Kingstone KHX7200D2 a Gigabyte 965S3

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Almych
Nováček
Nováček

Kingstone KHX7200D2 a Gigabyte 965S3

Příspěvek od Almych »

Zdravim

Mam dva 1GB moduly techto pameti (nejsou dual kit ale dual bezi). V BIOSU vsechno nastaveno na auto a pameti se ve windows hlasi jako PC2-5300 na 667MHz. Vsechny testovaci programy hlasi to same. Na teto frekvenci je vse OK. Protoze to jsou 900MHz pameti, rucne jsem nastavil v BIOSu na 800MHz a okamzite zacaly problemy se stabilitou. Je mozne, ze jsou pod chladicem jine chipy nez deklaruje polepka?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

To může být i nekompatibilita pamětí. Skus je v singlu a pokud budou OK, tak pravděpodobně je v dualu nerozchodíš.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
TOPIČ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TOPIČ »

Je potreba zvednout napeti na 2.0 - 2.1v
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

TOPIČ píše:Je potreba zvednout napeti na 2.0 - 2.1v
Presne tak! Kukni:
http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr2.asp
Najdi si tam tvoje moduly.Pre frek 900 musis mat napatie 2,1.Ja mam tiez HyperX 800 a musel som zdvihnut z 1,8v na 2,0v aby sli stabilne na 800, inac robili problemy.
Almych
Nováček
Nováček

Příspěvek od Almych »

to jsem taky zkusil, napeti +0.2v; problem je v SPD co posila systemu
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Almych píše:to jsem taky zkusil, napeti +0.2v; problem je v SPD co posila systemu
je nejaky problem nastavit manualni hodnoty a nespolehat se na SPD?

jinak zkusil sto s 64bit pristupem(single)?
Almych
Nováček
Nováček

Příspěvek od Almych »

tak v singlu to dela to same, SPD se hlasi jako 667MHz

kdyz to rucne nastavim na 800MHz a vyse, tak nastanou problemy se stabilitou :(
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jakou máš desku?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Almych
Nováček
Nováček

Příspěvek od Almych »

Gigabyte 965P S3, bios F5

Bude to tema pametma. Zkusil jsem je v praci v IBM kompu s intelovskou deskou a CPU-Z hlasi to same, ze to jsou PC2-5300 s max 333MHz. Ona je na nich divna jeste jedna vec a to, ze jsou levnejsi nez 800MHz moduly.
olafcv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od olafcv »

Ono je to asi tak , že firmy vezmou levnější moduly přetaktí je napíšou vyšší napětí, při testování jim to normálně běhá a zákazník ať se stará, měl jsem několik ddr2 pamětí a 800 mhz paměti se mi většinou hlásili jako 667 paměti nebo mi psali nižší latenci než byla certifikovaná dle výrobce.
IPHONE 6S Plus
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Při vší úctě - tohle je trochu zvláštní,ne?Koupit si paměti 800 a nemoct je rozchodit na téhle frekvenci - to je snad na reklamaci,ne?Kingston má slušné renomé - není to noname firma a že by podváděli s čipama se mi nezdá - napětí jsi zvyšoval,co časování?Nastavil jsi ho podle specifikací nebo jsi to nechal na SPD?Někdy deska špatně čte z SPD a nastaví nesprávné hodnoty.Jinak ta cena - to je taky podezřelé - jsou to opravdu Kingstonky nebo jde o nějaké padělky?Odkud je máš koupené?
Odpovědět

Zpět na „Paměti“