Malycky zosik s piezo repracikom na baterie...
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Stejné reproduktory jako pro PC speakery používají i pasivní reprobedýnky pro walkmany.
Typ reproduktoru závisí na tom, jaký chceš výkon. Zmíněné reproduktorky mají výkon kolem 0,5W Pokud bys použil zmíněný MBA810, budeš potřebovat větší reproduktor (s odpovídajícím výkonem). Obecně platí, že větší reproduktor hraje lépe než malý.
Typ reproduktoru závisí na tom, jaký chceš výkon. Zmíněné reproduktorky mají výkon kolem 0,5W Pokud bys použil zmíněný MBA810, budeš potřebovat větší reproduktor (s odpovídajícím výkonem). Obecně platí, že větší reproduktor hraje lépe než malý.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
jasne, mam za sebou par stavieb s arn188 a precitanych zopar knih o stavbeJendaLinda píše:Stejné reproduktory jako pro PC speakery používají i pasivní reprobedýnky pro walkmany.
/edit: ktory by to mohol byt? http://www.i-obchod.cz/subcategory.asp?catcode=317
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Spirit neblbni to je moc male ....zabehni si do nejakeho profi audio obchodu a kup si 2W 8ohm ovy repracik z Kovovou membranou
Nieco takychto rozmerou

Freq Ch .. od 300Hz po 20000Hz extremne hlbky od toho necakaj ... iba ak by si tomu spravil dobre odtienenie Akustickeho skratu
Skoda ze byvas tak daleko ... ja to cudo nepotrebujem by som ti ho dal
Nieco takychto rozmerou

Freq Ch .. od 300Hz po 20000Hz extremne hlbky od toho necakaj ... iba ak by si tomu spravil dobre odtienenie Akustickeho skratu
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je z čeho? Jestli z notesu, tak 300Hz je bída - mě bere už od nějakých 65 - 70Hz.Shark NX píše:Spirit neblbni to je moc male ....zabehni si do nejakeho profi audio obchodu a kup si 2W 8ohm ovy repracik z Kovovou membranou
Nieco takychto rozmerou
![]()
![]()
Akustickej skrat? Co to je?
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Spirit
- Středně pokročilý

-
presne nieco take zhanam, naozaj skoda ze je medzi nami taka dialka.Shark NX píše:Spirit neblbni to je moc male ....zabehni si do nejakeho profi audio obchodu a kup si 2W 8ohm ovy repracik z Kovovou membranou
Nieco takychto rozmerou
Ta frekvencia by bola akurat super. skusim kuknut v elektre ci nebudu mat, ale pochybujem ze bude skladom a aj ceny sa bojim...
som sa dobre pobavilTrinom píše:mě bere už od nějakých 65 - 70Hz.
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Trinom Akusticky Skrat je ked Tlakova vlna sposobena Vybudenim Cievky Reproduktora je pohltena zadnou castou repraku .... cim priam 90% hlbok zanika Vysky zostanu skoro neporusene na ne to nema skoro vlyv ... a jediny sposob jak tomu zabranis je skonstuovanie ozvucnice strednych rozmerov ci uz otvorenu alebo zatvorenu
// Spirit ked budem mat niekedy sluzobku alebo familia trip do Kosic ta sa ti ozvem
// Spirit ked budem mat niekedy sluzobku alebo familia trip do Kosic ta sa ti ozvem
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800

- Spirit
- Středně pokročilý

-
bol by som velmi radShark NX píše:Trinom Akusticky Skrat je ked Tlakova vlna sposobena Vybudenim Cievky Reproduktora je pohltena zadnou castou repraku .... cim priam 90% hlbok zanika Vysky zostanu skoro neporusene na ne to nema skoro vlyv ... a jediny sposob jak tomu zabranis je skonstuovanie ozvucnice strednych rozmerov ci uz otvorenu alebo zatvorenu
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dobře jsi mě pobavilSpirit píše:som sa dobre pobavilTrinom píše:mě bere už od nějakých 65 - 70Hz.![]()
asi nemas predstavu o tom co za ton je 70HZ, co?
![]()
PS: Kdybych to netestoval, tak nevím.
PS2: Nepodceňuj starou Armadu - má nejlepší repráky, jaký jsem kdy u notesu slyšel...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Spirit
- Středně pokročilý

-
na 70Hz su ladene vsetky bassreflexy subakov komercnych sraciek typu creative a genius, je to ten zvuk, ktory iba mrtvo trasie oknami a nabytkom, vsetko rezonuje a ludia sa vytesuju jak fasa to hra. a nepredpokladam ze mas BOSE reproduktor 2.5" ktoreho ozvucnica rezonuje pri 70hz za desiatky tisic.Trinom píše:Dobře jsi mě pobavilSpirit píše: som sa dobre pobavil![]()
asi nemas predstavu o tom co za ton je 70HZ, co?
![]()
![]()
asi nemáš představu, co je to generátor tónu
PS: Kdybych to netestoval, tak nevím.
PS2: Nepodceňuj starou Armadu - má nejlepší repráky, jaký jsem kdy u notesu slyšel...
- srna
- Středně pokročilý

- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Trinom 70Hz zvladne aj ten moj maly naherne sa trase ta membrana jak diva ale zvuk to nevyda .... a ked mi chces povedat ze repro v noteboku ti vyda 70Hz v urovni do -3dB co je Hranicna uroven (zvysok ti je prd platny .... reprak ti to sice vyda ale pokles Akustickeho tlaku je rapidny) tak alebo pocujes len rezonanciu plastu alebo mas na nom repraky harman/kardon® co sa montuju do Toshib za min 150000Sk a do BMW

- srna
- Středně pokročilý

- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takhle, nemůžem brát celou modelovou řadu, jako že je stejná. Není. Nemůžu porovnávat zvuk ze svojí starý Armady 1750 a kámošovo novější Armady 110. Je to nebe a dudy... ...ve prospěch mojí starý.srna píše:navic compaqy a toshiby(nekery) maj nejhorsi repro z tech booku co jsem mel v ruce. a tech uz taky par bylo. osobne jsem nejlepsi repracky potkal na nejakym starym Dellu(typ nevim) ale stejne si o 70hz mohly nechat zdat
Jinak - kdybych to netestoval a neslyšel to, tak neřeknu. Testoval jsem to a je to, sice málo, ale slyšet. Rezonance plastů zní jinak....
- Středně pokročilý

-
napriek tomu pises uplne od temy a okrem ineho aj zavadzas. Jednoducho tvoje genialne NB repraciky 70Hz ani do -6dB nezahraju a ked tvrdis opak, musis byt hluchy..Trinom píše:Jinak - kdybych to netestoval a neslyšel to, tak neřeknu. Testoval jsem to a je to, sice málo, ale slyšet. Rezonance plastů zní jinak....
spat k teme. skusim zohnat taky titan aky ma shark, dufam ze splasim niecopodobne a k tomu pojde to nizkonapatove tdacko
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Trinom aj moje 3W RMS stare bednicky mali Bass Reflex a neboli v Stave zahrat tych 70Hz bez poklesu min -6dB
Naposledy upravil(a) Shark NX dne pon 30. říj 2006, 22:34, celkem upraveno 1 x.

- srna
- Středně pokročilý

- Spirit
- Středně pokročilý

-
2 Trinom: uz len logicky ked si dohodis hodnoty do vzorca na vypocet SPL pri 70Hz tak jednoducho potrebujes dostatocnu plochu membrany a rovnako tak pomerne velku linearnu vychylku. Je pravda ze rozonator vie pomoct (napr. BR), ale jednoducho z repracika s Xmax 0.5mm a priemerom 5cm 70Hz nedostanes. Ako priklad uvediem TVM menic ARN-116-10/4 s Fs 69.5Hz priemerom 10cm a Xmax 2.9mm. Lenze aby tento menic zahral 70Hz potrebujes objem a pripadne aj rezonator. A to sa bavime o menici s 5x vacsou plochou membrany a niekolko krat vacsou vychylkou. fyziku neodrbes