regulace výkonu a větráků na notebook

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

regulace výkonu a větráků na notebook

Příspěvek od mozek007 »

Takže, testoval jsem svůj notebook a zjistil jsem zajímavou věc. V notesu mám nainstalovaný program od Asusu Power4 Gear. Slouží k přepínání profilů spotřeby a výkonu. I když v něm přepnu na nejvyšší výkon - Super Perfomance - v super Pi 2 MB 2:07minut.
Když ten program odinstaluji tak v Super PI 2MB 1:31minut. Prostě mě ten program okrádá o výkon. Tak jsem program odinstaloval. Jenže pak nastaly problémy s větráky. Ve škole se mi i při nulovém vytížení CPU točí větráky. Zcela zbytečně. Existuje nějaký program který by toto řešil? Program co by reguloval výkon, větráky a pod? Ve Vistě to je již integrované ale v XP ne :-/
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

Jinak řečeno: Používáte nějaký soft na regulaci výkonu u notebooku pro delší výdrž nebo spoléháte na BIOS/OS?
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

speedfan? nevim jestli to umí pracovat s NB...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak třeba u Aceru ten jejich softík funguje dobře, přepínáš si výkon jak chceš, plus profily...mužeš si tam dát co jak chcceš, monitoruji taky výbornym softem pro NB "mobmeter"
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
eXii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXii »

ja mam notebook FSC Amilo XI1546 ... fungoval by ten programek Power4 Gear+ taky na mem ntb ?? a jestli ano kde se da sosnout ?? :)
NTB: FSC Amilo Xi1546 with Core2Duo a Ati X1800 :P
GreenTea
Začátečník
Začátečník

Notebook hardware control 2.0

Příspěvek od GreenTea »

Zkus tenhle soft. Notebook hardware control 2.0

http://www.pbus-167.com/

Ale mam pocit, ze to funguje jen na Pentium mobile a core solo/duo. Mobilni celerony a AMD to asi nepodporuje. Ale zkus to. Ja to povazuju za jeden z nejlepsich programku :-)
Dell Inspiron 9300, K750i
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook hardware control 2.0

Příspěvek od ZdenekSveda »

GreenTea píše:Zkus tenhle soft. Notebook hardware control 2.0

http://www.pbus-167.com/

Ale mam pocit, ze to funguje jen na Pentium mobile a core solo/duo. Mobilni celerony a AMD to asi nepodporuje. Ale zkus to. Ja to povazuju za jeden z nejlepsich programku :-)
Ano, máš správný pocit. Funguje jen na Intel (centrino) technologie.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

eXii píše:ja mam notebook FSC Amilo XI1546 ... fungoval by ten programek Power4 Gear+ taky na mem ntb ?? a jestli ano kde se da sosnout ?? :)
Nevim zkus ho :)
link
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
To[m]aS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od To[m]aS »

Ten program je dobry, ale vetraciky toho notasa sa nejak nedaju regulovat...
To[m]aS Silent PC: AMD Sempron 2500+ cooled by Arctic Cooling Cooper Lite @7V, ASUS A7V880-DeLuxe, Blitz 512 MB DDR, GIGABYTE MAYA GeForce FX 5500 300/500@333/610 cooled by Primecooler napodobenina Zalmanu, Sound Blaster Audigy, LG DVD-RW Dual Layer 16x,Western Digital 80GB/8MB, IBM Hitachi 160 GB/8MB, PSU Frontier 350W Modded. Water Cooling in progress....
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

uz ked sa tu riesili vytraky nebudem zkladat novy thread, vyberam notebook a potrebujem, aby isiel potichu. priemerny ASUS ide vyborne, to mi vyhovuje, vetrak sa zapne ked je procesor horuci, ale vybral som NOTEBOOK MSI L735 http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8766996 a ten ma Ge-force go 7600 a tam mam strach, ze tam bude hrozne hlucny vetrak. ako vela bude hucat? bude sa dat regulovat?
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

Tak už jsem bez programu a regulaci nechávám na biosu. Ten program power4 gear bral strašně výkon CPU. Když jsem ho měl nastavenej na super perfomance (notes byl na elektrice a měl by jet na 100%) tak jsem měl v super PI 2MB čas 2:07. I to bylo na notebook dobrý. Pak jsem ale program vypnul, resetnul CPU a výkon stoupnul. A docela o hodně. Super PI 2MB za 1:29 je toho důkazem
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“