GeForce 6600GT artefakty ve hrách

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Jags
Nováček
Nováček

GeForce 6600GT artefakty ve hrách

Příspěvek od Jags »

Potřeboval bych pomoci, mám graf. kartu GeForce 6600GT v AGP a při hraní některých her (Pán Prstenů:Bitva o středozemí, TOCA 3 a podobně náročné hry) se mi objevují různé artefakty (trojuhelníky, čáry), které jsou jako by přilepené na objektech. Mám nejnovější ovladaře a pořád to dělá, ale když vrátím starší (sedmičková řada), tak je to o mnoho lepší, pak pomůže vždy jen restart a můžu hrát dále bez problémů, takových 15 minut. Pak se vše opakuje. Karta se mi nepřehřívá a už jsem ji i 2x reklamoval a dělá to i ta třetí. Zkoušel jsem to dát do jiného počítače a tam to je v pohodě. Dříve mi to nedělala. Má sestava P4 2,67Ghz, 512 Ram, zákl. deska MSI MS-6547 (MB 645E MAX-U DDR 333). Už nevim co s tim. Poradí někdo???
Jags
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jags »

ani jsem kartu nepřetaktoval
Shorty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shorty »

jaky mas zdroj? :wink:
MB:Gigabyte MA790X-UD3P, CPU:Phenom X3 720 BE 2.8 GHz, RAM:Kingston HyperX 4GB Black Edition 1066MHz, GK:Sapphire 4870 1GB Vapor-X 750/3600 MHz, HDD:Seagate 320GB AAKS, PSU:Seasonic Energy Knight 500W, FAN:2x NexusD12SL, LCD: 22" Philips 220CW9FB
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

mne to tiež robilo ked som príliš pretaktoval jadro karty tiež 6600gt v agp :wink:
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Aj ja by som to tipoval na zdroj...
Aky mas zdroj ty a aky bol v tom inom PC, kde karta ficala bez problemov?
Minimom pre tuto kartu by malo byt 350W...
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce 6600GT artefakty ve hrách

Příspěvek od Palec123 »

Jags píše:...............Karta se mi nepřehřívá a už jsem ji i 2x reklamoval a dělá to i ta třetí. Zkoušel jsem to dát do jiného počítače a tam to je v pohodě........
Tak uz to by ti melo dat jakousi napovedu, ze to neni grafickou kartou...

V zasade se zamer na desku (je mozne ze pomalu ale jiste odchazi) a nebo jak uz ti nekdo radil - zdroj (plati to same co u desky)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkusil jsi reinstalnout drivery k MB ? Pohrát si s nastavením FW (on/off) ?
Goldnoob team proud member!
Jags
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jags »

Zdroj mam 350W a v tom druhým počítači byl též 350W. A jaké drivery MB myslíš a to FW(on/off) nejsem moc velikej expert přes počítače. Ale kdyby to bylo zákl. deskou tak mi to bude blbnout stejně i u těch jiných ovladačích. Alespoň si to myslím, nemůže být chyba v softwaru (třeba Windows)?
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od walfischberg »

Jakou máš case? Případně - jaká je teplota GK?
Intolerance is evidence of impotence.

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
Jags
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jags »

teplota je OK, ale je pravda, že to může být zdrojem, protože mi to jeden čas hlásilo, tak po 1 minutách hraní, že grafická karta je bez proudu a přepnula se mi do nouzového režimu, tak jsem vytáhl kabel s DVD mechaniky a prohodil ho za kabel grafárny a od té doby běží bez problému (až na ty artefakty)
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

no tak si skús zohnať iny zdroj a vyskúšať to s ním a ked to pojde bez problemov tak maš jasné :roll: :-D
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

I do grafiky je dulezite nacpat "posledni" BIOS. Ve fabrice tam podle me cpou ten prvni a pak nejde taktovat, ci to haze artefaky - Vlastni zkusenost!
Sice vubec nejsem odbornik pres drivery, ale cpat na GF6600 nove ovladace je podle me zbytecne. Sam mam GF6600 s DDR2 a pouzivam puvodni ovladace 77.72. (Jestli je v jinych ovladacich vyssi vykon nevim, ale pres 3900b. v 3DMark05 neni na tuto kartu spatny vysledek)
Jags
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jags »

TO Thellwin: Co jsi prosim Te myslel tim MB a FW?
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

zeby motherboard a fast write, i ked fw by skor malo znacit firmware:D
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ano, MB -> motherboard = základní deska a FW -> Fast writes (klidně to mohly být i ForceWare, ale tam by moc nedávalo logiku ono ON/OFF) :)
Jags
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jags »

a co by mělo být s tou základní deskou, myslíte, že odchází a nebo s touto grafickou kartu se nesnáší :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Třeba, ale občas pomáhá pohrát si s nastavením FastWrites, když je to zaplé, tak to stejně žádný užitek nepřináší a může to způsobovat problémy.
bambuca
Nováček
Nováček

Příspěvek od bambuca »

Mel jsem uplne stejnej problem a v diskosich jsem nasel radu. vymenil jsem vetracek za arctic cooling kterej je primo na 6600gt a artefakty jsou pryc. je to proste v tom ze ta karta je nasponovana a nesnasi teplo.
Alkys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alkys »

ahoj,nechci zakladat novej thread tak to pisnu sem..mam podobny problem.mam kartu geforce fx 5200 a pri najeti do hry (world of warcraft,cod2 apod..) my to okamzite v menu hazi artefakty jako ruzne cary blikajici apod..ve windowsech je to vpohode..mel jsem geforce 4mx440 :oops: ale ta se mi poprdela ze mi zrnel obraz tak sem od kamose koupil tuhle a takhle mi to dela problemy..zkousel jsem nataktovat a podtaktovat grafiku,vymenit starsi i novejsi ovladace,nastaveni grafiky ve hre i v systemu..nic nepomohlo:(((
jinak teplota je podle me ok..mam u v case vetracek takze ofukuju chladici zebra grafiky..
nenapada vas neco?
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Me napada, ze kamos vedel, proc ti ji prodava....
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“