Jaký je nejlepší prohlížeč www? UPDATE: nové hlasování

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...

Jaký je tedy nejlepší?

IE (+Maxthon a jiné na jeho jádře)
8
7%
Firefox
53
49%
Opera
47
43%
Jiný (Konqueror, Safari atd.)
1
1%

Celkem hlasů: 109
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Josko píše:Nikdy som nepovedal že FF rulez. :dry: Pretože sa to ani nedá povedať čo je najlepšie ale skôr čo komu viac vyhovuje :wink:
to je naprostá pravda - nicméně, když napíšeš tvrzení, je třeba ho i dokázat... co se týká rychlosti oprav, já tvrdím že to není až tak růžové (viz http://mywebpages.comcast.net/SupportCD ... l#Security :

Myth - "Firefox Vulnerabilities are Quickly Patched"
Reality - Multiple vulnerabilities have remained unpatched for a long time.
SA12403 - Unpatched since 08-30-2004
SA12580 - Unpatched since 09-18-2004)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

njn, chyba v Mac OS X verzii. To je asi tak že by sa takéto chybky našli aj v Opere, len sa do nej toľko nenaváža tak ako sa toľko nenaváža do FF oproti IE. To je inak zaujmavá stránka hodila by sa taká aj o opere a IE.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Josko píše:njn, chyba v Mac OS X verzii. To je asi tak že by sa takéto chybky našli aj v Opere, len sa do nej toľko nenaváža tak ako sa toľko nenaváža do FF oproti IE. To je inak zaujmavá stránka hodila by sa taká aj o opere a IE.
Secunia obsahuje informace i o Opeře a IE :) jinak FF má pořád 3 unpatched vulnerabilities (jednu 4 měsíce starou, druhý dvě cca 2 roky), Opera nula - tolik k tématu rychlosti opravy chyb... O IE radši nemluvit :mrgreen: - nechápej to jako nějakej flame, je to jen uvedení faktů na pravou míru :)

jinak je to pravda, Opera je míň rozšířená takže jsou míň známý chyby - zatím. ale to nijak nemění situaci ;-)
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

zombux píše:a to víš jak? máš důkaz nebo si to myslíš protože to prostě musí bejt pravda když "FF rulez"? :oops:
Je to pravda. Taky jsem to četl, ale teď si honem nevzpomenu kde. U FF je to jeden den, u Opery 2dny...ostatní si nepamatuju.

S tím Acid2 jsem to zrovna říkal (při tvorbě jednoho webu), co je mi to platný, že to zobrazí, když na tom nerozjedu Atlas, skoro jakýkoliv JavaScriptový editory apod.

A ještě jedno, co jsem dneska při "vzteku na Operu říkal". Je zajímavý, že vetšina Operistů má Mirandu. Při argumentování proč Opera tvrdí, že je tam vše už standartně a že se nemusí patlat s pluginama. A naopak při obhajobě Mirandy pějí slávu na to, jak je dobrý, že v základu neumí nic a že si pohraje s pluginama a má to co chce...
(Ne všichni, ale již jsem to více než často viděl, tak přece buď mám rád konfigurovatelnost, nebo mám rád All-in-one)

//EDIT: Tou pravdou myslím jako že jsem četl článek, kde psali, že FF je podle statistik rychlejší na "update kritických chyb" než Opera. Nic víc, nic míň
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Nidzo píše:Je zajímavý, že vetšina Operistů má Mirandu. Při argumentování proč Opera tvrdí, že je tam vše už standartně a že se nemusí patlat s pluginama. A naopak při obhajobě Mirandy pějí slávu na to, jak je dobrý, že v základu neumí nic a že si pohraje s pluginama a má to co chce...
(Ne všichni, ale již jsem to více než často viděl, tak přece buď mám rád konfigurovatelnost, nebo mám rád All-in-one)
taky jsem nad tím přemejšlel, ale tady to není o tom jestli má někdo rád all-in-one, nebo konfigurovatelnost. je to o tom, že někdo chce nejlepší soft a tak ho bere, já osobně mám mirandu ne kvůli pluginům (skoro žádný nepoužívám) ale proto, že lepší IM prostě neexistuje :oops:
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

no pouzivam FF a najviac sa mi na nom asi paci ta konfigurovatelnost :-D :roll: ( IM pouzvam Mirandu pripadne icq 2003 :oops: )
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piXar »

Voloď píše:no pouzivam FF a najviac sa mi na nom asi paci ta konfigurovatelnost :-D :roll: ( IM pouzvam Mirandu pripadne icq 2003 :oops: )
A zkoušel si Operu? protože Opera se dá konfigurovat jistě mnohem víc 8-)
ITspot.cz - nejen seriózní blog o IT a Internetu.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Opera

chybi mi v ni k plne spokojenosti jen jedna funkce z IE7 - zobrazeni stranky s nahledystranek v tabech. Naprosto uzasna ficurka, snad to brzy okopirujou ;-)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piXar »

miho píše:Opera

chybi mi v ni k plne spokojenosti jen jedna funkce z IE7 - zobrazeni stranky s nahledystranek v tabech. Naprosto uzasna ficurka, snad to brzy okopirujou ;-)
Je to dobrá funkce, ale řekl bych že tohle jí alespoň z části vynahrazuje: http://img414.imageshack.us/my.php?imag ... 126ld5.png
ITspot.cz - nejen seriózní blog o IT a Internetu.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Operu 9.02.

Maximální spokojenost, pohodlné surfování,funkce,vzhled.
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

Doporucuji vyzkouset Maxthon, nekomu by mohl vyhovovat, tak jako me :) http://www.maxthon.cz/

Maxthon pouzivam, protoze narozdil od konkurence mi vic vyhovuje: vykreslovani stranek, umoznuje skryt ram okna a zvetsit tak misto pro stranky, pro otevreni oblibenych polozek mi staci najet mysi k levemu kraji, oproti konkurenci ma nizsi zatizeni pri flash aplikacich, ma primo tlacitko pro otevreni naposled zavrene zalozky, tlacitko o uroven vys na strankach, vyhovuje mi superpretazeni pomoci ktereho se daji otvirat dalsi zalozky, spravce stahovani se otevre v zalozce a umi prerusit i navazat spojeni, umi rozdelit okno na dve nezavisle poloviny, oblibene polozky umi seradit podle poctu nastev a nastavit nektere jako nejoblibenejsi, ma vyhledavani primo v oblibenych polozkach, prizpusobeni sirky zalozek titulku a mistu, na neaktivnich zalozkach umi skryt tlacitko zavrit (nestane se tak ze nekterou zalozku omylem zavrete kdyz na ni chcete prekliknout), umoznuje zastavit flash a javascript na neaktivnich zalozkach, moznost sirokeho nastaveni podle osobnich potreb (ktere zalozky se maji otevrit po uzavreni aktualni, zamceni zalozky, prirazeni aliasu atd)...
Obrázek
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

Když už to po dvou letech otevíráš... :roll:

Používám jedině Operu 9.5, bezkonkurenčně nejlepší browser se kterym jsem měl tu čest :)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Používám střídavě IE7 (10% času) a Operu (zbytek). Opera u mě vyhrává protože umí skvěle zvětšovat a zmenšovat a je to pro mě naprosto zásadní featura. Ne, že bych špatně viděl, ale při čtení delšího textu je to přijemnější pro oči. IE7 zvětšuje nekvalitně a navíc neumí zvětšit stránku tak, aby se vlezla do okna bez použití spodního posuvníku. Naopak IE7 umí náhledy všech otevřených stránek, což je příjemné, ale dá se bez toho žít. Ostatní featury buď umí (s doplňkama) oba browsery nebo je nepotřebuji.
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký je nejlepší prohlížeč www? UPDATE: nové hlasování

Příspěvek od DEVastor »

nejak to tu zas zamrzlo Obrázek
Obrázek
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Obrázek
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Opera. Jednoznačně Opera. Každý den se modlím, aby těch pár bugů bylo další den opraveno :worship: :worship: :D

Ne, Opera nemá zas tak moc bugů, spíš občas najdu něco ve Windowsech (v poslední době čím dál tim víc bugů :( )

Kdysi jsem užíval IE6.. Pak jsem se dozvěděl o FF, to ještě v dobách Opery 8.něcomálo. Pak vyšla Opera 9 TP a FF u mě skončil. Používám ho jen na ladění JS.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

dříve jsem byl zarytej FireFoxák, pak jsem díky linuxu přešel na operu a teď už jedině Opera :inlove:
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

taky bych už Operu nedal ani za nic... :inlove: co build to posun k lepšímu, obrovský pokrok byl v poslední době vidět hlavně těsně před finální 9.50, kdy brutálně navýšili rychlost renderingu, v DHTML benchmarku má v současnosti náskok 50% oproti FF3 (samo každá stránka neni "heavy DHTML", ale ono se to projevuje i normálně, jen ne tolik)

Myší gesta, Blokování reklam, SpeedDial (aktuálně mám 4x4 :-D ), OperaLink na synchronizaci, RSS, Mail, Rychlá nastavení (a to i nejen podle názvu :) ), userJS, userCSS (a mnoho dalších, tohle jsou ty "největší" co aktivně používám, Bittorent a IRC v Opeře považuju spíš za nouzovku, nebo pro lamy co neví co ty slova znamenají), haldu tabů do několika řádek a to vše v základu... bez toho už bych si pohodlný "život na netu" jen těžko dokázal představit :) V poslední době jsem už taky nenarazil na žádnou stránku která by měla vysloveně s Operou problém, nepočítám-li pár kosmetických bugů, ala špatně vycentrovaný DHTML dialog na Live Gallery (což se sice dá opravit přes userJS, ale na to tam tak často zase nelezu, abych se s tím patlal :) ) Debugger na skripty DragonFly vypadá taky hezky, ale na hodnocení je ještě moc brzo, uvidíme co se z toho vyloupne :) Jsem hrozně rád že finální verze netrpí memoryleakem jako některé alphaverze, člověk aby to co týden zavíral a spouštěl znova :oops: (protože začala žrát i přes 400MB) takhle jede v klidu i několik měsíců denního používání všeho výše jmenovaného

Na druhou stranu musím uznat že FF3 (ač nemám důvod jej používat, mám ho jen na testy, jako IE) se opravdu povedl, asi mě jeho uživatelé nebudou mít za následující výrok rádi, ale upřímě to myslím v dobrém... :oops: aktuální verze se už konečně dá považovat za verzi 1.0 final, 1-2.0 byly spíš takové "křehké" betaverze, jak se v tom člověk začal trochu víc rýpat, dopadalo to obvykle dost katastrofálně... po nějaké době běhu sežraná paměť řádově v GB byla pěknej hnus (čistý FF 1.5 bez tabů a pluginů ponechán bez povšimnutí běžící na liště týden nebo dva byl opravdu schopen sežrat i 3GB paměti) a co se bezpečnosti týče tak si se "slavným" IE v ničem nezadal, viděl jsem už i na vlastní oči několik hijacknutých Windows přes jakousi díru tehdy-nejnovějšího FFoxu.
...nutno se také zmínit o hlavní přednosti a slabině FF zároveň, a to plužiny (což ostatně platí téměř pro každý "heavy-plužin" opensource)... stabilita a výkon FFoxu se odvíjí od plužinů které v něm máte, stačí jeden blbě napsaný (a ani se to nemusí projevit hned, ale třeba až po týdnu vyteklou pamětí apod), nebo pokud se jeden začne hašteřit s druhým a je to na pěst... Možná by měli zavést nějakou certifikaci pro stabilní pluginy, jenže aspoň doposud platilo že na jedné verzi FFoxu to mohlo chodit stabilně na druhé nikoli, nevím jak je to u třetí verze. Taky by mě mimochodem u FF3 zajímalo co ten veleslavný "autooptimizer", obvykle k programům podobného jména mám silnou nedůvěru, tak jsem zvědav na ohlasy.

IE už taky popošel značný kus cesty, rozhodně nesdílím "nadšení" že IE8 beta1 má v acid3 testu jen 17/100 (nejdřív je třeba odladit program jako takový aby byl svižný a stabilní a až pak vychytat chyby v renderingu a podpoře standardů), když jsme tak u toho už i u IE6 stačilo ho v kódu trochu popíchnout a přepnout do Standard módu (z Quirku) a CSS1-2 až na pár chyb (afaik 6 co stálo za řeč) fungovalo vše tak jak má... jenže pořád je dodnes na netu kopa stránek co počítá s IE i s jeho Quirk-módem (proto i v IE7 musel kvůli řevu na MS zůstat na defaultu, v IE8 final by se to už mělo konečně po letech změnit, bylo by už na čase), tj. je prostě blbě napsaná... a je zajímavé že tohle dříve bylo argumentem výhradně uživatelů FFoxu, kteří se kolikrát i chlubili tím že blbě napsané stránky nezobrazí (zato IE byl fuj že sežral všechno), ale když uplynul čas a situace se otočila (vylezla čerstvá Opera) ti samí lidé na svá slova velmi rychle zapoměli a otočili také :)
o IE se dá říci že má analogickou výhodu jako FF, který má pluginy, IE má nadstavby (Maxthon, Avant, dejme tomu IE7pro, atd) takže touto cestou dokáže rovnat většinu "fíčurek" svých soupeřů

PS: jediné co mě na současných prohlížečích mrzí je, že IE i FF už mají dávno venku x64 verze (Opera zatím žádnou veřejnou verzi) a prakticky jediné co jim brání v masovějším rozšíření je nepodpora hlavních pluginů třetích stran, jako např. Flash, Java nebo Silverlight (nicméně takovému WMP11-pluginu technicky už dlouho nic nebrání, ale nezkoušel jsem to v praxi rozchodit na FF3, v IE7 x64 samozřejmě funguje, ale stejně to je asi zatím stále jediná vlaštovka, aspoň co je mi známo)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

IE3 -> IE 5 -> IE 5.5 (a viděl Operu 5) -> IE 6 -> MyIE2 -> Maxthon -> Opera 8.5 - 9.5 -> FF3 -> čekám na další kvalitní build Opery (Google Analytics je teď horor), snad Opera 10 s podporou CSS3
Burn in hell.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

V minulosti jsem používal Avant Browser (jádro MSIE), FF 1.x a nakonec jsem přešel na Operu - nabízí největší pohodlí a přesto je i dost rychlá. A nový design v 9.5 pěkně ladí k Vistám.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Zamčeno

Zpět na „Programování a web“