Wifi net z dsl

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lopta1236
Nováček
Nováček

Wifi net z dsl

Příspěvek od Lopta1236 »

Potreboval bych poradiť. chcem aby mi cez wifi jel net z DSL. Mám to zapojené takto. v jednej sieťovke mám zapojený dsl modem a do druhej chcem zapojiť Ap.Môže mi neikto poradiť
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Tak jednoducho dáš zdielať internet z prvej sieťovky na tú sieťovku kam je pripojený AP.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

Jaké máš to AP a jaký modem? Nemá více RJ-45 portů? Že bys zapojil modem do toho AP a z něj až do PC. Výhody by to mělo hned dvě. Ušetřil bys LAN port v PC a hlavně by ti jel internet přes Wi-Fi bez nutnosti zapnutého toho PC.
Lopta1236
Nováček
Nováček

DSL

Příspěvek od Lopta1236 »

Ešte by si mi mohol poradiť ako mám zdielať internet z prvej sieťovky na tú sieťovku kam je pripojený AP. Moc sa tomu nerozumím
Lopta1236
Nováček
Nováček

DSL

Příspěvek od Lopta1236 »

Jaké máš to AP a jaký modem? Nemá více RJ-45 portů? Že bys zapojil modem do toho AP a z něj až do PC. Výhody by to mělo hned dvě. Ušetřil bys LAN port v PC a hlavně by ti jel internet přes Wi-Fi bez nutnosti zapnutého toho PC.

Ja mám AP umiestnene pod anténou na strech tak to je asi nanic tahat ešte jeden kábel.
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: DSL

Příspěvek od Chipoun »

Lopta1236 píše:Ešte by si mi mohol poradiť ako mám zdielať internet z prvej sieťovky na tú sieťovku kam je pripojený AP. Moc sa tomu nerozumím
Start>nastavení>síťová připojení>pak klikneš pravým na síť která je připojena do internetu, dáš vlastnosti, upřesnit a umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení k internetu tohoto počítače, a taky bys ty sítě měl přemostit (označíš obě, dáš pravý a přemostit)
Ale stejně je to takový polovičatý řešení. Na tom Wi-Fi ten internet nebude, když nebude zapnutý to PC co dělá ten most, takže jestli má být na tom Wi-Fi napojen další člověk, tak se prostě nepřipojí, když se prostředník rozhodne vypnout svůj stroj.
PS: 2 kabely bys tahat nemusel, jestli to není 1Gbit síť, ale jen 100Mbit, což na wifi stačí, tak bys ten kabel mohl rozplést, protože fast ethernet používá jen 2 páry ze 4, co jsou v UTP kabelu. Ale to už je mimo normy :roll:
Lopta1236
Nováček
Nováček

siťe premostit

Příspěvek od Lopta1236 »

a taky bys ty sítě měl přemostit (označíš obě, dáš pravý a přemostit)

Vypisuje mi túto tabulku: Ak, chcete vytvoriť sieťový most, vyber aspoň dve pripojenia lokálnej sieťe alebo vysokorýchlostné internetové pripojenie, ktoré niesu používané službou Zdielanie pripojenia na internet.
A ešte jedna otázka. Ako sa pripojím do konfigurace AP keď jeho IP 192.168.1.254a keď to zadám do Interente Eplorer tak se nic deje.
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

No, tak to asi nebude jeho IP. A jestli je a nereaqguje, tak ho vyzkoušej resetovat.
S tím přemostěním, blbě jsem to napsal sorry. Oddělej to sdílené připojení k internetu a pak je přemosti. Pak se PC bude navenek tvářit, že má jen jednu síťovku a do ní je vše zapojeno (ty dvě sítě budou propojené). To by mělo vyřešit tvůj problém. Už si to přesně nepamatuju ale jednou jsem něco podobnýho dělal a fungovalo to. Kdyžtak mě někdo opravte, nerad bych mystifikoval.
Lopta1236
Nováček
Nováček

Most

Příspěvek od Lopta1236 »

Už to fakčí. díky
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“