Ovis 5460, domácí trochu komplikovaná síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ovis 5460, domácí trochu komplikovaná síť

Příspěvek od mozek007 »

Domácí síť se skládá ze stolního PC a notebooku. Guru by řekl, že na tom nic není. No tedy. K internetu jsem připojený přes wifi. Na střeše mám wline w3000G, přes utp do pokoje a do PC. V PC lan je registrovaná mac adresa síťovky, když zapojím něco jiného tak nefunguje net. Dočasně jsem to vyřešil zakoupením Ovise 5460. Z wline W3000G do ovise, kde je appro lite. Z 5460 kabelem do PC a vzduchem do notesu. První problém nastal, u notebooku, musel jsem měnit mac adresu na stejnou v PC. Teď funguje net na obou PC ale nevidím se v místa v síti (nejde sdílení souborů). Jak to pořešit? Potřebuji, aby se navenek tvářila síť jako jeden PC, jedna IP, jedna MAC.
Obrázek

Problém nastal při nahrávání Appro do ovise. Když tam chci nahrát zpět původní firmware přes "mezi firmware" tak mi to hodí chybu. Mělo by to nějak jít přes ten appro.
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Nevim co te trapi... v tom ovislinku nastavic MAC adresu co ti dal poskytoval a na PC/NB si das jakoukoliv jinou.

tedy v ovislinku hned na uvodni strance:
static configuration
Adapter Address (tam nastav MAC adresu na kterou mas internet)
Device/Computer Name (nevyplnuj, nazev PC jak te uvidi)
Domain Name (nevyplnuj, pripadne jestli mas prideleno byt v nejake skupine tak si to tam napis)

a tady napis co ti dal ISP
IP Address
IP Address . . .
Subnet Mask . . .
Gateway . . .

DNS Server Configuration
Primary . . .
Secondary . . .

MAC adresy na PC/NB si musis nastavit odlisne - jedno jake je to sumak

//edit jestli nemas pridelenou pevnou IP tak v tom routeru nastav "obtain configuration automatically"
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Jste ve stejne skupine? stejne nastavena sitova maska? Muzes zkusit pripadne nastavit masku 255.255.0.0
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

Geeker píše:Jste ve stejne skupine? stejne nastavena sitova maska? Muzes zkusit pripadne nastavit masku 255.255.0.0
Skupina stejná, maska stejná, dokonce i IP a mac je stejná.. Ne nedělám si srandu, když není mac stejná tak se nedostanu na net, a ip se přiděluji přes dhcp providera a ten přidělí jenom jednu
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

[CZ]mike píše:..
Zkusím. Jaký mód mám nastavit? AP mód je třeba u nějaké kavárny kde je free net. (klienti se navzájem nevidí, síť je jen pro internet zadarmo) ale já potřebuji mód abych mohl sdílet data a zařízení.
Módy jsou: AP, Client, Bridge, EDS repeater, unicersal repeater, client router, wisp + universal reparater.
Kde se nastavuje v modu AP jestli se klienti vidí či nevidí?
Další věc je otázka bezpečnosti. Jelikož se dva PC nevidí a někdo se připojí z venku, provider mu sice přidělí IP ale kvůli jeho mac se nedostane na net.
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

Nahrál jsem tam původní firmware ale takovéto volby tam nemám :-/
Vyřešilo by se to koupením ještě jednoho zařízení? Routeru? Já mám obavy, že ten Ovis 5460 neumí routrovat a zároveň AP.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

mozek007 píše:
Nahrál jsem tam původní firmware ale takovéto volby tam nemám :-/
Vyřešilo by se to koupením ještě jednoho zařízení? Routeru? Já mám obavy, že ten Ovis 5460 neumí routrovat a zároveň AP.
Já bych to řešil takto:

anténa - ovislink5460 v modu WISP (routující klient - poslední oficiální fw to umí) - utpčkem do wline w3000g (režim AP) - pc, notes

ovis umí klonovat mac nebo můžeš zadat tu, co máš registrovanou.

budeš moct připojit PC kolik chceš přes jednu IP poskytovatele

edit// budeš potřebovat ještě switch
Toshiba Satellite
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

pavduf píše:
anténa - ovislink5460 v modu WISP (routující klient - poslední oficiální fw to umí) - utpčkem do wline w3000g (režim AP) - pc, notes

ovis umí klonovat mac nebo můžeš zadat tu, co máš registrovanou.

budeš moct připojit PC kolik chceš přes jednu IP poskytovatele

edit// budeš potřebovat ještě switch
Zajímavá myšlenka, ale wline je nedostupné (doslova) na střeše a v krabici přešně na ty rozměry menšího wline. Tam bych ovise nenarval. Už mě to docela štve, objednávám router: http://www.entershop.cz/product.php?pro ... _catalog=1&
tak snad to už bude fungovat. Docela mě štve, že pro dva počítače (pouze notebook a PC) musí být milion zařízení --> wline, ovis, router. GRR
xchlade3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xchlade3 »

ahoj,
mam taky tento pristroj OVISLINK 5460. chytam wifi signal z venku a chci se pres tuhle vecicku pripojit bezdratove na notas (mod repeater?). jak to mam nastavit? nejak se mi to porad nedari..:(
Pentium 4 HT 2,4@3 1GB SDRAM
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“