posílení wifi signálu
Moderátor: Don
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
posílení wifi signálu
Potřeboval bych pomoci s posílením signálu, koupil jsme ADSL modem, router+wifi, potřebuji signál o 2 patra výše. Jiná varianta nepřicházela v úvahu. Nahoře na počítači signál chytnu, ale často to padá, koupil jsme proto 5dB antenu a dal ji na ADSL zařízení, ale stále to není ono. Napadá vás něco jak tomu více pomoci? ještě mě napadlo dát router na okno, nebo koupit ještěš jednu 5dB anténu na síťovku? 2 storpy jsou velký problém 
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jasny, ale bohužel jsou tady plastove a navic jsme v podnajmupavel.minarik píše:holt stropy jak který, vytáhnout to za okno by to určitě řešilo
ale signal mam velmi dobry/vynikající, jen ta rychlost kolisa 1ms/s - 28mb/s cca... neni to nahodou nastavenim routeru? ten ale nastavit moc neumim... Jsme napojeni na to 2, ale vliv to nema!
stropy dřevěné/na nich beton
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
firmware jsem nezkousel, jedna se o Edimax...pavel.minarik píše:blbne to na obou PC? mají stejné wifi zařízení? zkusil různé firmware pro router?
Blbne na obou stejne, jsou napojeny na stejny router, skace rychlost, zatimco signal je super. Říkal jsem si, že to bude těmi stropy, ale přecijen při dobrem signálu by se to strácet nemělo,ne?
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TV karta? Asi signál neovlivní.
Je potřeba si uvědomit, že signály jsou vlastně dva. Jeden z AP a jeden ze stanice. Ty nejspíš měříš jen ten z AP.
Pokud máš nějaký počítač připojen i kabelem k routeru, tak vyzkoušej kopírování většího objemu dat. Ze vzdálené stanice k routeru/AP a obráceně. Pokud je směr k AP výrazně pomalejší, pak ti silnější anténa stanice nejspíš problém vyřeší.
Je potřeba si uvědomit, že signály jsou vlastně dva. Jeden z AP a jeden ze stanice. Ty nejspíš měříš jen ten z AP.
Pokud máš nějaký počítač připojen i kabelem k routeru, tak vyzkoušej kopírování většího objemu dat. Ze vzdálené stanice k routeru/AP a obráceně. Pokud je směr k AP výrazně pomalejší, pak ti silnější anténa stanice nejspíš problém vyřeší.
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no, silnější antény jsme dal i na router i na síťovku, rozdíl jsem právě moc nepocítil.jankop píše:TV karta? Asi signál neovlivní.
Počítač je připojen i kabelem a tam to je rozdíl podstatný. Když stahuji přes WIFI, tak to kolísá od 60kb/s po 0kb/s
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
antény jsem dal i na router i na síťovku obě 5dBm1112 píše:no, silnější antény jsme dal i na router i na síťovku, rozdíl jsem právě moc nepocítil.jankop píše:TV karta? Asi signál neovlivní.
Počítač je připojen i kabelem a tam to je rozdíl podstatný. Když stahuji přes WIFI, tak to kolísá od 60kb/s po 0kb/s
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkus na počítač s WiFi nainstalovat NetStumbler, najdeš ho snadno. Snad bude s tvojí WiFi kartou pracovat. S ním si uděláš dobrý přehled o okolních sítích a jestli někdo nevysílá na blízkém kanálu. Je třeba si uvědomit, že signály se překrývají a proto je optimální odstup od druhých přes 5 kanálů. Třeba jeden z kanálů 1, 6, 11.
Doporučuji nastavit "pomalejší" mód B a transmit rate napevno třeba na 1Mbps, pochopitelně v PC i na AP. Čím nižší přenosová rychlost, tím větší můžeš čekat spolehlivost. Pak můžeš zvyšovat.
Doporučuji nastavit "pomalejší" mód B a transmit rate napevno třeba na 1Mbps, pochopitelně v PC i na AP. Čím nižší přenosová rychlost, tím větší můžeš čekat spolehlivost. Pak můžeš zvyšovat.
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
oki, vyzkousim to nastavit,ale vetsinou tam prave 1mb/s rychlost je a přes ni se mi neotevřou ani stránky na netu. třeba ted jsme cekal na zobrazeni stránky 3 min.jankop píše:Zkus na počítač s WiFi nainstalovat NetStumbler, najdeš ho snadno. Snad bude s tvojí WiFi kartou pracovat. S ním si uděláš dobrý přehled o okolních sítích a jestli někdo nevysílá na blízkém kanálu. Je třeba si uvědomit, že signály se překrývají a proto je optimální odstup od druhých přes 5 kanálů. Třeba jeden z kanálů 1, 6, 11.
jinak v okoli nejake site jsou (veřejné), ale v místě PC není žádná (možná že skryté?). Sitovku mam od Asusu, sama karta má vlastní monitorování, ale nenajde nic
tak mi ten program našel pouze moji síť a napíšu hodnoty - SNR 40; signal -60dB; noise -100; SNR+ 40; chan 10*
dá se podle toho něco určit?
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To jsou velmi slušné hodnoty. Já mám teď signal cca -75dBm a SNR 25dB při rychlosti 36MBps.tak mi ten program našel pouze moji síť a napíšu hodnoty - SNR 40; signal -60dB; noise -100; SNR+ 40; chan 10*
NetStumbler myslím zobrazuje i skryté sítě.
Tedy moje inzerované hodnoty jsou horší než tvoje.
Naposledy upravil(a) jankop dne stř 15. lis 2006, 11:32, celkem upraveno 1 x.
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio
10. kanal
jaka je ztratovost paketu ?
ping AP_IP -t
10. kanal
jaka je ztratovost paketu ?
ping AP_IP -t
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jde o model ar-7064g+bjankop píše:Jaký přesně máš model toho Edimaxu? Nemá možnost regulace výkonu? Nemá měření úrovně signálu WiFi?
zas tolik tomu nerozumim,ale řekl bych, že to moc nastavovat nejde
na chvili mi priskocil signal od jineho zarizeni, ma 11 kanal, ale uz zase ho nevidim
- m1112
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jde o model ar-7064g+bjankop píše:Jaký přesně máš model toho Edimaxu? Nemá možnost regulace výkonu? Nemá měření úrovně signálu WiFi?
zas tolik tomu nerozumim,ale řekl bych, že to moc nastavovat nejde
na chvili mi priskocil signal od jineho zarizeni, ma 11 kanal, ale uz zase ho nevidim