Komprimace souboru

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
jardava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Komprimace souboru

Příspěvek od jardava »

Viděl jsem program který mi zabalí soubor z 2GB na 2mb nebo nějaký jiný proram který tento 2GB soubor zabalí na 1 CD
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, ono je otázkou jak zabalit, 2GB na 2MB bezztrátově půjde hodně těžko. 2GB na 1CD je taky spíš nepravděpodobný, záleží na tom co to je vlastně za soubor. obecně obrázky JPEG, hudba nebo video jdou bezztrátově komprimovat hodně málo (tak o 5-10%, specializovaný komprimátory jako FLAC u zvuku až o 50%), ztrátová komprese jako DivX u videa dává lepší výsledky ale už se ztrácí kvalita.

těch 2GB na 2MB bezztrátově rozhodně nedáš, a pokud to nějak zkusíš zkomprimovat ztrátově, ztratíš skoro... všechnu informaci :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Rád bych věděl co se vůbec komprimuje????
Nějak mi není jasný....DivX je samozřejmně král komprese u videa ale raději napiš co chceš komprimovat :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Řek bych že chce komprimovat soubory (obecně). Třeba takovy texťáky dou zabalit paradně, ale z 2GB na 2MB je važně blbst
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

IMHO bych řekl, že 2GB -> CD by odpovídalo nějakému tomu DivX + mizerný bitrate 8)

Ale SBALIT cokoliv s podobnou kompresí není takový problém. Na škole jsem jednou napsal komprimační program, který stlačil lib. soubor minimálně na 1/100 původní velikosti. Fórek byl v tom, že neexistoval dekompresor :lol: :twisted: Byl to takovej kanadskej vtípek v programování, ale nevěřili by jste kolik lidí se na to nachytalo a ještě po půl roce za náma chodili, že si takto "zaarchivovali" nějaký data a jestli jsme už dopsali ten rozbalovač :roll: Tak jenom doufám, že tohle není další jeho výskyt :-D
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Aigor píše:IMHO bych řekl, že 2GB -> CD by odpovídalo nějakému tomu DivX + mizerný bitrate 8)
To není pravda použij jakýkoliv bitrate calculator a uvidiš že 2GB téměř nepoznáš na 1CD v kbalite DivX mulipass :)
Dyť DVD 4,7GB, když to trochu umíš je velmi dobra kvalita...a 2GB je fakt super;)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Takový prográmek existuje. Jmenuje se UHARC (nebo tak nějak). Používá se převážně pro ripování her. On dokáže nějak zkomprimovat hru která má 3GB na třeba 500MB. Po rozbalení má hra opravdu ty 3GB. Ale komprese 2GB na 2MB je volovina.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
ConflictBoy
Nováček
Nováček

Příspěvek od ConflictBoy »

Ten programek se jmenuje UHARC v0.6b mam asi 100 her ktery maji 6GB a po rozbaleni v tomto programu nevim kolik ale hodne dm přiklad Black Buccaneer 160Mb=2.1GB
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“