Uprava Inst. CD Windows XP
Moderátor: Loki5567
- onyX
- Začátečník
2rossa: CO můžeš odstranit??: prohledej forum PC-TUNING a vše tu najdeš - FAKT.
Nicméně ti musím poradit pokavad jsi nekdy delal s WinXP a umíš česky tak asi nejlépe se mi osvědčilo to, že vyGooooogluješ všechny možné doporučené postupy, ty si přečti a rozmysli a pak přímo v nLite pokavaď zaznačíš danou položku, tak ti to vypíše dole nápovědu co se pod tím schovává za funkci a co provede, nicméně každý krok si DOKONALE zvaž, protože jestli odebereš nějaké důležité Drivery nebo služby, tak ti pak v návaznosti na to nemusí chodit, respektive se chovat podivně Widle.
Kdyžtak sem napiš a já ti rád poradím ...
Nicméně ti musím poradit pokavad jsi nekdy delal s WinXP a umíš česky tak asi nejlépe se mi osvědčilo to, že vyGooooogluješ všechny možné doporučené postupy, ty si přečti a rozmysli a pak přímo v nLite pokavaď zaznačíš danou položku, tak ti to vypíše dole nápovědu co se pod tím schovává za funkci a co provede, nicméně každý krok si DOKONALE zvaž, protože jestli odebereš nějaké důležité Drivery nebo služby, tak ti pak v návaznosti na to nemusí chodit, respektive se chovat podivně Widle.
Kdyžtak sem napiš a já ti rád poradím ...
- rossa
- Začátečník
c
Dekuji ti za tvou skvelou radu.Instalacek takto upravenych sem udelal uz nekolik a vsechny slapou na jednicku,jenze jestli sis poradne vsiml tak v kazde nove verzi nLite pribyde vzdy neco na vic co je mozne pak odstranit a to je zrovna u verze 1.2.1.Uz vis oc mi jde??Puvodni upravenou instalacku vlozim do noveho nLite a ta mi nabidne na odstraneni vice veci nez ta predchozi verze,ted jde jen o to co je mozno bespecne v nove verzi odstranit a co ma kdo vyskousene.O tom snad tohle forum a specielne tenhle thread je,nebo ne???
Ps:Shanim levneho,rychleho,stavebniho projektanta.
Naposledy upravil(a) rossa dne čtv 2. lis 2006, 13:03, celkem upraveno 1 x.
- onyX
- Začátečník
OK, taky se v 121 hrabu. Zatím mi tam ale nic nepřišlo nepochopitelného! Napiš KONKRÉTNĚ co myslíš. Snad jen když si nebudeš jistý, tak to zaklikni, vypal ISO a prubni instalaci ve VM nebo ve Virtual CD
- rossa
- Začátečník
c
Tak to ses teda vazne machr kdyz ti v tom nepripadlo nic nepochopitelne.Muzes nam tady teda ukazat cos v nove verzi nLite 1.2.1 zaskrtl pro odstraneni?? Myslim ze nas tady bude vice co nas to bude zajimat kdyz uz ses takovej machr
Naposledy upravil(a) rossa dne čtv 2. lis 2006, 13:04, celkem upraveno 1 x.
- onyX
- Začátečník
Machr nejsem ani náhodou, to tu jsou jiní VŽDY s novou verzí to dělám tak, že vezmu originálku SP1, přidám SP2 a pak procházím krok po kroku jednotlivé volby. V každém případě CD mám, ale zatím to běží pouze pod VM.
... a nestrefuj se do mne, chtěl jsem ti jen pomoc
P.S. ... a já hledám taky něco - typ na první v Sazce /nic ve zlym/
P.P.S. edituj "Ps:Zhanim levneho,rychleho,stavebniho projektanta." - píše se "Sháním" - viz. pravidla a ÚJČ /Ústav pro jazyk český mail: poradna"at"ujc.cas.cz/
... a nestrefuj se do mne, chtěl jsem ti jen pomoc
P.S. ... a já hledám taky něco - typ na první v Sazce /nic ve zlym/
P.P.S. edituj "Ps:Zhanim levneho,rychleho,stavebniho projektanta." - píše se "Sháním" - viz. pravidla a ÚJČ /Ústav pro jazyk český mail: poradna"at"ujc.cas.cz/
Naposledy upravil(a) onyX dne čtv 2. lis 2006, 13:01, celkem upraveno 2 x.
- onyX
- Začátečník
Jestli mysliš CD - TotálníTuning, tak to je na každým jak k tomu přistupujem, ale hlavně co oželí aby mu nechodilo.
- rossa
- Začátečník
- Mulat
- Nováček
-
Mám dotaz, nevíte proč mi v nové verzi n-lite 1.2.1 nejde vytvořit bootovací CD, nelze z něho nabootovat. Při porovnání se staršími instalačkami nové n-lite nevytvoří tyto dva soubory boot.catalog a boot.bin, jaké máte zkušenosti s novou verzí a když tak poraďte co stím. Předem díky za jakoukoliv odpověď.
EDIT..zkoušel jsem to několikrát, pokaždé stejný výsledek
EDIT..zkoušel jsem to několikrát, pokaždé stejný výsledek
- Mulat
- Nováček
-
Tak problém vyřešen, nebyl problém v n-lite, ale v neru. Problém byl vyřešen full vymazáním CD-RW. Je to jasný jak facka, mělo mě to napadnou dřív. Jinak n-lite je super, už se tomu věnuji rok, studuji různá fora, a hlavně co který program potřebuje. A mám teď dvě verze ISO1 má 130MB a ISO2 145. Druhé funguje úplně bez problému,jen při prvním zpuštění winampu a ICQ mi to napíše chyba skriptu, dám ok, a program jede vesele dal. U toho 135MB,všechno funguje dobře, jen nevím proč se mi u jména nezobrazuej v nabídce fotka, a pak když kliknu na otevření okna Uživatelské účty, tak se počítač tak na minutu sekne, výkon procesoru je na 0% tak nevím kde je chyba, a pak mi jeden program napsal chybu nějaké databáze. Ale už to studuji dál, a už mám dalši typy jak víc ořezat XP. Jinak programy používám XP Pro, VisualC++,Bulider C++, Matlab,LabView, Office, internet, FTP, DC++ atd. a prostě bez problémů všechno funguje.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- jessie.james
- Začátečník
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Já jen, že jsem ještě s 0.998 měl ISO 150 MB a to tam vše co píšeš nebylo, tak by mě zajímalo, co novější verze ještě umí navíc ořezat. Jestli to spíš není tím, že já v těch 150 MB měl i nejnutnější (bezpečnostní) hotfixy. Pokud bych je tam nedával (jsou takoví, že...), tak se dostanu v pohodě i pod 120MB. O odmítání SP2 ani nemluvím, taky znám takové.jessie.james píše:pokud to osekas opravdu na kost, tak se da dostat i pod 130 MB. image windu, ktere pouzivam ma kuprikladu 122 MB, ale je to fakt ohlodane na maximum. vyhazene vsechno nepotrebne, vcetne jazyku, IE ...ka-spel píše:Mohl by ses podělit pro inspiraci o nastavení? 130 MB už je slušný výkon.
Pak by mě celkem zajímalo, jestli takovou dietní verzi utáhne nějaká stará šunka (např. AMD 500).
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník
-
Re: x
[quote="ka-spel"][quote="rossa"]Muzete sem prosim nekdo hodit soupis co je mozno v nLite 1.2.1 odtstranit?? [/quote]
Co chceš snad ne? Někdo má bobky odstranit IE, MSN, Media player, ovladače, jazyky, jiný ne. Já přešel na linux a už to neřeším. [/quote]
a kolik ma funkcni linux s GUI minimalne
Co chceš snad ne? Někdo má bobky odstranit IE, MSN, Media player, ovladače, jazyky, jiný ne. Já přešel na linux a už to neřeším. [/quote]
a kolik ma funkcni linux s GUI minimalne
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To fakt z hlavy nevím, musím doma mrknout Řeč byla jen o instalačce oken. Každopádně po instalaci CD Ubuntu 6.10 si to ještě několik desítek MB soslo. Beru, že tam je i v základu řada programů (OpenOffice, Firefox, Thunderbird atd.) a stahují se i jejich aktualizace, ale myslím, že to bude pomalu na stejno jak ty očesaná okna. Samozřejmě, že některé distribuce budou podstatně menší.[CZ]Airwolf[OC] píše:a kolik ma funkcni linux s GUI minimalne
- jessie.james
- Začátečník
nove verze nLite nepouzivam, XP osekavam prave pres 0.998 a nemam s tim zadne problemy. Neintegruji zadne ovladace, ani opravne balicky, takze se vlezu v pohode pod 130 MB. jinak se zaplatama ma image asi 220 MB a po nainstalovani cca. 450MB.ka-spel píše:Já jen, že jsem ještě s 0.998 měl ISO 150 MB a to tam vše co píšeš nebylo, tak by mě zajímalo, co novější verze ještě umí navíc ořezat. Jestli to spíš není tím, že já v těch 150 MB měl i nejnutnější (bezpečnostní) hotfixy. Pokud bych je tam nedával (jsou takoví, že...), tak se dostanu v pohodě i pod 120MB. O odmítání SP2 ani nemluvím, taky znám takové.
na jake nejnizsi konfiguraci se daji takhle osekane windy pouzit z vlastni zkusenosti nevim, ale momentalne jedu na zaloznim compu, coz je 700 MHz celeron s 96 MB RAM a slapou naprosto v pohode. jinak co jsem cetl na ruznych web forech, tak takhle upravene XP chodi i na starych 266 nebo 333 MHz CPU.
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník
-
[quote="ka-spel"][quote="[CZ]Airwolf[OC]"]a kolik ma funkcni linux s GUI minimalne [/quote]
To fakt z hlavy nevím, musím doma mrknout Řeč byla jen o instalačce oken. Každopádně po instalaci CD Ubuntu 6.10 si to ještě několik desítek MB soslo. Beru, že tam je i v základu řada programů (OpenOffice, Firefox, Thunderbird atd.) a stahují se i jejich aktualizace, ale myslím, že to bude pomalu na stejno jak ty očesaná okna. Samozřejmě, že některé distribuce budou podstatně menší.[/quote]
Tak se mrkni, nejlepe bez tech aplikaci. GUI mam na mysli neco co neni ciste X, cili treba KDE , atd, jinak by se to tezko srovnavalo. Uvidime, jaka cisla dostanes Ono osekat i Linux je obcas docela ferovsky tvrdy boj...
To fakt z hlavy nevím, musím doma mrknout Řeč byla jen o instalačce oken. Každopádně po instalaci CD Ubuntu 6.10 si to ještě několik desítek MB soslo. Beru, že tam je i v základu řada programů (OpenOffice, Firefox, Thunderbird atd.) a stahují se i jejich aktualizace, ale myslím, že to bude pomalu na stejno jak ty očesaná okna. Samozřejmě, že některé distribuce budou podstatně menší.[/quote]
Tak se mrkni, nejlepe bez tech aplikaci. GUI mam na mysli neco co neni ciste X, cili treba KDE , atd, jinak by se to tezko srovnavalo. Uvidime, jaka cisla dostanes Ono osekat i Linux je obcas docela ferovsky tvrdy boj...
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nejhorší je, že se v tom linuxu dost ztrácím. Prostě má to úplně jinou strukturu adresářů jak okna a nejen to. Co zatím vidím jako největší plus je rychlost náběhu systému a jeho ukončení, stejně tak rychlost instalace a funkčnost všeho hned po ní. Žádné doinstalování ovladačů jak v oknech (síťová karta). Hned se to přikonektilo k netu (mám wifi) a pak si dotáhlo aktualizace. Samozřejmě, že uživatel bez netu to bude mít podstatně těžší.[CZ]Airwolf[OC] píše:Tak se mrkni, nejlepe bez tech aplikaci. GUI mam na mysli neco co neni ciste X, cili treba KDE , atd, jinak by se to tezko srovnavalo. Uvidime, jaka cisla dostanes Ono osekat i Linux je obcas docela ferovsky tvrdy boj...
Nechtěl jsem vyvolávat žádnou flame. Zatím si prostě běžné nasezení linuxu nedokážu přestavit. Pokud však někdo používá pár programů jako je Office, pošta, net, tak nemusí mimo grafickou podobu (a i ta by šla doskinovat alá okna) poznat rozdíl - na to byl před časem v poradně na žive.cz dobrý příspěvek, jak jeden týpek nainstaloval známým linux a místo Excelu, Wordu atd. jim tam OpenOffice s ikonama jako Excel a spol. na ploše. A nepoznali to.