zatial mam na pretocenom e6300(400x7) stale box chladic.
burn je 57*C v easy tune5, teda 68*C v core temp.
co mi vrta v hlave je ze box chladic je na dotyk vlazny - to ma az taky zly odvod tepla?
osadeny je myslym dobre, pod neho som daval silver pastu, lebo ta co bola na novom ochladici bola nejaka divna - stvrdnuta, krusiaca sa...
chipset ma cca 42* a na dotyk je o dost teplejsi ako chladic na cpu...
system je i pri tychto teplotach super stabilny avsak cochvila kupin aspon AC freezer pro7 aby som zbytocne neskracoval zivotnost CPU
jde o to, ze napr u boxu jsou zbytecne dlouhy zebra (myslim tim na vysku), protoze se zchladej tak rychle, ze teplo nema poradne sanci "vystoupat" az k jejich koncum.kdyby si sahal primo na zakladnu, urcite by byla daleko teplejsi. jde o to ze to teplo se rozprostre na vetsi plochu tudiz teplota klesne
core temp: idle 36-40°C burn: 48 - 52°C a to sa vetráky točia, že ich (celý komp) ani nepočujem. Skúšal som rozne programky, kde by som si SÁM nastavil, že chcem max otáčky, ale doska mi to ne a ne povolit. Je to sice pekné, ale nerobí jak ja písakm .... . A OC zatial nie je na com (viz ramky a grafika)
dan píše:zatial mam na pretocenom e6300(400x7) stale box chladic.
co mi vrta v hlave je ze box chladic je na dotyk vlazny - to ma az taky zly odvod tepla?
osadeny je myslym dobre, pod neho som daval silver pastu, lebo ta co bola na novom ochladici bola nejaka divna - stvrdnuta, krusiaca sa...
system je i pri tychto teplotach super stabilny avsak cochvila kupin aspon AC freezer pro7 aby som zbytocne neskracoval zivotnost CPU
Ja mám AC Freezer 7 PRO a všimol som si ten istý jav. Coretemp mi v burn ukazuje 52 stupňov a v Easy Tune5 ukazuje 36 stupňov a keď sa dotknem vrchu chladiča tak je vlažný (TEDA NIE TEPLÝ!!!). Tak som aj ja už rozmýšľal, že som osadil chladič zle ale je nasadený OK. Tak teda neviem
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
Ja mám AC Freezer 7 PRO a všimol som si ten istý jav. Coretemp mi v burn ukazuje 52 stupňov a v Easy Tune5 ukazuje 36 stupňov a keď sa dotknem vrchu chladiča tak je vlažný (TEDA NIE TEPLÝ!!!). Tak som aj ja už rozmýšľal, že som osadil chladič zle ale je nasadený OK. Tak teda neviem
Kolikrat tu uz bylo zmineno, co ktery program meri. CoreTemp meri teplotu jader, zatimco EasyTune meri teplotu nekde pobliz procesoru (cidlo je nekde na desce). Je jasne ze uvnitr procesoru, resp primo na jadrech je teplota vyssi, nez v blizkem okoli procesoru.
Koupil jsem e6300 a chci tam zatim nechat boxovej chladic. Na tom chladici je nanesena nejaka pasta, nebo co to tam je? Chci tam dat kvalitni pastu, mam tu kontakni plochu na chladici ocistit lihem?
Otik píše:Koupil jsem e6300 a chci tam zatim nechat boxovej chladic. Na tom chladici je nanesena nejaka pasta, nebo co to tam je? Chci tam dat kvalitni pastu, mam tu kontakni plochu na chladici ocistit lihem?
To čo je nanesené na BOX chladiči je pasta a mal by si ju tam nechať. Vymeniť ju nemá zmysel, teda ak nemáš nejakú oveľa kvalitenejšiu.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
Otik píše:Koupil jsem e6300 a chci tam zatim nechat boxovej chladic. Na tom chladici je nanesena nejaka pasta, nebo co to tam je? Chci tam dat kvalitni pastu, mam tu kontakni plochu na chladici ocistit lihem?
jestli mas nejakou silver kvalitni,tak ji sundej,staci kapesnikem,aby tam bylo co nejmin ty stary,ina se ta v podstate vycistit uplne...orig pasta je peknej neteplovodivej shit
To čo je nanesené na BOX chladiči je pasta a mal by si ju tam nechať. Vymeniť ju nemá zmysel, teda ak nemáš nejakú oveľa kvalitenejšiu.
Prave ze ta originalni pasta neni ani na cele dotykove plose (jsou tam tri prouzky), proto si myslim, ze bude lepsi ji sundat a dat to tam poradne.
jsou tri umyslne,kdyz ten chladic primacknes,tak se ta pasta "rozprskne" po cele plose,jako kdyz na kapku vody na stole polozis sklenicku,je pak od vody cela plocha...
Zrovna vcera sem ten box sundal...a musim vam rict ze prd se rozetre...z pohledu okem sem zjistil ze stykova plocha byla strasne mala. Takze ja bych doporucil ocistit a nanest svoji )
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled , teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
Neo2199 píše:Zrovna vcera sem ten box sundal...a musim vam rict ze prd se rozetre...z pohledu okem sem zjistil ze stykova plocha byla strasne mala. Takze ja bych doporucil ocistit a nanest svoji )
presne to jsem udelal dneska.Dal jsem tam slavnou MX1,ocistil poradne lihem a pak pekne nanesl rukou kterou jsem mel v mikrotenovym sacku,takze rozetreno to bylo dokonale..
a jak jsem na tom s teplotama? jeste hur o 5 stupnu ...fakt uzasny...tedka mam v idle 60 v burnu automaticky pres 80 a jadro se podtaktovava...
Takze cela slavna MX1 si muze akorat tr*** protoz ta pasta se neda normalne rozume rozetrit..
Nakonec jsem tam dal svoji bilou AC pastu ktera se krasne maze a jde hezky
rozetrit a uz to je ok jsem na 53 stupnich...
souhlasim,box pasta je o hovne,zkousel jsem box s moji bilou pastou od AC (nejaka ta silver za skoro 300kc ) a teploty sli podstatne dolu,nicmene ja mam pomerne vyskoy teploty proto,ze jsem omyslem ulomil jeden dlouhej srouber na pripevneni chladice a je nahrazen cca polovicnim,takze me to z jedne strany moc dobre nedoseda,ale v pondeli si zajdu koupit sadu sroubu
Takto vypadá moje E6600 při minimální zátěži (cca 10%), při zátěži 100% vzroste na cca 65C. Mám tam Scythe Ninja Rev. B, nicméně přemýšlím o něčem, co bude chladit i komponenty kolem, NB a SB. Doporučíte?
radekhulan píše:Takto vypadá moje E6600 při minimální zátěži (cca 10%), při zátěži 100% vzroste na cca 65C. Mám tam Scythe Ninja Rev. B, nicméně přemýšlím o něčem, co bude chladit i komponenty kolem, NB a SB. Doporučíte?
jojo C2D docela topi, kor kdyz se vypne EIST, ja mam bez zateze 42/43°C s boxem mereno coretempem, ale jakmile se mi vrati nasobic a voltaz na 1,325V tak mi to vylitne taky k 60°C a to jedu na defaultni voltazi, bych nechtel videt treba 1,45-1,5V
Na BOX chladicoch byva malo teplovodivej pasty, vsimol som si to pri vymene chladica, normalne po stranach nebola ziadna , bol som riadne prekvapeny
Treba odmontovat chladic a naniest nanovo rovnomernu vrstvu pasty
Potom by to mohlo byt o nieco lepsie
Mate pravdu,na BOX chladice sa dava velmi malo pasty.Standarte tam byva s takych troch pasikoch.Ja som to vyriesil tak,ze tu staru som dal prec a nasadil novu sivu.