty se na web server připojueš vždy na port 80 a to ze kterého portu závisí na "momentální náladě" operačního systému a aplikace, vždy je to port > 1024

administrátor má zřejmě pravidlo: když se IP XXX připojuje na server YYY na port 80, zahoď packet

tohle nepřechčiješ :wink: leda bys nastavil nějaký proxy server, ale na to asi nebudeš mít práva
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spider-x »

pavel.minarik píše:divej, funguje to tak, že ty se na web server připojueš vždy na port 80 a to ze kterého portu závisí na "momentální náladě" operačního systému a aplikace, vždy je to port > 1024

administrátor má zřejmě pravidlo: když se IP XXX připojuje na server YYY na port 80, zahoď packet

tohle nepřechčiješ :wink: leda bys nastavil nějaký proxy server, ale na to asi nebudeš mít práva
Na Firefox to nefunguje.(internet normálně funguje)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

co na funguje? ja nerozuměla řeč tveho kmene
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
spider-x
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spider-x »

Tim jsem chtel rict,ze s Firefoxem sem se mohl normalne pripojit ikdyz je zablokovany internet. Vyresili to tak, ze zakazali Firefox (v počítaci je ale uz nejde spustit)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“