posílení wifi signálu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

posílení wifi signálu

Příspěvek od m1112 »

Potřeboval bych pomoci s posílením signálu, koupil jsme ADSL modem, router+wifi, potřebuji signál o 2 patra výše. Jiná varianta nepřicházela v úvahu. Nahoře na počítači signál chytnu, ale často to padá, koupil jsme proto 5dB antenu a dal ji na ADSL zařízení, ale stále to není ono. Napadá vás něco jak tomu více pomoci? ještě mě napadlo dát router na okno, nebo koupit ještěš jednu 5dB anténu na síťovku? 2 storpy jsou velký problém :(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

holt stropy jak který, vytáhnout to za okno by to určitě řešilo
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

pavel.minarik píše:holt stropy jak který, vytáhnout to za okno by to určitě řešilo
jasny, ale bohužel jsou tady plastove a navic jsme v podnajmu :(
ale signal mam velmi dobry/vynikající, jen ta rychlost kolisa 1ms/s - 28mb/s cca... neni to nahodou nastavenim routeru? ten ale nastavit moc neumim... Jsme napojeni na to 2, ale vliv to nema!

stropy dřevěné/na nich beton :(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

blbne to na obou PC? mají stejné wifi zařízení? zkusil různé firmware pro router?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

pavel.minarik píše:blbne to na obou PC? mají stejné wifi zařízení? zkusil různé firmware pro router?
firmware jsem nezkousel, jedna se o Edimax...

Blbne na obou stejne, jsou napojeny na stejny router, skace rychlost, zatimco signal je super. Říkal jsem si, že to bude těmi stropy, ale přecijen při dobrem signálu by se to strácet nemělo,ne?
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Jaká je úroveň signálu na routeru?
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:Jaká je úroveň signálu na routeru?
uroven je signal velmi dobrý až výborny, ale rychlost pada :(

nechapu to, nemělo by to být úměrné signálu?
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Popiš to měření. Jaký signál je u stanice a jaký signál u AP?
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:Popiš to měření. Jaký signál je u stanice a jaký signál u AP?
silu signalu jsem měřil pouze přes PDA, nic jiného z přístrojů nemám, jsem úplný laik :sad: ten velni dobrý signál mám na síťovce, kde potřebuji net (to, co win zobrazuje na liště)
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:Popiš to měření. Jaký signál je u stanice a jaký signál u AP?
jeste me napadlo, televizní karta tomu bránit nemůže?
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

TV karta? Asi signál neovlivní.
Je potřeba si uvědomit, že signály jsou vlastně dva. Jeden z AP a jeden ze stanice. Ty nejspíš měříš jen ten z AP.
Pokud máš nějaký počítač připojen i kabelem k routeru, tak vyzkoušej kopírování většího objemu dat. Ze vzdálené stanice k routeru/AP a obráceně. Pokud je směr k AP výrazně pomalejší, pak ti silnější anténa stanice nejspíš problém vyřeší.
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:TV karta? Asi signál neovlivní.
Je potřeba si uvědomit, že signály jsou vlastně dva. Jeden z AP a jeden ze stanice. Ty nejspíš měříš jen ten z AP.
Pokud máš nějaký počítač připojen i kabelem k routeru, tak vyzkoušej kopírování většího objemu dat. Ze vzdálené stanice k routeru/AP a obráceně. Pokud je směr k AP výrazně pomalejší, pak ti silnější anténa stanice nejspíš problém vyřeší.
no, silnější antény jsme dal i na router i na síťovku, rozdíl jsem právě moc nepocítil.
Počítač je připojen i kabelem a tam to je rozdíl podstatný. Když stahuji přes WIFI, tak to kolísá od 60kb/s po 0kb/s :(
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

m1112 píše:
jankop píše:TV karta? Asi signál neovlivní.
no, silnější antény jsme dal i na router i na síťovku, rozdíl jsem právě moc nepocítil.
Počítač je připojen i kabelem a tam to je rozdíl podstatný. Když stahuji přes WIFI, tak to kolísá od 60kb/s po 0kb/s :(
antény jsem dal i na router i na síťovku obě 5dB
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Zkus na počítač s WiFi nainstalovat NetStumbler, najdeš ho snadno. Snad bude s tvojí WiFi kartou pracovat. S ním si uděláš dobrý přehled o okolních sítích a jestli někdo nevysílá na blízkém kanálu. Je třeba si uvědomit, že signály se překrývají a proto je optimální odstup od druhých přes 5 kanálů. Třeba jeden z kanálů 1, 6, 11.
Doporučuji nastavit "pomalejší" mód B a transmit rate napevno třeba na 1Mbps, pochopitelně v PC i na AP. Čím nižší přenosová rychlost, tím větší můžeš čekat spolehlivost. Pak můžeš zvyšovat.
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:Zkus na počítač s WiFi nainstalovat NetStumbler, najdeš ho snadno. Snad bude s tvojí WiFi kartou pracovat. S ním si uděláš dobrý přehled o okolních sítích a jestli někdo nevysílá na blízkém kanálu. Je třeba si uvědomit, že signály se překrývají a proto je optimální odstup od druhých přes 5 kanálů. Třeba jeden z kanálů 1, 6, 11.
Doporučuji nastavit "pomalejší" mód B a transmit rate napevno třeba na 1Mbps, pochopitelně v PC i na AP. Čím nižší přenosová rychlost, tím větší můžeš čekat spolehlivost. Pak můžeš zvyšovat.
oki, vyzkousim to nastavit,ale vetsinou tam prave 1mb/s rychlost je a přes ni se mi neotevřou ani stránky na netu. třeba ted jsme cekal na zobrazeni stránky 3 min. :(

jinak v okoli nejake site jsou (veřejné), ale v místě PC není žádná (možná že skryté?). Sitovku mam od Asusu, sama karta má vlastní monitorování, ale nenajde nic

tak mi ten program našel pouze moji síť a napíšu hodnoty - SNR 40; signal -60dB; noise -100; SNR+ 40; chan 10*

dá se podle toho něco určit?
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

tak mi ten program našel pouze moji síť a napíšu hodnoty - SNR 40; signal -60dB; noise -100; SNR+ 40; chan 10*
To jsou velmi slušné hodnoty. Já mám teď signal cca -75dBm a SNR 25dB při rychlosti 36MBps.
NetStumbler myslím zobrazuje i skryté sítě.
Tedy moje inzerované hodnoty jsou horší než tvoje.
Naposledy upravil(a) jankop dne stř 15. lis 2006, 11:32, celkem upraveno 1 x.
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio

10. kanal

jaka je ztratovost paketu ?

ping AP_IP -t
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Jaký přesně máš model toho Edimaxu? Nemá možnost regulace výkonu? Nemá měření úrovně signálu WiFi?
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:Jaký přesně máš model toho Edimaxu? Nemá možnost regulace výkonu? Nemá měření úrovně signálu WiFi?
jde o model ar-7064g+b

zas tolik tomu nerozumim,ale řekl bych, že to moc nastavovat nejde :(, max tak kanaly, sifrovani...

na chvili mi priskocil signal od jineho zarizeni, ma 11 kanal, ale uz zase ho nevidim
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1112 »

jankop píše:Jaký přesně máš model toho Edimaxu? Nemá možnost regulace výkonu? Nemá měření úrovně signálu WiFi?
jde o model ar-7064g+b

zas tolik tomu nerozumim,ale řekl bych, že to moc nastavovat nejde :(, max tak kanaly, sifrovani...

na chvili mi priskocil signal od jineho zarizeni, ma 11 kanal, ale uz zase ho nevidim
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“