Drsnej problém s diske Maxtor DiamondMax Plus 9 60GB ATA/133
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- MartinFALCON
- Začátečník

-
Drsnej problém s diske Maxtor DiamondMax Plus 9 60GB ATA/133
Mám problém s tímhle diskem.
Včera jsem instaloval jeden program a při instalaci se mě sekl počítač,
tak jsem udělal tvrdej reset a při bootovaní mi to napsalo disk fail.
Bylo to na bráchově počítači a nemá tam disketovku a boot cd jsem neměl po ruce. Vrazil jsem ten disk do svého počítače a nechal naběhnout win, našlo to na tom disku nějaký chyby a opravilo(snad)
jenže se na ten disk nedalo vůbec dostat, byl rozdělen na dvě partition 15a 45GB.(obě NTFS) Počítač při otevírání disku jakoby zamrzl. Použil jsem program get data back a zkopíroval jsem všechny data co na disku byly, zdá se, že jsou nepoškozena. Následně jsem použil program testdisk a zapsal jsem fat. Druhá partition 45GB se zapsala, ale ta první ne. Na ni se nedá pořád dostat, zformátovat se nedá, protože to vždy napíše, že došlo k chybě. Zkoušel jsem partition smazat pomocí instalačky winXP,ale je problém, že tam se taky nedokončí formát.
V partition magicu 8.0 jsem zkoušel odmazat partition,ale ta první prostě nejde. Pak jsem zkusil utilitku powermax, ale ta mi nahlásí nějakou chybu de99cf6d ,a že s tím mám kontaktaktovat maxtor.
Tak co teď??????
Včera jsem instaloval jeden program a při instalaci se mě sekl počítač,
tak jsem udělal tvrdej reset a při bootovaní mi to napsalo disk fail.
Bylo to na bráchově počítači a nemá tam disketovku a boot cd jsem neměl po ruce. Vrazil jsem ten disk do svého počítače a nechal naběhnout win, našlo to na tom disku nějaký chyby a opravilo(snad)
jenže se na ten disk nedalo vůbec dostat, byl rozdělen na dvě partition 15a 45GB.(obě NTFS) Počítač při otevírání disku jakoby zamrzl. Použil jsem program get data back a zkopíroval jsem všechny data co na disku byly, zdá se, že jsou nepoškozena. Následně jsem použil program testdisk a zapsal jsem fat. Druhá partition 45GB se zapsala, ale ta první ne. Na ni se nedá pořád dostat, zformátovat se nedá, protože to vždy napíše, že došlo k chybě. Zkoušel jsem partition smazat pomocí instalačky winXP,ale je problém, že tam se taky nedokončí formát.
V partition magicu 8.0 jsem zkoušel odmazat partition,ale ta první prostě nejde. Pak jsem zkusil utilitku powermax, ale ta mi nahlásí nějakou chybu de99cf6d ,a že s tím mám kontaktaktovat maxtor.
Tak co teď??????
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Skús čo na to povie gparted - http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je aj ako 30MB live CD. Ten odkaz čo som postol konkrétne.MartinFALCON píše:Ale já nemám linux, ale XP. Takže tu utilitu nemůžu použít.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- MartinFALCON
- Začátečník

-
- Shit
- Odborník PCT

- MartinFALCON
- Začátečník

-
- kminek
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

- MartinFALCON
- Začátečník

-
- Shit
- Odborník PCT

"Fígl" je v tom, že označí vadné sektory -> nejsou potom používány OS -> zmenší se kapacita HDD, ale firmware HDD je stejný (neboli HDD se hlásí v BIOSu stejně).MartinFALCON píše:Proč ne? Ten hdd regenerator to umí, sice ne, že by je nějak opravil, používá k tomu nějaký fígle, ale funguje to...
Asi pouze reklamovat...MartinFALCON píše:...že se disk přestal hlásit jako 60GB, ale je jen 30GB a to se ukazuje i v biosu, co se s tím dá dělat?
- MartinFALCON
- Začátečník

-