Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No mě jebe, že sem rozdělával V2-ku a hned se strhl závit u jedný díry... Co s tim, tohle mě děda neučil, sem spíš truhlář-amatér než nějakej strojař.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector píše:No mě jebe, že sem rozdělával V2-ku a hned se strhl závit u jedný díry... Co s tim, tohle mě děda neučil, sem spíš truhlář-amatér než nějakej strojař.
kup si závitník, který stojí shruba 70-100,- a zkus to projet. Jsou tam 3 závitníky. Na 1. jsou 2 "čárky" - ten je nejtupší, tím se začíná. Na 2. je jedna čárka tím se pokračuje. A poslední je bez čárky a to už je hotový závit :wink: . Ovšem jestli ti tak investice za to stojí.................
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

Cau chtel bych se zepta utahne Eheim 1048 Swiftech APOGEE?
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Bartek píše:Cau chtel bych se zepta utahne Eheim 1048 Swiftech APOGEE?
jasne ze jo ....jenom tady vsichni na foru jsou "zmagoreny" s Laingu D5 apd....

Jinak to wektor: Pokud jsi ztrhl zavit tak to ti zavitnik asi moc nepomuze stejnyho prumeru.Spis budes muset to treba zalepit silikonem....
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

wector píše:No mě jebe, že sem rozdělával V2-ku a hned se strhl závit u jedný díry... Co s tim, tohle mě děda neučil, sem spíš truhlář-amatér než nějakej strojař.
Mal si v tej V2-ke nejaky bordel ? Ci nie ... kolko si ju pouzival ... inak ak sa ti xce platit postu posli im to do viscoolu a ani ti to opravia gratis vramci 5-rocnej zaruky.
Takto budes mat istoru ze ti to nebude tiect :wink:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

takže páni vodochladitelé, mám problém.. sháním blok na gpu (mám stařičkou fx5700 ale když už voda tak řádně) a potřebuju využít pci slot pod grafikou, takže ten blok by měl být pokud možno tenký.. teď mám ertyho bloky a ty to moc nesplňujou :( Deska je k7n2 delta-l

P.S. nová sestava bude snad časem, zatím mi to stačí :)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jak je to vlastně s fitinkama - že se kovový nehoděj do plexi je jasný, to by asi pěkně praskalo, ale opačně ( umělá hmota do kovu ) by problém být neměl, že? Já jenom proto, že v Kladně sem našel jenom umělohmotný do G1/4. Ještě něco - známej bere z Gumexu víc věcí, takže mi vezme i tohle - docela by mě zajímalo, jak to myslej s tou optimalizací na vnitřní průměr - to jako 10mm = 10mm vnitřní průměr toho "T" nebo měnší, aby na to šla v pohodě nasunout hadička o průměru 10mm? :?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já plastový fitinky přechodně používal v radiátoru a jsou na prd, když je chceš dotáhnout klíčem tak se ten plast ojebe a musíš kleštěma, sundavání byla pak ještě větší legrace

a tim že myslej optimalizováno pro hadici s v. průměrem 10mm- to T bude mít v. průměr 8mm tak vem radši větší, nebo na zkoušku i to 10mm, zas tak drahý neni ale mám zkušenosti s "optimalizací"

a ještě doplním, jak jsem avízoval velkej upgrade vodníka tak jsem se po mnoha úvahách vybod na Black Ice radiátory a nechal jsem si za krvavejch 3200,- :oops: poslat z anglie radiátor thermochill PA120.2 což mají být údajně nej radiátory, co jsem hledal testy tak je o polovinu míň restriktivní než nexxosy (2x thermochill=1x nexxos) a při nízkejch otáčkách větráků chladí o hodně líp tak jsem zvědavej...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

To si to utahoval nějak moc fest, ne? :oops:

P.S. 240mm radiátor za 3200? :cry: ( du hledat čelist pod stolem, to je cena... )
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

wector píše:To si to utahoval nějak moc fest, ne? :oops:

P.S. 240mm radiátor za 3200? :cry: ( du hledat čelist pod stolem, to je cena... )
to s tim utahovánim, když tam dáš teflonovou pásku tak to jde pěkně ztuha

a ta cena za ten radiátor je fakt hodně no...nebej toho poštovnýho 25 liber TNT tak to zas tak drahý neni
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Proč si vlastně nedoplatil těch 6 liber a nevzal 360ku? Pravda, tu už do naší bedny nenarveš, resp jenom na dno a dělá to dost problémů, ale zase chlazení by bylo o dost lepší...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

wector píše:Proč si vlastně nedoplatil těch 6 liber a nevzal 360ku? Pravda, tu už do naší bedny nenarveš, resp jenom na dno a dělá to dost problémů, ale zase chlazení by bylo o dost lepší...
právě že se mi nevejde do bedny, původně jsem myslel že jo, ale pak jsem laboroval s krychlý slepenou z kartonu a prostě to tam nenarvu :(
takže to zůstane na dvojkovym, a taky je docela naprd že maj od sebe vzdálený fany= absolutně nekompatiblní s čimkoliv :)
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

myom píše: Jsou tam 3 závitníky. Na 1. jsou 2 "čárky" - ten je nejtupší, tím se začíná. Na 2. je jedna čárka tím se pokračuje. A poslední je bez čárky a to už je hotový závit :wink: . Ovšem jestli ti tak investice za to stojí.................
To máš kapku pomotaný, začíná se odjakživa tím s jednou čárkou a pokračuje tím ze dvěma, finální je zpravidla bez čárek anebo se třemi čárkami.
Jinak v případě stržení bych omrkl jesti by šlo ten závit přeříznout na větší, musel bys pak převrtat průchozí díru podle tloušťky šroubu a tam, kde byl starý závit se musí vrtat díra menší! aby bylo do jakého materiálu nový závit vyříznout, zde platí jednoduchý vzoreček pro průměr vrtáku, ty budeš dělat metrický závit a ten se značí takto:(příklad) M4 a právě ta 4 říká průměr šroubu, tuto hodnotu vynásobíš 0,8 a vyjde ti potřebný vrták(v tomhle případě 3,2) jinak tenhle vzoreček lze používat až po závit M10, pak už je potřeba vytáhnout dílenské tabulky.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

sejny píše:...
já to mám pomotaný, protože jsem o prázdninách dělal 250 takových závitů ručně............. a ten vzorec x0,8 podtvrzuju. :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

to nic nemění na tom, že se začíná tím s jednou čárkou :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jo začíná se 1 čárkou :wink:
drabek05
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drabek05 »

Ahoj, mozna se na to uz nekdo ptal, ale me se nechce procitat nekde 80 stranek :sad: Zajima me, co kdyby se radiator dal za okno, bydlim v panelaku tak bych to hodil na venkovni parapet a dal par cm nad nej ale nevim jak by se to chovalo v zime ! No, bylo by to vyborny, ale musel by se tam dat fridex. A nevim co by treba delal medenej blok, jak by na nej pusobil ten fridex a taky na ostatni dily, jestli by se to nejak nerozleptavalo a tak. A taky ty velky tepelny soky :o Ale zase by bylo zajimavy kdyby se z toho cudilo za oknem :-D
Asus A7N8X Deluxe Rev. 2.0, Athlon XP 2600+ @ 3200+, 3x256MB/400Mhz, Geforce 7600GS, SB Audigy SE, COMBO, CD-ROM, 40GB HDD . . . LCD LG L1970HR, Genius SW-HF 5.1 5000 ;-)
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

no když nějak vyřešíš kondenzaci vodních par na blocích... hadicích a všech částech vodníka v místnosti tak proč ne 8-)
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

Cawte chci si koupit vodni chlazeni,chci chladit Core 2 Dou + northbrige + gpu co rikate na tohle

bloky:viscool
cerpadlo:eheim 1048
radiator:Alphacool NexXxoS HC 240-LE nebo Alphacool NexXxoS Xtreme II

Nevim jaky radiator jde mi i o to aby to nejak vypadalo,a mnel by byt na 2x 12cm vetraky z kadettu mi moc nevyhovuje rozmerovo...

Diki za rady,namety na zmenu
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to pista6104: jo to je v poho. to ti utáhne i zbytek pc. :)
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“