MicroStar NX7600GS-TD256 256MB přetaktování

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
figufa
Začátečník
Začátečník

MicroStar NX7600GS-TD256 256MB přetaktování

Příspěvek od figufa »

Dobrý den.Měl bych takový problém.Ve všech tématech ohledně přetaktování této karty se přetakty pohybují vesměs všechny kolem 550/950!!Ovšem mě jde jádro v rivatuneru přetaktovat jen na 451/901!!Čím to??Po přetaktování jádra nad hodnoty přesahující 460 se vyskytují tak 20 vteřínové záseky...!!Nevíte jak bych tomu přetaktování trošicku pomohl??Díky
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

pust si monitoring teploty v rivatuneru a uvidis esi se karta neprehriva. ale proste ne kazda karta jde dobre taktit. treba moje 7800GT sla s pameti max na 1120 a ostatnim sla vklidu pres 1200 to je proste normalni
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

nevím o tom že by se ta karta normálně dostavala bežně přes 500... normálně dává těch 450-460
M.i.k.i.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od M.i.k.i.D. »

Ja jsem s ni zatim na 500/870 a to bez jakychkoliv uprav- asi mam stesti :D
Ale stve me jina vec - Po spusteni jakekoliv 3D aplikace mi tak behem 10-20 sek zamrzne komp asi na 15 sek a potom se bez vetsich problemu rozjede...dela to jen po pretaktu...nevi nekdo cim to je? :?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

M.i.k.i.D. píše:Ja jsem s ni zatim na 500/870 a to bez jakychkoliv uprav- asi mam stesti :D
Ale stve me jina vec - Po spusteni jakekoliv 3D aplikace mi tak behem 10-20 sek zamrzne komp asi na 15 sek a potom se bez vetsich problemu rozjede...dela to jen po pretaktu...nevi nekdo cim to je? :?
no nevím jestli se dá mluvit o štěstí... v čem to taktuješ? přetakt pamětí je totiž nic moc... mnohem lepší je totiž těch nic moc 450-460MHz na gpu, ale 960MHz na pamětech
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Gainward dava na jadre normalne okolo 500-520MHz ... Pamate max do 420MHz
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
M.i.k.i.D.
Nováček
Nováček

fanik píše:
M.i.k.i.D. píše:Ja jsem s ni zatim na 500/870 a to bez jakychkoliv uprav- asi mam stesti :D
no nevím jestli se dá mluvit o štěstí... v čem to taktuješ? přetakt pamětí je totiž nic moc... mnohem lepší je totiž těch nic moc 450-460MHz na gpu, ale 960MHz na pamětech
Jo jasný já řikam že ZATIM...Vždy ve volném čase zkouším další nastavení a stabilitu ve hrách a tak...Takže se časem dostanu třeba vejš :D
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

M.i.k.i.D. píše: Jo jasný já řikam že ZATIM...Vždy ve volném čase zkouším další nastavení a stabilitu ve hrách a tak...Takže se časem dostanu třeba vejš :D
nechci ti kazit radost a mařit naděje, ale jde o to že mezi OC frekvencemi gpu a pamětí je vztah ---> o co více stable přetaktuješ gpu o to méně ti to půjde s pamětmi, proto říkám zkoušej nejdříve maximum pamětí a gpu nech na defaultu.
Až budeš mít jistotu že ty paměti jsou na té frekvenci stable, tak začni zkoušet OC jádra, ale téměř na 100% ti mohu garantovat že se na tu původní maximální frekvenci gpu nedostaneš
M.i.k.i.D.
Nováček
Nováček

fanik píše:
M.i.k.i.D. píše: Jo jasný já řikam že ZATIM...Vždy ve volném čase zkouším další nastavení a stabilitu ve hrách a tak...Takže se časem dostanu třeba vejš :D
nechci ti kazit radost a mařit naděje, ale jde o to že mezi OC frekvencemi gpu a pamětí je vztah ---> o co více stable přetaktuješ gpu o to méně ti to půjde s pamětmi, proto říkám zkoušej nejdříve maximum pamětí a gpu nech na defaultu.
Až budeš mít jistotu že ty paměti jsou na té frekvenci stable, tak začni zkoušet OC jádra, ale téměř na 100% ti mohu garantovat že se na tu původní maximální frekvenci gpu nedostaneš
OK díky za radu :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“