LG GSA- H22L

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Sonic2004
Nováček
Nováček

LG GSA- H22L

Příspěvek od Sonic2004 »

Koupil jsem uvedenou vypalovačku retail, přibalen cyberlink software,driver jsem nenašel. Vypalovačka funguje, pokus o light scribe neúspešný. Nero ani Roxio Creator vypalovačku nevidí. Předpokládám protože nebyl instalován driver.
Poradími někdo co s tím, ev. kde ovladač stáhnout. Díky.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Naposledy upravil(a) sonoluca dne pon 23. říj 2006, 19:33, celkem upraveno 1 x.
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: LG GSA- H22L

Příspěvek od Bathory »

Sonic2004 píše:Koupil jsem uvedenou vypalovačku retail, přibalen cyberlink software,driver jsem nenašel. Vypalovačka funguje, pokus o light scribe neúspešný. Nero ani Roxio Creator vypalovačku nevidí. Předpokládám protože nebyl instalován driver.
Nechceš mi vyfotit vnitřek? Myslím tišťák a čipset. Přemýšlím, že bych na ni udělal recenzi a nevím, jestli to má smysl... :oops:
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Sonic2004 píše:Koupil jsem uvedenou vypalovačku retail, přibalen cyberlink software,driver jsem nenašel. Vypalovačka funguje, pokus o light scribe neúspešný. Nero ani Roxio Creator vypalovačku nevidí. Předpokládám protože nebyl instalován driver.
Mám ji v compu dva dny - vše maká s Nerem 6614 OK. :)

Nejedná se pouze o zpomalenou GSA H12-L ?
alej
Nováček
Nováček

Příspěvek od alej »

Mám taky vypalovačku LG GSA-H22L vypaluje vše v pořádku jen mám problém s vypalováním potisku LightScribe.
Při vypalování popisku v Nero Cover Designer mi nahlásí program po dvou procentech pálení tuto hlášku:
Obrázek
na disku je potom vypálený kousek obrázku. (jde toto médium ještě použít pro pisování LightScribe ?)
Vypalovačka má firmware 1.0 (novější sem nenašel)
Nero: 6.6.1.4
ovladač LightScribe: 1.4.119.1
média na která pálím: Verbatim DVD+R LightScribe
Mechaniku mám zapojenou jako Master.
Pokud má někdo nějakou radu předem děkuji
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ještě bych zkusil nainstalovat nejnovější Nero 7.
Bathory
alej
Nováček
Nováček

Příspěvek od alej »

Nainstaloval sem Nero 7.5.7.0, ale nepomohlo. Chová se to stále stejně po třech procentech popisování hodí tu samou chybovou hlášku. Ještě sem zkusil nainstalovat SureThing CD Labeler 4 SE ze stránek www.lightscribe.com a výsledk ten samý po necelé minutě popisování hodí chybu. :(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co ji zkusit v jiným PC?
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Mám ji doma a narazil jsem na stejný problém... zkoušel jsem všechno možný, i nový Nero... nic, pak jsem zkusil nejnovější LightScribe ovladač 1.4.124.1 a konečně si program našel mechaniku. Nj, ale tisk stejně neproběhl, respektive naprázdno. :( Zkoušel jsem tedy dál a přišel na to, že klasické Verbatim Lightscribe 8x média s názvem Holiday Pictures to nebaští. Zkusil jsem tedy Imation Lightscribe 8x a už to jede tak, jak má. Vypadá to tedy na nějakou nekompatibilitu mezi médii. Možná že 16x Lightscribe Verbatim verze 1.2 by už fachaly... asi to i zkusím :roll:
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Bathory píše:Mám ji doma
Bude recenze? :D
Bathory píše:nic, pak jsem zkusil nejnovější LightScribe ovladač 1.4.124.1
Mně to maká korektně i s driverem LS 1.4.113.1 - nechápu, kde je problém... Chipová sada? Používám Nero 6.6.1.4.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Shit píše:Bude recenze?
Příští týden... :roll:
Shit píše:Mně to maká korektně i s driverem LS 1.4.113.1 - nechápu, kde je problém... Chipová sada? Používám Nero 6.6.1.4.
Já tam měl předtím hodně starej driver s verzí Nero 7.0.5.7... s čipovou sadou bych tentokráte problém neviděl ale stejně, jiné nové mechaniky s LS s ním problémy nemají, pouze LG.
Bathory
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

ja kupuju klasicky DVD-R LS media v predrazenym obchode za 40kc :roll:
Jsou to nejaky Philipsy, LS vzdycky vyslo.. (sice mam H20L, ale tam se snad zas moc nelisi ne?)

kdyz se spatne vypali napr polovina, neni nic tezsiho nez to tam nechat vypalit jeste jednou :roll:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak už jsem to rozchodil i s těma Verbatim Lightscribe 8x Holiday Pictures. Pes je zakopanej skutečně v tom ovladači, protože jsem to rozjel i na tom starším Nero 7.0.5.7. 8-)
Bathory
Machi007
Nováček
Nováček

LG GSA-H22L a vypalovani CD 48x

Příspěvek od Machi007 »

Koupil jsem tuto vypalovacku a mam jeden malej problem. Pri vypalovani CD kdyz vyberu rychlost 48x vzdycky to vypaluje jen 40x. Nevim cim to je, zkusil jsem ruzny CD, nejnovejsi verzi Nera i Alcoholu, ale je to pored stejny. Ne ze by me to nejak extra vadilo, ale kdyz tu rychlost ve specifikaci uvadi, melo by to fungovat. Cteni 48x funguje, jen to vypalovani...

Vsechny CD co jsem zkousel byly 52x certified, ale jak se to pri vypalovani chova asi zalezi na konkretni znacce a typu CD. Jeste jsem nasel jedno obyc. CD imation a na to zapisuje jen 16x. I kdyz v nabidce jsou vsechny podporovane rychlosti az do 48x...
Jeste jsem vypaloval na CD imation s podporou LightScribe a tam uz to jelo zase 40x misto 48x.

Mate nekdo tuto vypalovacku, jde vam to?

Myslim ze by to mohl vyresit firmware, mam verzi 1.00 ale novejsi jsem zatim nikde nenasel.

Jinak jsem s ni spokojenej. LightScribe funguje vyborne a vypalovani DVD 18x taky. :)

Tady jsou udaje z Nero InfoTool:
Obrázek

Takhle to vypada v Nero CD-DVD Speed pri nastaveni rychlosti 48x:
Obrázek[/img]
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To je normální. Prostě ty certifikovaný placky na 52x firmware nezná, takže nepovolí max. rychlost. Běžná věc.
Bathory
Machi007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Machi007 »

No ale ty CD uz mam v zasobe dost dlouho, takze to nejsou zadny novinky. A moje stara combo mechanika Teac s tim zadny problemy nema...

Ale bude to asi fakt tim firmwarem, nova verze by to mohla vyresit :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Shit píše:Bude recenze? :D
Dnes vyšla:
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006111606
Bathory
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

mám ji taky doma vše funguje zatím pohoda jen light scribe jsem nezkoušel
předtím jsem mněl H20L a to byla hruza s velkym H
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Bathory píše:
Shit píše:Bude recenze? :D
Dnes vyšla:
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006111606
Thx. :worship: :up:
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

jenom k tomu jestli jde to médium použít znova, když je tam kousek obrázku....Light Scribe začíná "kreslit" vždy na stejnym místě, tudíž když budeš pálit stejnej obrázek tak maximálně to co tam bude přepsaný tak bude malinko tmavší, ale použít to každopádně jde
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“