Nejde zapnout AGP u Radeonu 9600PRO

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nejde zapnout AGP u Radeonu 9600PRO

Příspěvek od D3v!L »

Poprosil bych o pomoc s následujícím problémem....hry mi hlásí varování, že mám vypnuté AGP. Ve SmartGartu mám AGP 0x a FW off, když dám "znovu testovat vše" tak mi naběhne v pohodě AGP 8x a FW on a počítač si vyžádá restart, ale bohužel po restartu je situace naprosto stejná jako předtím. Ve SmartGartu mám zase AGP 0x. V Biosu se mi normálně zobrazuje AGP zapnuté 8x, ale při naběhnutí windows už je ve SmartGartu zase všechno jinak. Mám nepříjemný pocit, že to může mít docela velký dopad na výkon karty-vyplé AGP :(

GPU: SAPPHIRE RADEON 9600 PRO ATLANTIS (Omega 3.8.252) (128 MB)

MB: Octek Rhino KT400A-ASE (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

CPU: AMD Athlon XP 2600+

RAM: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)

WinXP:SP2
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nainstaluj si aktuální ovladače na chipset základní desky a pokud možno i aktuální verzi DX9.0c
Nejlepší moderátor ve výslužbě
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Tak jsem nainstalloval chipsetový VIA Hyperion 5.07A Pro a nejnovější DirectX 9.0c mám, ale bohužel žádná změna :sad:
Pořád AGP 0x a FW off. Přes EVEREST jsem si najel na nějakou stránku s drivery, provedl scan a ukázalo mi to tohle http://driveragent.com/driveragent_resu ... &n=3655970

Tak bych se chtěl zeptat jestli to nemůže být nějakým z těchto driverů....ta stránka je placená a nemůžu to odtamtud stáhnout =//
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

D3v!L píše:Tak jsem nainstalloval chipsetový VIA Hyperion 5.07A Pro a nejnovější DirectX 9.0c mám, ale bohužel žádná změna :sad:
Pořád AGP 0x a FW off. Přes EVEREST jsem si najel na nějakou stránku s drivery, provedl scan a ukázalo mi to tohle http://driveragent.com/driveragent_resu ... &n=3655970

Tak bych se chtěl zeptat jestli to nemůže být nějakým z těchto driverů....ta stránka je placená a nemůžu to odtamtud stáhnout =//
Doporučil bych ti omegy.Měl jsem Radeon 9600 na KT400 a podobné problémy jako ty.Jako nejlepší a nejstabilnější verze ovladačů se mi osvědčila verze 2.5.90.Vyzkoušej,třeba ti to taky pomůže.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jestlis ovladace zakladni desky "placl" na uz nainstalovane Catalysty, tak se nediv ze to nejede... Zasadne se instaluji nejdrive ovladace na chipset a pak az na grafickou kartu.. Takze oboje ovladace odinstaluj, procisti PC programkem Driver cleaner a pak postupuj s instalaci ovladacu tak, jak jsem uvedl vyse..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

A jak odinstalluju ovladače na chipset??? Nikde se mi nic od VIA nezobrazuje =// a nerad bych aby tam něco zůstalo a udělal by se mi v tom ještě větší bordel
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

EfineSS píše:Jestlis ovladace zakladni desky "placl" na uz nainstalovane Catalysty, tak se nediv ze to nejede... Zasadne se instaluji nejdrive ovladace na chipset a pak az na grafickou kartu.. Takze oboje ovladace odinstaluj, procisti PC programkem Driver cleaner a pak postupuj s instalaci ovladacu tak, jak jsem uvedl vyse..
Tyhle obecné postupy většinou nezabírají.Čipset KT400/a a Radon 9600/pro mají problémy s kompatibilitou.
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Jo jo to už jsem si taky všiml =//
Udělal jsem to přesně jak EfineSS řikal-odinstalloval jsem všechno co mělo co spolešnýho s VIA z počítače, znova nainstallovat a to samý s drivery na grafiku a šoupnul jsem tam nejnovější Omega drivery. A situace se nezmněnila
Hlavně necjápu jak je to možný....dřív jsem s tim myslim problémy neměl a najednou mi hry hlásí AGP deactivated bla bla bla...
:( :( :(
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 D3v!L: Kdy predtim? To jako ze kombinace KT400/R9600 u tebe jela predtim v pohode? Zkus vypnout v BIOSu Fast writes a prepnout na AGP 4x..

2 NobodyLovesMe: Za zkousku clovek nic neda, je pravda ze KT400 s R9600 mely problemy s kompatibilitou, ale napriklad me tato kombinace fungovala bez problemu (AGP 8x a zaply FW :wink: )
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

D3v!L píše:Jo jo to už jsem si taky všiml =//
Udělal jsem to přesně jak EfineSS řikal-odinstalloval jsem všechno co mělo co spolešnýho s VIA z počítače, znova nainstallovat a to samý s drivery na grafiku a šoupnul jsem tam nejnovější Omega drivery. A situace se nezmněnila
Hlavně necjápu jak je to možný....dřív jsem s tim myslim problémy neměl a najednou mi hry hlásí AGP deactivated bla bla bla...
:( :( :(
Nač potřebueš na starou kartu nejnovější ovladače?Stáhni avyzkoušej tu verzi 2.5.90,kterou jsem ti doporučoval.
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

UPDATE topicu....předtim se mi i přes Vaše rady nepovedlo zapnout AGP. Tak jsem to nějak přežíval i bez toho, jenže teď mi grafika ve hrách nejde už skoro vůbec. Začne mi naskakovat hromada artefaktů a je to nehratelný. Jsem bezradnej, byl bych schopnej udělat už úplně cokoliv (reinstall widlí, přeflash biosu?), pls HELP!!!
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

no tak ten reisntall je celkom dobra vec a i bios mozes flashnut, a i bios na mobe
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

J já mám právě pocit že mi to AGP přestalo fungovat od tý doby co jsem zkoušel po 1. flashovat bios. Tenkrát se mi to nepovedlo (černá obrazovka, comp nenabíhal), tak jsem si tam nechal v opravně nahrát zas ten původní bios a od té doby to nejspíš nefunguje (ale nejsem si jistej)
Myslíte že to mohlo způsobit nějaký nevratné chyby na kartě? (Jinak o žádných jiných problémech nevim...)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“