Integrovaná grafika Intel GMA 950 vs. hry

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná grafika Intel GMA 950 vs. hry

Příspěvek od Seege »

Potřeboval bych vědět, jestli notebook s integrovanou grafikou Intel GMA 950 spolu s Dual Core a 1 GB RAM je vhodný na hry. Nemyslim na ty nejnovější, ale na takový ty starší jako je Warcraft 3, resp. i Age of Empires 3, hlavně strategie tedy...
Get on with it!
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Měly by, ne na plný detaily a rozlišení, ale rozběhnout bys je měl... Warcraft 3 asi skoro bez problémů (i na vyšší detaily) u AoE 3 už mám horší pocit - to je přece jenom novější hra...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

AoE III bezi se vsim na low v celku plynule (20-30 fps)... (zalezi na ram... 448 je malo = 512-128 ) alespon 1GB-128 a taky na CPU (1,6GHz dothan(?) nic moc, mam overeno)... ta karta neni zas tak slaba kdyz od ni clovek neceka zazraky... jen je nizka podpora u her (softwarove T&L atd)
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

V notebooku mám grafiku, která je přibližně na stejný úrovni, jako GMA 950 a Warcraft 3 je v pohodě. Při rozlišení 1024*768 a slušných detailech (něco mezi středními a vysokými) tak 30-45 FPS, ale s 1GB RAM. :)
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seege »

tak super, tohle jsem potřeboval vědět

díky!!
Get on with it!
Seppper)
Začátečník
Začátečník

W3

Příspěvek od Seppper) »

warcraft 3 ale max. tak 1v1, jak zacnes hrat tym je to spatny a ve velky poctu jednotek (coz je vzdy) se to seka a neda se poradne microvat atp.
CPU AMD Athlon X2 4800+ MB Gigabyte GA-MA69G-S3H - AMD 690G
GK N 9600GT 512 MB + Accelero S1 RAM 2GB DDR2 800 A-Data
OTHERS Genius Home Theathre 5.1 + LG 19" Wide + Razer Plasma Edition
Seege
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: W3

Příspěvek od Seege »

Seppper) píše:warcraft 3 ale max. tak 1v1, jak zacnes hrat tym je to spatny a ve velky poctu jednotek (coz je vzdy) se to seka a neda se poradne microvat atp.
já ale určitě maximální detaily nepotřebuju, stačí mi klidně minimální, ale hlavně aby na ty nejmenší to běželo plynule...
Get on with it!
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

tak tohle je hlavne o ty pameti... W3 se skube kdyz se hraje na mene nez 512 MB pameti.. coz je presne ten pripad... proste doplnit RAM na 1GB a je vystarano. .grafika si ukousne 128
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: W3

Příspěvek od malidian »

Seege píše: já ale určitě maximální detaily nepotřebuju, stačí mi klidně minimální, ale hlavně aby na ty nejmenší to běželo plynule...
Seppper) píše:warcraft 3 ale max. tak 1v1, jak zacnes hrat tym je to spatny a ve velky poctu jednotek (coz je vzdy) se to seka a neda se poradne microvat atp.
To co jsem napsal výše bylo myšleno jakožto singleplayer, ve velkých bitvách jdou FPS mírně dolů, nicméně dva na dva je imho slušně hratelný. Výjimečně se stalo, že se hra sekla kompletně, pokud byly na jednom místě všechny jednotky všech, ale opravdu jen výjimečně a navíc s 512MB RAM, s 1024MB je to lepší. :) (a to hraju na středí až vysoké detaily!)
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

jakej je výkonostní rozdíl mezi touto grafikou a Radeon X300 a Radeon X1400 a Radeon X1300?

a dalo by se na tý grafice od intelu solidně pracovat s photoshopem?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

koza píše:jakej je výkonostní rozdíl mezi touto grafikou a Radeon X300 a Radeon X1400 a Radeon X1300?

a dalo by se na tý grafice od intelu solidně pracovat s photoshopem?
podle vykonu X300(samozrejme tak integrovana)>Intel>...dlouho nic....>X1300>X1400... jinak ten radeon je obcas lepsi, obcas horsi... ale je lepsi kompatibilita co se vztahu her k driverum tyce.. jinak ten photoshop zalezi hlavne na pameti pocitace a rychlosti CPU, grafika zas tolik na vykreslovani vliv nema (pokud vim), akcelerace UI je celkem standartni... maximalne kvalita zobrazeni.. ale to je otazkou monitor atd...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

koza píše:jakej je výkonostní rozdíl mezi touto grafikou a Radeon X300 a Radeon X1400 a Radeon X1300?
No spíš bych řekl, že jakýkoliv dedikovaný řešení je lepší než GMA v jakýkoliv dosavadní verzi. Nicméně derivát Radeonu X300 je obsažen v čipsetech XPress 200, 1100 a 1150 - ten je na tom výkonově podobně jako GMA 950 (každopádně má lepší výkon než GMA 900) - i když tenhle čip oficiálně není X300 půlka obchodníků ho tak označuje...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

A jak si GMA 950 poradí s WoW samozřejmě s 1GB pamětí a víc.

Chci si pořídit noťase a bylo by fajn kdyby mi tam ty WoWka běhali

WoW ==> World of Warcraft :lol:
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“