regulace výkonu a větráků na notebook
Moderátor: Don
- mozek007
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
regulace výkonu a větráků na notebook
Takže, testoval jsem svůj notebook a zjistil jsem zajímavou věc. V notesu mám nainstalovaný program od Asusu Power4 Gear. Slouží k přepínání profilů spotřeby a výkonu. I když v něm přepnu na nejvyšší výkon - Super Perfomance - v super Pi 2 MB 2:07minut.
Když ten program odinstaluji tak v Super PI 2MB 1:31minut. Prostě mě ten program okrádá o výkon. Tak jsem program odinstaloval. Jenže pak nastaly problémy s větráky. Ve škole se mi i při nulovém vytížení CPU točí větráky. Zcela zbytečně. Existuje nějaký program který by toto řešil? Program co by reguloval výkon, větráky a pod? Ve Vistě to je již integrované ale v XP ne :-/
Když ten program odinstaluji tak v Super PI 2MB 1:31minut. Prostě mě ten program okrádá o výkon. Tak jsem program odinstaloval. Jenže pak nastaly problémy s větráky. Ve škole se mi i při nulovém vytížení CPU točí větráky. Zcela zbytečně. Existuje nějaký program který by toto řešil? Program co by reguloval výkon, větráky a pod? Ve Vistě to je již integrované ale v XP ne :-/
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
- mozek007
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jinak řečeno: Používáte nějaký soft na regulaci výkonu u notebooku pro delší výdrž nebo spoléháte na BIOS/OS?
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
- koza
- Začátečník
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- eXii
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- GreenTea
- Začátečník
Notebook hardware control 2.0
Zkus tenhle soft. Notebook hardware control 2.0
http://www.pbus-167.com/
Ale mam pocit, ze to funguje jen na Pentium mobile a core solo/duo. Mobilni celerony a AMD to asi nepodporuje. Ale zkus to. Ja to povazuju za jeden z nejlepsich programku
Ale mam pocit, ze to funguje jen na Pentium mobile a core solo/duo. Mobilni celerony a AMD to asi nepodporuje. Ale zkus to. Ja to povazuju za jeden z nejlepsich programku
Dell Inspiron 9300, K750i
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook hardware control 2.0
Ano, máš správný pocit. Funguje jen na Intel (centrino) technologie.GreenTea píše:Zkus tenhle soft. Notebook hardware control 2.0
- To[m]aS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ten program je dobry, ale vetraciky toho notasa sa nejak nedaju regulovat...
To[m]aS Silent PC: AMD Sempron 2500+ cooled by Arctic Cooling Cooper Lite @7V, ASUS A7V880-DeLuxe, Blitz 512 MB DDR, GIGABYTE MAYA GeForce FX 5500 300/500@333/610 cooled by Primecooler napodobenina Zalmanu, Sound Blaster Audigy, LG DVD-RW Dual Layer 16x,Western Digital 80GB/8MB, IBM Hitachi 160 GB/8MB, PSU Frontier 350W Modded. Water Cooling in progress....
- martin850
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
uz ked sa tu riesili vytraky nebudem zkladat novy thread, vyberam notebook a potrebujem, aby isiel potichu. priemerny ASUS ide vyborne, to mi vyhovuje, vetrak sa zapne ked je procesor horuci, ale vybral som NOTEBOOK MSI L735 http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8766996 a ten ma Ge-force go 7600 a tam mam strach, ze tam bude hrozne hlucny vetrak. ako vela bude hucat? bude sa dat regulovat?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- mozek007
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem bez programu a regulaci nechávám na biosu. Ten program power4 gear bral strašně výkon CPU. Když jsem ho měl nastavenej na super perfomance (notes byl na elektrice a měl by jet na 100%) tak jsem měl v super PI 2MB čas 2:07. I to bylo na notebook dobrý. Pak jsem ale program vypnul, resetnul CPU a výkon stoupnul. A docela o hodně. Super PI 2MB za 1:29 je toho důkazem