Vodní chlazení - diskuze
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
kup si závitník, který stojí shruba 70-100,- a zkus to projet. Jsou tam 3 závitníky. Na 1. jsou 2 "čárky" - ten je nejtupší, tím se začíná. Na 2. je jedna čárka tím se pokračuje. A poslední je bez čárky a to už je hotový závit . Ovšem jestli ti tak investice za to stojí.................wector píše:No mě jebe, že sem rozdělával V2-ku a hned se strhl závit u jedný díry... Co s tim, tohle mě děda neučil, sem spíš truhlář-amatér než nějakej strojař.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Bartek
- Začátečník
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sharker
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mal si v tej V2-ke nejaky bordel ? Ci nie ... kolko si ju pouzival ... inak ak sa ti xce platit postu posli im to do viscoolu a ani ti to opravia gratis vramci 5-rocnej zaruky.wector píše:No mě jebe, že sem rozdělával V2-ku a hned se strhl závit u jedný díry... Co s tim, tohle mě děda neučil, sem spíš truhlář-amatér než nějakej strojař.
Takto budes mat istoru ze ti to nebude tiect
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
- no_-_name
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
takže páni vodochladitelé, mám problém.. sháním blok na gpu (mám stařičkou fx5700 ale když už voda tak řádně) a potřebuju využít pci slot pod grafikou, takže ten blok by měl být pokud možno tenký.. teď mám ertyho bloky a ty to moc nesplňujou Deska je k7n2 delta-l
P.S. nová sestava bude snad časem, zatím mi to stačí
P.S. nová sestava bude snad časem, zatím mi to stačí
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak je to vlastně s fitinkama - že se kovový nehoděj do plexi je jasný, to by asi pěkně praskalo, ale opačně ( umělá hmota do kovu ) by problém být neměl, že? Já jenom proto, že v Kladně sem našel jenom umělohmotný do G1/4. Ještě něco - známej bere z Gumexu víc věcí, takže mi vezme i tohle - docela by mě zajímalo, jak to myslej s tou optimalizací na vnitřní průměr - to jako 10mm = 10mm vnitřní průměr toho "T" nebo měnší, aby na to šla v pohodě nasunout hadička o průměru 10mm?
- Vivec
- Středně pokročilý
já plastový fitinky přechodně používal v radiátoru a jsou na prd, když je chceš dotáhnout klíčem tak se ten plast ojebe a musíš kleštěma, sundavání byla pak ještě větší legrace
a tim že myslej optimalizováno pro hadici s v. průměrem 10mm- to T bude mít v. průměr 8mm tak vem radši větší, nebo na zkoušku i to 10mm, zas tak drahý neni ale mám zkušenosti s "optimalizací"
a ještě doplním, jak jsem avízoval velkej upgrade vodníka tak jsem se po mnoha úvahách vybod na Black Ice radiátory a nechal jsem si za krvavejch 3200,- poslat z anglie radiátor thermochill PA120.2 což mají být údajně nej radiátory, co jsem hledal testy tak je o polovinu míň restriktivní než nexxosy (2x thermochill=1x nexxos) a při nízkejch otáčkách větráků chladí o hodně líp tak jsem zvědavej...
a tim že myslej optimalizováno pro hadici s v. průměrem 10mm- to T bude mít v. průměr 8mm tak vem radši větší, nebo na zkoušku i to 10mm, zas tak drahý neni ale mám zkušenosti s "optimalizací"
a ještě doplním, jak jsem avízoval velkej upgrade vodníka tak jsem se po mnoha úvahách vybod na Black Ice radiátory a nechal jsem si za krvavejch 3200,- poslat z anglie radiátor thermochill PA120.2 což mají být údajně nej radiátory, co jsem hledal testy tak je o polovinu míň restriktivní než nexxosy (2x thermochill=1x nexxos) a při nízkejch otáčkách větráků chladí o hodně líp tak jsem zvědavej...
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
to s tim utahovánim, když tam dáš teflonovou pásku tak to jde pěkně ztuhawector píše:To si to utahoval nějak moc fest, ne?
P.S. 240mm radiátor za 3200? ( du hledat čelist pod stolem, to je cena... )
a ta cena za ten radiátor je fakt hodně no...nebej toho poštovnýho 25 liber TNT tak to zas tak drahý neni
- wector
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
právě že se mi nevejde do bedny, původně jsem myslel že jo, ale pak jsem laboroval s krychlý slepenou z kartonu a prostě to tam nenarvuwector píše:Proč si vlastně nedoplatil těch 6 liber a nevzal 360ku? Pravda, tu už do naší bedny nenarveš, resp jenom na dno a dělá to dost problémů, ale zase chlazení by bylo o dost lepší...
takže to zůstane na dvojkovym, a taky je docela naprd že maj od sebe vzdálený fany= absolutně nekompatiblní s čimkoliv
- sejny
- Začátečník
-
To máš kapku pomotaný, začíná se odjakživa tím s jednou čárkou a pokračuje tím ze dvěma, finální je zpravidla bez čárek anebo se třemi čárkami.myom píše: Jsou tam 3 závitníky. Na 1. jsou 2 "čárky" - ten je nejtupší, tím se začíná. Na 2. je jedna čárka tím se pokračuje. A poslední je bez čárky a to už je hotový závit . Ovšem jestli ti tak investice za to stojí.................
Jinak v případě stržení bych omrkl jesti by šlo ten závit přeříznout na větší, musel bys pak převrtat průchozí díru podle tloušťky šroubu a tam, kde byl starý závit se musí vrtat díra menší! aby bylo do jakého materiálu nový závit vyříznout, zde platí jednoduchý vzoreček pro průměr vrtáku, ty budeš dělat metrický závit a ten se značí takto:(příklad) M4 a právě ta 4 říká průměr šroubu, tuto hodnotu vynásobíš 0,8 a vyjde ti potřebný vrták(v tomhle případě 3,2) jinak tenhle vzoreček lze používat až po závit M10, pak už je potřeba vytáhnout dílenské tabulky.
- myom
- Středně pokročilý
já to mám pomotaný, protože jsem o prázdninách dělal 250 takových závitů ručně............. a ten vzorec x0,8 podtvrzuju.sejny píše:...
- sejny
- Začátečník
-
- myom
- Středně pokročilý
jo začíná se 1 čárkou
- drabek05
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mozna se na to uz nekdo ptal, ale me se nechce procitat nekde 80 stranek Zajima me, co kdyby se radiator dal za okno, bydlim v panelaku tak bych to hodil na venkovni parapet a dal par cm nad nej ale nevim jak by se to chovalo v zime ! No, bylo by to vyborny, ale musel by se tam dat fridex. A nevim co by treba delal medenej blok, jak by na nej pusobil ten fridex a taky na ostatni dily, jestli by se to nejak nerozleptavalo a tak. A taky ty velky tepelny soky Ale zase by bylo zajimavy kdyby se z toho cudilo za oknem
Asus A7N8X Deluxe Rev. 2.0, Athlon XP 2600+ @ 3200+, 3x256MB/400Mhz, Geforce 7600GS, SB Audigy SE, COMBO, CD-ROM, 40GB HDD . . . LCD LG L1970HR, Genius SW-HF 5.1 5000
- sejny
- Začátečník
-
- pista6104
- Začátečník
Cawte chci si koupit vodni chlazeni,chci chladit Core 2 Dou + northbrige + gpu co rikate na tohle
bloky:viscool
cerpadlo:eheim 1048
radiator:Alphacool NexXxoS HC 240-LE nebo Alphacool NexXxoS Xtreme II
Nevim jaky radiator jde mi i o to aby to nejak vypadalo,a mnel by byt na 2x 12cm vetraky z kadettu mi moc nevyhovuje rozmerovo...
Diki za rady,namety na zmenu
bloky:viscool
cerpadlo:eheim 1048
radiator:Alphacool NexXxoS HC 240-LE nebo Alphacool NexXxoS Xtreme II
Nevim jaky radiator jde mi i o to aby to nejak vypadalo,a mnel by byt na 2x 12cm vetraky z kadettu mi moc nevyhovuje rozmerovo...
Diki za rady,namety na zmenu
- myom
- Středně pokročilý
to pista6104: jo to je v poho. to ti utáhne i zbytek pc.