Po 15-20 minutách poklesne výrazně výkon PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

medy
Nováček
Nováček

Po 15-20 minutách poklesne výrazně výkon PC

Příspěvek od medy »

Zdravim vsechny,
mam takovy problem, po urcite dobe (asi 15-20min) mi nepochopitelne klesne vykon hlavne v grafickych aplikacich. Hry, kter mi drive bezely naprosto plynule, se najednou sekaji. Moje konfigurace je p4 2,8 GHz, 1GB RAM, GF 6800 LE (128MB). Uz jsem zkousel reinstall systemu, i nove ovladace, ale porad zadna zmena. Pokud vas neco napadne, budu rad za kazdou radu.
Diky moc

//edit Thellwin - upraven název threadu
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Aký máš zdroj?
Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

vymenoval jsi neco v pc ? nejaky komponent?
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
medy
Nováček
Nováček

pokles vykonu

Příspěvek od medy »

Nic jsem nemenil. Akorat asi pred pul rokem jsem pridaval 512 MB RAMky. Napadlo me, jestli nemuze byt slaby zdroj. Mam tam porad puvodni, je to nejaky noname - 300W.
medy
Nováček
Nováček

Příspěvek od medy »

Jo taky jsem ve speedfanu zjistil, ze teploty jsou CPU 71°, GPU 65°. Uz me to docela dlouhou dobu pekne stve. Nemuzu na to prijit, cim by ten pokles mohl byt zpusobeny!
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Proč jsi to nenapsal hned? :lol:

CPU má skoro kritickou teplotu a při 75°C throttluje(vkládá prázdné cykly) a tak jde výkon dolů. máš asi blbě nasazenej chladič
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Almighty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almighty »

Mr.Nigga píše:Proč jsi to nenapsal hned? :lol:

CPU má skoro kritickou teplotu a při 75°C throttluje(vkládá prázdné cykly) a tak jde výkon dolů. máš asi blbě nasazenej chladič
Prach je taky neřád, pořádně vyčistit....
[CPU:] Intel Core 2 Duo E4300 + CM Hyper 212+ [MB:] Asus P5Q PRO [RAM:] 2x A-data 1GB 800Mhz +2x A-data 2GB 800Mhz [GK:] GIGABYTE N26OC-896I [HDD:]Samsung 1TB + Seagate Barracuda 7200.10 320GB (16MB) Sata II [DVD-RW:] LG GSA-4165 [PSU:] Enermax Liberty EL400AWT 400W [Case:] Thermaltake Soprano [Monitor:] LG Flatron W2600HP-BF [Myš:] Logitech G500 [Klávesnice:] MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 V1.0 [Repro:] Creative Inspire 4.1 4400 [Sluchadla:] Koss SB/45; Koss Porta Pro
medy
Nováček
Nováček

Příspěvek od medy »

No ta teplota bude asi urcite problem, po 2 hodinach prace teplota CPU az 92°. oddelal jsem viko, ale vetrak na proc. normalne jede.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Tak větrák třeba jede, ale pasiv nemusí třeba doléhat. Co máš za socket? jestli 478, tak zkontroluj, jestli máš zatažený takový pacičky na BOX chladiči(v případě, že používáš BOX) nebo jestli není něco s tím plastovým držákem. Pro jistotu chladič sundej, zkontroluj pastu a zase nasaď.
Pokud je to LGA, tak zkontroluj, zda se neuvolnila některá nožička

V zájmu tvého procesoru ho za žádnou cenu nevytěžuj na plno! 92°C je opravdu smrtelná teplota!
VictimCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VictimCZ »

Mr.Nigga píše:Tak větrák třeba jede, ale pasiv nemusí třeba doléhat. Co máš za socket? jestli 478, tak zkontroluj, jestli máš zatažený takový pacičky na BOX chladiči(v případě, že používáš BOX) nebo jestli není něco s tím plastovým držákem. Pro jistotu chladič sundej, zkontroluj pastu a zase nasaď.
Pokud je to LGA, tak zkontroluj, zda se neuvolnila některá nožička

V zájmu tvého procesoru ho za žádnou cenu nevytěžuj na plno! 92°C je opravdu smrtelná teplota!
amen.
at uz ted udelas cokoliv tak je to kapku pozde.. tim jak si ho varil si mu velmi pravdepodobne zasadne ovlivnil zivotnost.... :( priste jak je problem tak rvi hned :wink:
C2D E8500, Noctua NH-U12P, 4GB DDR2 Patriot 1066MHz, Gigabyte P45-DQ6, Veloci Raptor 300GB, Gainward HD 4870 Golden Sample 512MB DDR5, Enermax MODU82+ 525W
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Mně se jednou urval ten plastovej držák kolem socketu a teplota hned vyletěla na 80°C a doteď funguje(v druhým PC při 2@2,9GHz) jako novej. Otázka je, jak dlouho jsi ho takto trápil
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Procak mu bude fungovat porad stejne.To by ho musel provozovat pri 90°C x mesicu a mozna jeste dyl jak rok, aby se nak zasadne zkratila zivotnost a odrovnal cpu.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přesun z Her, v sekci Počítačové sestavy tomu bude lépe.

Jinak zdá se, že příčinou bude ta teplota - zkontrolovat uchycení chladiče, znova podmáznout, vylepšit průvan v case - prostě klasika :)

EDIT - grafika má při zátěži kolik stupňů ?
Goldnoob team proud member!
medy
Nováček
Nováček

Příspěvek od medy »

grafika ma pri zatezi porad kolem 60-65°. Kazdopadne diky za radu. dival jsem se na chladic a uchyceny je spravne. Spis asi koupim novy, muzete mi nejaky solidni doporucit?
Diky
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Jestli máš sc478, tak Freezer 4 - levnej, relativně tichej a docela účinnej
medy
Nováček
Nováček

Příspěvek od medy »

NO tak jsem to nechal vycistit, byla tam souvisla vrstva prachu! Stejne se mi porad zda, ze to neni tak svizne jako drive. Rekli mi, ze to nachali zatizene celou noc a v pohode. No nevim, hry drive bezely fakt plynuleji. Mohl by byt problem jeste nekde jinde?
medy
Nováček
Nováček

Příspěvek od medy »

mimoéchodem jak moc je program speedfan spolehlivy? Technik mi rekl, ze teplota byla v pohode, ale ten programek porad hlasi silene cifry!!
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Tak šáhni na chladič. Jo a stáhni si program "Throttle Watch", zatiž CPU a mělo by se ti ukázat, jestli throttluje nebo ne :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

podle me se to prehriva. stahni si ten throttzel watch a zkontroluj usazeni a uchyceni chladice.
medy
Nováček
Nováček

Příspěvek od medy »

No tak program jsem stahl a pri COD2 procesor throttluje vic nez dost. Ten graf lita kolem 40%. Opet se ptam do jake miry je tento programek smerodatny? A pokud je takova situace ptam se c se s tim da delat? chladic je komplet vycisteny a v poradku!
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“