Malycky zosik s piezo repracikom na baterie...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Klasickej Speeker z kompu je to samý, co notesovský repráčky.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Stejné reproduktory jako pro PC speakery používají i pasivní reprobedýnky pro walkmany.

Typ reproduktoru závisí na tom, jaký chceš výkon. Zmíněné reproduktorky mají výkon kolem 0,5W Pokud bys použil zmíněný MBA810, budeš potřebovat větší reproduktor (s odpovídajícím výkonem). Obecně platí, že větší reproduktor hraje lépe než malý.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

JendaLinda píše:Stejné reproduktory jako pro PC speakery používají i pasivní reprobedýnky pro walkmany.

Typ reproduktoru závisí na tom, jaký chceš výkon. Zmíněné reproduktorky mají výkon kolem 0,5W Pokud bys použil zmíněný MBA810, budeš potřebovat větší reproduktor (s odpovídajícím výkonem). Obecně platí, že větší reproduktor hraje lépe než malý.
jasne, mam za sebou par stavieb s arn188 a precitanych zopar knih o stavbe :) nemusis mi zaklady vysvetlovat, toto je ale trosku impozantna vec co potrebujem, preto sa radim :) Myslel som ze v NB budu tiez len take piezo plechace, ak uz ide o membranovy kuzelovy repracik, potom taky nechcem. Ostavam u plechaca ala mobil, lenze neviem kde taky zhanat. K nemu potom to TDA2822m. Myslite ze mi v servise predaju repracik napr. z K750i alebo W810i ? :) alebo budem zhanat pokazeny telefon nejaky... kazdopadne sa popytam v servise. :wink:

/edit: ktory by to mohol byt? http://www.i-obchod.cz/subcategory.asp?catcode=317
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Spirit neblbni to je moc male ....zabehni si do nejakeho profi audio obchodu a kup si 2W 8ohm ovy repracik z Kovovou membranou
Nieco takychto rozmerou
Obrázek Obrázek Obrázek
Freq Ch .. od 300Hz po 20000Hz extremne hlbky od toho necakaj ... iba ak by si tomu spravil dobre odtienenie Akustickeho skratu
Skoda ze byvas tak daleko ... ja to cudo nepotrebujem by som ti ho dal
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Shark NX píše:Spirit neblbni to je moc male ....zabehni si do nejakeho profi audio obchodu a kup si 2W 8ohm ovy repracik z Kovovou membranou
Nieco takychto rozmerou
Obrázek Obrázek Obrázek
Freq Ch .. od 300Hz po 20000Hz extremne hlbky od toho necakaj ... iba ak by si tomu spravil dobre odtienenie Akustickeho skratu
To je z čeho? Jestli z notesu, tak 300Hz je bída - mě bere už od nějakých 65 - 70Hz.
Akustickej skrat? Co to je?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Shark NX píše:Spirit neblbni to je moc male ....zabehni si do nejakeho profi audio obchodu a kup si 2W 8ohm ovy repracik z Kovovou membranou
Nieco takychto rozmerou
presne nieco take zhanam, naozaj skoda ze je medzi nami taka dialka. :(
Ta frekvencia by bola akurat super. skusim kuknut v elektre ci nebudu mat, ale pochybujem ze bude skladom a aj ceny sa bojim...

Trinom píše:mě bere už od nějakých 65 - 70Hz.
som sa dobre pobavil :lol: :lol: asi nemas predstavu o tom co za ton je 70HZ, co? :roll: [/quote]
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Trinom Akusticky Skrat je ked Tlakova vlna sposobena Vybudenim Cievky Reproduktora je pohltena zadnou castou repraku .... cim priam 90% hlbok zanika Vysky zostanu skoro neporusene na ne to nema skoro vlyv ... a jediny sposob jak tomu zabranis je skonstuovanie ozvucnice strednych rozmerov ci uz otvorenu alebo zatvorenu

// Spirit ked budem mat niekedy sluzobku alebo familia trip do Kosic ta sa ti ozvem ;)
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Shark NX píše:Trinom Akusticky Skrat je ked Tlakova vlna sposobena Vybudenim Cievky Reproduktora je pohltena zadnou castou repraku .... cim priam 90% hlbok zanika Vysky zostanu skoro neporusene na ne to nema skoro vlyv ... a jediny sposob jak tomu zabranis je skonstuovanie ozvucnice strednych rozmerov ci uz otvorenu alebo zatvorenu

// Spirit ked budem mat niekedy sluzobku alebo familia trip do Kosic ta sa ti ozvem ;)
bol by som velmi rad
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Spirit píše:
Trinom píše:mě bere už od nějakých 65 - 70Hz.
som sa dobre pobavil :lol: :lol: asi nemas predstavu o tom co za ton je 70HZ, co? :roll:
Dobře jsi mě pobavil :lol: :lol: asi nemáš představu, co je to generátor tónu 8-)

PS: Kdybych to netestoval, tak nevím.
PS2: Nepodceňuj starou Armadu - má nejlepší repráky, jaký jsem kdy u notesu slyšel...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Trinom píše:
Spirit píše: som sa dobre pobavil :lol: :lol: asi nemas predstavu o tom co za ton je 70HZ, co? :roll:
Dobře jsi mě pobavil :lol: :lol: asi nemáš představu, co je to generátor tónu 8-)

PS: Kdybych to netestoval, tak nevím.
PS2: Nepodceňuj starou Armadu - má nejlepší repráky, jaký jsem kdy u notesu slyšel...
na 70Hz su ladene vsetky bassreflexy subakov komercnych sraciek typu creative a genius, je to ten zvuk, ktory iba mrtvo trasie oknami a nabytkom, vsetko rezonuje a ludia sa vytesuju jak fasa to hra. a nepredpokladam ze mas BOSE reproduktor 2.5" ktoreho ozvucnica rezonuje pri 70hz za desiatky tisic. :roll:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

jj. bose je trochu jinde. ale fakt bych chtel videt NTB kerej zahraje 65Hz.
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Trinom 70Hz zvladne aj ten moj maly naherne sa trase ta membrana jak diva ale zvuk to nevyda .... a ked mi chces povedat ze repro v noteboku ti vyda 70Hz v urovni do -3dB co je Hranicna uroven (zvysok ti je prd platny .... reprak ti to sice vyda ale pokles Akustickeho tlaku je rapidny) tak alebo pocujes len rezonanciu plastu alebo mas na nom repraky harman/kardon® co sa montuju do Toshib za min 150000Sk a do BMW
Obrázek
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

navic compaqy a toshiby(nekery) maj nejhorsi repro z tech booku co jsem mel v ruce. a tech uz taky par bylo. osobne jsem nejlepsi repracky potkal na nejakym starym Dellu(typ nevim) ale stejne si o 70hz mohly nechat zdat
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

srna píše:navic compaqy a toshiby(nekery) maj nejhorsi repro z tech booku co jsem mel v ruce. a tech uz taky par bylo. osobne jsem nejlepsi repracky potkal na nejakym starym Dellu(typ nevim) ale stejne si o 70hz mohly nechat zdat
Takhle, nemůžem brát celou modelovou řadu, jako že je stejná. Není. Nemůžu porovnávat zvuk ze svojí starý Armady 1750 a kámošovo novější Armady 110. Je to nebe a dudy... ...ve prospěch mojí starý.

Jinak - kdybych to netestoval a neslyšel to, tak neřeknu. Testoval jsem to a je to, sice málo, ale slyšet. Rezonance plastů zní jinak....
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

otazkou je co minis tim co je malo slyset

to bych taky moh rict ze mi bedny tydle zahrajou 17Hz, coz je hranice vnimani....pri pouziti tonoveho generatoru to opravdu zahrajou. ale malo
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Trinom píše:Jinak - kdybych to netestoval a neslyšel to, tak neřeknu. Testoval jsem to a je to, sice málo, ale slyšet. Rezonance plastů zní jinak....
napriek tomu pises uplne od temy a okrem ineho aj zavadzas. Jednoducho tvoje genialne NB repraciky 70Hz ani do -6dB nezahraju a ked tvrdis opak, musis byt hluchy.. :wink:

spat k teme. skusim zohnat taky titan aky ma shark, dufam ze splasim niecopodobne a k tomu pojde to nizkonapatove tdacko
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Poslední můj OT příspěvek sem: OK, tak jsem hluchej, když to slyším, možná to je taky ale tím, že ten notes má bassreflexový výústky.

Konec OT :)
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Trinom aj moje 3W RMS stare bednicky mali Bass Reflex a neboli v Stave zahrat tych 70Hz bez poklesu min -6dB
Naposledy upravil(a) Shark NX dne pon 30. říj 2006, 22:34, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

to zaleti jakej napajeci zdroj hodlas pouzit (jake napeti) podle toho bych vybiral
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 Trinom: uz len logicky ked si dohodis hodnoty do vzorca na vypocet SPL pri 70Hz tak jednoducho potrebujes dostatocnu plochu membrany a rovnako tak pomerne velku linearnu vychylku. Je pravda ze rozonator vie pomoct (napr. BR), ale jednoducho z repracika s Xmax 0.5mm a priemerom 5cm 70Hz nedostanes. Ako priklad uvediem TVM menic ARN-116-10/4 s Fs 69.5Hz priemerom 10cm a Xmax 2.9mm. Lenze aby tento menic zahral 70Hz potrebujes objem a pripadne aj rezonator. A to sa bavime o menici s 5x vacsou plochou membrany a niekolko krat vacsou vychylkou. fyziku neodrbes :wink:
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“