Wifi net z dsl
Moderátor: Don
- Lopta1236
- Nováček

-
Wifi net z dsl
Potreboval bych poradiť. chcem aby mi cez wifi jel net z DSL. Mám to zapojené takto. v jednej sieťovke mám zapojený dsl modem a do druhej chcem zapojiť Ap.Môže mi neikto poradiť
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jednoducho dáš zdielať internet z prvej sieťovky na tú sieťovku kam je pripojený AP.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Chipoun
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lopta1236
- Nováček

-
DSL
Jaké máš to AP a jaký modem? Nemá více RJ-45 portů? Že bys zapojil modem do toho AP a z něj až do PC. Výhody by to mělo hned dvě. Ušetřil bys LAN port v PC a hlavně by ti jel internet přes Wi-Fi bez nutnosti zapnutého toho PC.
Ja mám AP umiestnene pod anténou na strech tak to je asi nanic tahat ešte jeden kábel.
Ja mám AP umiestnene pod anténou na strech tak to je asi nanic tahat ešte jeden kábel.
- Chipoun
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: DSL
Start>nastavení>síťová připojení>pak klikneš pravým na síť která je připojena do internetu, dáš vlastnosti, upřesnit a umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení k internetu tohoto počítače, a taky bys ty sítě měl přemostit (označíš obě, dáš pravý a přemostit)Lopta1236 píše:Ešte by si mi mohol poradiť ako mám zdielať internet z prvej sieťovky na tú sieťovku kam je pripojený AP. Moc sa tomu nerozumím
Ale stejně je to takový polovičatý řešení. Na tom Wi-Fi ten internet nebude, když nebude zapnutý to PC co dělá ten most, takže jestli má být na tom Wi-Fi napojen další člověk, tak se prostě nepřipojí, když se prostředník rozhodne vypnout svůj stroj.
PS: 2 kabely bys tahat nemusel, jestli to není 1Gbit síť, ale jen 100Mbit, což na wifi stačí, tak bys ten kabel mohl rozplést, protože fast ethernet používá jen 2 páry ze 4, co jsou v UTP kabelu. Ale to už je mimo normy
- Lopta1236
- Nováček

-
siťe premostit
a taky bys ty sítě měl přemostit (označíš obě, dáš pravý a přemostit)
Vypisuje mi túto tabulku: Ak, chcete vytvoriť sieťový most, vyber aspoň dve pripojenia lokálnej sieťe alebo vysokorýchlostné internetové pripojenie, ktoré niesu používané službou Zdielanie pripojenia na internet.
A ešte jedna otázka. Ako sa pripojím do konfigurace AP keď jeho IP 192.168.1.254a keď to zadám do Interente Eplorer tak se nic deje.
Vypisuje mi túto tabulku: Ak, chcete vytvoriť sieťový most, vyber aspoň dve pripojenia lokálnej sieťe alebo vysokorýchlostné internetové pripojenie, ktoré niesu používané službou Zdielanie pripojenia na internet.
A ešte jedna otázka. Ako sa pripojím do konfigurace AP keď jeho IP 192.168.1.254a keď to zadám do Interente Eplorer tak se nic deje.
- Chipoun
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No, tak to asi nebude jeho IP. A jestli je a nereaqguje, tak ho vyzkoušej resetovat.
S tím přemostěním, blbě jsem to napsal sorry. Oddělej to sdílené připojení k internetu a pak je přemosti. Pak se PC bude navenek tvářit, že má jen jednu síťovku a do ní je vše zapojeno (ty dvě sítě budou propojené). To by mělo vyřešit tvůj problém. Už si to přesně nepamatuju ale jednou jsem něco podobnýho dělal a fungovalo to. Kdyžtak mě někdo opravte, nerad bych mystifikoval.
S tím přemostěním, blbě jsem to napsal sorry. Oddělej to sdílené připojení k internetu a pak je přemosti. Pak se PC bude navenek tvářit, že má jen jednu síťovku a do ní je vše zapojeno (ty dvě sítě budou propojené). To by mělo vyřešit tvůj problém. Už si to přesně nepamatuju ale jednou jsem něco podobnýho dělal a fungovalo to. Kdyžtak mě někdo opravte, nerad bych mystifikoval.