Nicméně ti musím poradit pokavad jsi nekdy delal s WinXP a umíš česky
![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Kdyžtak sem napiš a já ti rád poradím ...
Moderátor: Loki5567
Já jen, že jsem ještě s 0.998 měl ISO 150 MB a to tam vše co píšeš nebylo, tak by mě zajímalo, co novější verze ještě umí navíc ořezat. Jestli to spíš není tím, že já v těch 150 MB měl i nejnutnější (bezpečnostní) hotfixy. Pokud bych je tam nedával (jsou takoví, že...), tak se dostanu v pohodě i pod 120MB. O odmítání SP2 ani nemluvím, taky znám takové.jessie.james píše:pokud to osekas opravdu na kost, tak se da dostat i pod 130 MB. image windu, ktere pouzivam ma kuprikladu 122 MB, ale je to fakt ohlodane na maximum. vyhazene vsechno nepotrebne, vcetne jazyku, IE ...ka-spel píše:Mohl by ses podělit pro inspiraci o nastavení? 130 MB už je slušný výkon.
To fakt z hlavy nevím, musím doma mrknout[CZ]Airwolf[OC] píše:a kolik ma funkcni linux s GUI minimalne
nove verze nLite nepouzivam, XP osekavam prave pres 0.998 a nemam s tim zadne problemy. Neintegruji zadne ovladace, ani opravne balicky, takze se vlezu v pohode pod 130 MB. jinak se zaplatama ma image asi 220 MB a po nainstalovani cca. 450MB.ka-spel píše:Já jen, že jsem ještě s 0.998 měl ISO 150 MB a to tam vše co píšeš nebylo, tak by mě zajímalo, co novější verze ještě umí navíc ořezat. Jestli to spíš není tím, že já v těch 150 MB měl i nejnutnější (bezpečnostní) hotfixy. Pokud bych je tam nedával (jsou takoví, že...), tak se dostanu v pohodě i pod 120MB. O odmítání SP2 ani nemluvím, taky znám takové.
Nejhorší je, že se v tom linuxu dost ztrácím. Prostě má to úplně jinou strukturu adresářů jak okna a nejen to. Co zatím vidím jako největší plus je rychlost náběhu systému a jeho ukončení, stejně tak rychlost instalace a funkčnost všeho hned po ní. Žádné doinstalování ovladačů jak v oknech (síťová karta). Hned se to přikonektilo k netu (mám wifi) a pak si dotáhlo aktualizace. Samozřejmě, že uživatel bez netu to bude mít podstatně těžší.[CZ]Airwolf[OC] píše:Tak se mrkni, nejlepe bez tech aplikaci. GUI mam na mysli neco co neni ciste X, cili treba KDE, atd, jinak by se to tezko srovnavalo. Uvidime, jaka cisla dostanes
Ono osekat i Linux je obcas docela ferovsky tvrdy boj...