Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
dan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dan »

zatial mam na pretocenom e6300(400x7) stale box chladic.
burn je 57*C v easy tune5, teda 68*C v core temp.

co mi vrta v hlave je ze box chladic je na dotyk vlazny - to ma az taky zly odvod tepla? :x
osadeny je myslym dobre, pod neho som daval silver pastu, lebo ta co bola na novom ochladici bola nejaka divna - stvrdnuta, krusiaca sa...

chipset ma cca 42* a na dotyk je o dost teplejsi ako chladic na cpu...

system je i pri tychto teplotach super stabilny avsak cochvila kupin aspon AC freezer pro7 aby som zbytocne neskracoval zivotnost CPU
e6300, GA-965P-ds3(f10), sapphire x1900xt(xtx), 2x1GB corsair Twin2X, wd 250gb sata2, x-fi, x-540, enermax liberty 500W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

zalezi na napeti,ale ja mam 1.42V a kvalitni Scythe Katana Cu a na dotek je taky vlazny (teda studeny) a pri burnu mam i prez 65 C (3.4GHz)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jde o to, ze napr u boxu jsou zbytecne dlouhy zebra (myslim tim na vysku), protoze se zchladej tak rychle, ze teplo nema poradne sanci "vystoupat" az k jejich koncum.kdyby si sahal primo na zakladnu, urcite by byla daleko teplejsi. jde o to ze to teplo se rozprostre na vetsi plochu tudiz teplota klesne :wink:
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

core temp: idle 36-40°C burn: 48 - 52°C a to sa vetráky točia, že ich (celý komp) ani nepočujem. Skúšal som rozne programky, kde by som si SÁM nastavil, že chcem max otáčky, ale doska mi to ne a ne povolit. Je to sice pekné, ale nerobí jak ja písakm .... . A OC zatial nie je na com (viz ramky a grafika)
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

dan píše:zatial mam na pretocenom e6300(400x7) stale box chladic.

co mi vrta v hlave je ze box chladic je na dotyk vlazny - to ma az taky zly odvod tepla? :x
osadeny je myslym dobre, pod neho som daval silver pastu, lebo ta co bola na novom ochladici bola nejaka divna - stvrdnuta, krusiaca sa...

system je i pri tychto teplotach super stabilny avsak cochvila kupin aspon AC freezer pro7 aby som zbytocne neskracoval zivotnost CPU
Ja mám AC Freezer 7 PRO a všimol som si ten istý jav. Coretemp mi v burn ukazuje 52 stupňov a v Easy Tune5 ukazuje 36 stupňov a keď sa dotknem vrchu chladiča tak je vlažný (TEDA NIE TEPLÝ!!!). Tak som aj ja už rozmýšľal, že som osadil chladič zle ale je nasadený OK. Tak teda neviem :?
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

to je problem heatspeadru a dnesnich chladicu,pokud nemas nadmerne mnozstvi termopasty,tak je to ok
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

toto je len pre intel C2D!!! :x
Treglis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Treglis »

rebx píše:

Ja mám AC Freezer 7 PRO a všimol som si ten istý jav. Coretemp mi v burn ukazuje 52 stupňov a v Easy Tune5 ukazuje 36 stupňov a keď sa dotknem vrchu chladiča tak je vlažný (TEDA NIE TEPLÝ!!!). Tak som aj ja už rozmýšľal, že som osadil chladič zle ale je nasadený OK. Tak teda neviem :?
Kolikrat tu uz bylo zmineno, co ktery program meri. CoreTemp meri teplotu jader, zatimco EasyTune meri teplotu nekde pobliz procesoru (cidlo je nekde na desce). Je jasne ze uvnitr procesoru, resp primo na jadrech je teplota vyssi, nez v blizkem okoli procesoru.
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
Otik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otik »

Koupil jsem e6300 a chci tam zatim nechat boxovej chladic. Na tom chladici je nanesena nejaka pasta, nebo co to tam je? Chci tam dat kvalitni pastu, mam tu kontakni plochu na chladici ocistit lihem?
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

Otik píše:Koupil jsem e6300 a chci tam zatim nechat boxovej chladic. Na tom chladici je nanesena nejaka pasta, nebo co to tam je? Chci tam dat kvalitni pastu, mam tu kontakni plochu na chladici ocistit lihem?
To čo je nanesené na BOX chladiči je pasta a mal by si ju tam nechať. Vymeniť ju nemá zmysel, teda ak nemáš nejakú oveľa kvalitenejšiu.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Otik píše:Koupil jsem e6300 a chci tam zatim nechat boxovej chladic. Na tom chladici je nanesena nejaka pasta, nebo co to tam je? Chci tam dat kvalitni pastu, mam tu kontakni plochu na chladici ocistit lihem?
jestli mas nejakou silver kvalitni,tak ji sundej,staci kapesnikem,aby tam bylo co nejmin ty stary,ina se ta v podstate vycistit uplne...orig pasta je peknej neteplovodivej shit
Otik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Otik »

rebx píše:
To čo je nanesené na BOX chladiči je pasta a mal by si ju tam nechať. Vymeniť ju nemá zmysel, teda ak nemáš nejakú oveľa kvalitenejšiu.
Prave ze ta originalni pasta neni ani na cele dotykove plose (jsou tam tri prouzky), proto si myslim, ze bude lepsi ji sundat a dat to tam poradne.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

jsou tri umyslne,kdyz ten chladic primacknes,tak se ta pasta "rozprskne" po cele plose,jako kdyz na kapku vody na stole polozis sklenicku,je pak od vody cela plocha...
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Zrovna vcera sem ten box sundal...a musim vam rict ze prd se rozetre...z pohledu okem sem zjistil ze stykova plocha byla strasne mala. Takze ja bych doporucil ocistit a nanest svoji :o)
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Neo2199 píše:Zrovna vcera sem ten box sundal...a musim vam rict ze prd se rozetre...z pohledu okem sem zjistil ze stykova plocha byla strasne mala. Takze ja bych doporucil ocistit a nanest svoji :o)
presne to jsem udelal dneska.Dal jsem tam slavnou MX1,ocistil poradne lihem a pak pekne nanesl rukou kterou jsem mel v mikrotenovym sacku,takze rozetreno to bylo dokonale..

a jak jsem na tom s teplotama? jeste hur o 5 stupnu ...fakt uzasny...tedka mam v idle 60 v burnu automaticky pres 80 a jadro se podtaktovava...
Takze cela slavna MX1 si muze akorat tr*** protoz ta pasta se neda normalne rozume rozetrit..

Nakonec jsem tam dal svoji bilou AC pastu ktera se krasne maze a jde hezky
rozetrit a uz to je ok jsem na 53 stupnich...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

souhlasim,box pasta je o hovne,zkousel jsem box s moji bilou pastou od AC (nejaka ta silver za skoro 300kc :o ) a teploty sli podstatne dolu,nicmene ja mam pomerne vyskoy teploty proto,ze jsem omyslem ulomil jeden dlouhej srouber na pripevneni chladice a je nahrazen cca polovicnim,takze me to z jedne strany moc dobre nedoseda,ale v pondeli si zajdu koupit sadu sroubu :)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Takto vypadá moje E6600 při minimální zátěži (cca 10%), při zátěži 100% vzroste na cca 65C. Mám tam Scythe Ninja Rev. B, nicméně přemýšlím o něčem, co bude chladit i komponenty kolem, NB a SB. Doporučíte?

Obrázek
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

radekhulan píše:Takto vypadá moje E6600 při minimální zátěži (cca 10%), při zátěži 100% vzroste na cca 65C. Mám tam Scythe Ninja Rev. B, nicméně přemýšlím o něčem, co bude chladit i komponenty kolem, NB a SB. Doporučíte?

Obrázek
jojo C2D docela topi, kor kdyz se vypne EIST, ja mam bez zateze 42/43°C s boxem mereno coretempem, ale jakmile se mi vrati nasobic a voltaz na 1,325V tak mi to vylitne taky k 60°C a to jedu na defaultni voltazi, bych nechtel videt treba 1,45-1,5V
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Na BOX chladicoch byva malo teplovodivej pasty, vsimol som si to pri vymene chladica, normalne po stranach nebola ziadna , bol som riadne prekvapeny :o
Treba odmontovat chladic a naniest nanovo rovnomernu vrstvu pasty :wink:
Potom by to mohlo byt o nieco lepsie
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Mate pravdu,na BOX chladice sa dava velmi malo pasty.Standarte tam byva s takych troch pasikoch.Ja som to vyriesil tak,ze tu staru som dal prec a nasadil novu sivu.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“