Highlander píše:Takze napisu malinkej navod jak taktovat na tehle desce(aspon moje poznatky).
1)Pri prvnim spusteni PC(zakladni desky) to chce nekdy resetovat Cmosku,newim proc ale uz se me to stalo u 4 desek DQ6 ktery se nechteli rozbehnout,po resetovani Cmos to bylo ok.
2)Je potreba Bios F6 nejlepe F7 beta kterej opravuje chyby resetovani v biosu.V biosu F6 to myslim jeste opraveny neni a nekdy nastava problem pri vyssim OC ze nabiha bios pri zapnuti PC z druhe Cmosky.Takze jsou dve moznosti bud vlest do biosu a dat F8(dostat se do nastaveni bootovani cmosek) a zakazat tam policko AUTO RECOVERY na DISABLE.Nebo nahodit F7a a doufat,ze to bude fungovat(me to funguje tak jak má).F7a má zase jiny problemy.....ale...
3)Pokud taktujete je dobry zakazat CPU Enchanced Halt(C1E),EIST na Disable.
4)Zvysovani napeti na MCH nema moc smysl(maximalne +0,1),do FSB nepridavejte(zvetsovani napeti vede k NESTABILITE).
5)Deska se chova pri jakekoliv nestabilite docela zvlastne a to ze se zapne a po chvili vypne a asi za 2s se sama zase zapne a to furt dokola.Je to zpusobenou ruznou nestabilitou komponent(procesorem,chipsetem,pametmi).Je to chovani zcelan normalni a neni to zadna vada.
6)Deska hodne Undervoltuje CPU,takze kdyz nastavite v biosu treba 1.5V tak skutecny napeti je 1.44V.Pri 1.625V jsem mel já 1.55V.
7)Jinak jestli se ptate na maximalni FSB teto desky,tak moje maximum bylo asi 530 FSB s MCH +0.1 a E6300 nasobicem 7X.S pouzitim E6600 jsem dosahl pri nasobici 6x maximalni stabilni frekvence asi 465 FSB.(pro stourali na Asusu P5D-d jsem dosahl asi 461 FSB vic to neslo).
Jinak doufam ze vsichni chapete proc s E6600 nejde dosahnout u zadne desky tak vysokeho FSB s nasobicem 6X jako s E6300.Pokud to nekdo nechape tak ctete http://www.bleedinedge.com/forum/showth ... light=Tony
POZOR DULEZITE!!!!Na desce se hodne prehrivaji Civky kolem procesoru je potreba pri vysokych vykonech ty civky nejak chladit.Nejlepe nalepit nejakej Pasiv a ofukovat treba 800ot 12cm fanem.Ja s E6600 pri 4005mhz (450*9) 1.6V nameril 110 stupnu na jedne civce.Do dneska mam spalenej prst
9)Nevim jaky mate pameti ale ja se svyma Corsairama 8500C zjistil ze pocitac je silne nestabilni nad napeti 2.4V,nad tuto hodnotu PC nechtel vubec najet,takze pro vsechny bych doporucil zkuste 2.2-2.3V do pameti.
10)Jinak asi nejlepsi delicka co se tyka vykonu je 2.00 a je nejvice stabilni(prakticky bezproblemova s jakymkoliv nasobicem a FSBckem)
2.5 nekdy nechce moc fungovat a 2.66 funguje rozume jenom s nasobicem 9x.
11)Jinak je potreba procak hodne dobre chladit,co jsem zjistil ja tak E6600 na 4005 mhz a 1.55V s docela brutalne vykonym vodnikem topi na 58 stupnu v Burnu a to neni zrovna moc dobry....
tady jsem udelal tabulku pro prehled:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=300
12)Jinak takovy veci jako PCI-E je dobry nechat na def.,napeti nechat taky na def.
btw tohle jsem splacal za par minut,takze to casem doplnim o hromadu dalsich informaci.(nekamenujte me ze jsem toho tady napsal malo,nemam moc casu tak to doplnim snad vecer)
No supa, apon nejakej navod pro zacatek. Pokud jsi dosel k problemu s pametmi, ja se stale potykam s jejich vyberem pro tuhle desku. Jake dualy /2x512/ by jste doporucily ci spise jake mate vyzkousene s touhle deskou?
Dikes.