Komprimace souboru
- jardava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Komprimace souboru
Viděl jsem program který mi zabalí soubor z 2GB na 2mb nebo nějaký jiný proram který tento 2GB soubor zabalí na 1 CD
- zombux
- Odborník PCT

no, ono je otázkou jak zabalit, 2GB na 2MB bezztrátově půjde hodně těžko. 2GB na 1CD je taky spíš nepravděpodobný, záleží na tom co to je vlastně za soubor. obecně obrázky JPEG, hudba nebo video jdou bezztrátově komprimovat hodně málo (tak o 5-10%, specializovaný komprimátory jako FLAC u zvuku až o 50%), ztrátová komprese jako DivX u videa dává lepší výsledky ale už se ztrácí kvalita.
těch 2GB na 2MB bezztrátově rozhodně nedáš, a pokud to nějak zkusíš zkomprimovat ztrátově, ztratíš skoro... všechnu informaci
těch 2GB na 2MB bezztrátově rozhodně nedáš, a pokud to nějak zkusíš zkomprimovat ztrátově, ztratíš skoro... všechnu informaci
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Řek bych že chce komprimovat soubory (obecně). Třeba takovy texťáky dou zabalit paradně, ale z 2GB na 2MB je važně blbst
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
IMHO bych řekl, že 2GB -> CD by odpovídalo nějakému tomu DivX + mizerný bitrate
Ale SBALIT cokoliv s podobnou kompresí není takový problém. Na škole jsem jednou napsal komprimační program, který stlačil lib. soubor minimálně na 1/100 původní velikosti. Fórek byl v tom, že neexistoval dekompresor
Byl to takovej kanadskej vtípek v programování, ale nevěřili by jste kolik lidí se na to nachytalo a ještě po půl roce za náma chodili, že si takto "zaarchivovali" nějaký data a jestli jsme už dopsali ten rozbalovač
Tak jenom doufám, že tohle není další jeho výskyt 
Ale SBALIT cokoliv s podobnou kompresí není takový problém. Na škole jsem jednou napsal komprimační program, který stlačil lib. soubor minimálně na 1/100 původní velikosti. Fórek byl v tom, že neexistoval dekompresor
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- killerTJ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ConflictBoy
- Nováček

-