SATAII power kabel nebo obyčejný ??

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
carcharias
Nováček
Nováček

SATAII power kabel nebo obyčejný ??

Příspěvek od carcharias »

Stavím nový komp a dávám do něj 250gb SATA II hardisk. Jsou na něm 3 konektory : klasický konektor 4pin pro připojení napájení, sata datový konektor a sata power konektor.

Mám redukci ze 4pin napájecího na Sata Power konektor. Mám to připojit takhle , nebo jen ten obyčejný 4pin napájecí konektor , nebo oba napájecí dohromady ?

Když připojím SATA datový + 4p klasický napájecí kon. tak to jede v pohodě ale nevím jestli třeba není zapotřebí připojit i ten SATA power suply.

Spíše bych to měl raději připojené jen na SATA power kabel + SATA data kabel.

Je tam nějaký rozdíl ?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

predpokladam ze mas western digital :) no nema cenu ze 4 pinu pouzit redukci na sata a tu tam dat dej tam jen ten 4 pin molex a jeto od toho tam ten konektor je
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
carcharias
Nováček
Nováček

Příspěvek od carcharias »

jj mam WD. Ja jsem prave nevedel jestli treba ten Power sata konektor neslouzi k tomu aby lepe rozvedl to napajeni.

Nicmene kdyz to necham pres tu redukci tak nic nezkazim ze ?
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

zbytecne zvysuje s odpor. cim min konektoru v ceste tim lip.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
josef.dolansky
Nováček
Nováček

Příspěvek od josef.dolansky »

Podlemě ten disk nemá takovej odběr,aby bylo poznat nějakej ten "odpor" v cestě...já mám taky redukce,protože ze zdroje mi jdou jen klasiský konektory.Funguje mi vše bez jakýchkoli problémů
MB:Gigabite EP45-UD3P,CPU:Intel Core 2 Duo 2.13 Ghz(overclock 3.2Ghz), chladič CPU Scynthe Mungan, zdroj ENERMAX LiBERTY 500W, RAM:2x2048 DDR2-1066 GEIL (Dual Channel), HDO: 1x Western Digital 500GB 32MB cashe Sata2, 2x WD 250GB 16MB cashe Sata2, DVD: LG SataI, VIDEO:ATI Radeon HD3850 512MB PCI Express x16,Win7 Ultimate
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

v tomto případě ale není důvod, proč tu redukci použít... já osobně mám SATA disk taky přes redukci

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
LITE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LITE »

ale oba dva napajeci konektory se zapojovat nemaj, mozna i nesmeji
Xeon 5460@3,8GHz,ASUS P5Q Turbo PRO,4x2GB, MSI 1060 6GB,, SSD S850Evo 250GB , Lenovo L220x
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: SATAII power kabel nebo obyčejný ??

Příspěvek od Shit »

carcharias píše:Je tam nějaký rozdíl ?
SATA power cable má i 3,3V pin - ostatní řešení sice fungují, ale odporují předpisům.
xkacerx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xkacerx »

Dej tam pouze SATA napajeni, molex bude mit zbytecnej odpor, navic je to SATA disk tak mu dej co mu patri
MemphisM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MemphisM »

Shit píše:
carcharias píše:Je tam nějaký rozdíl ?
SATA power cable má i 3,3V pin - ostatní řešení sice fungují, ale odporují předpisům.
Nemoh bys to trochu víc vysvětlit? Nějak nechápu význam toho 3,3V, když na těch redukcích je jen 5V a 12V a taky to šlape.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

V návodu k disku (a myslím dokonce i na disku) je napsáno, že obojí nesmí být zapojeno současně! Takže buď jen sata power nebo molex. Pokud tvůj zdroj má jen molex, zapoj molex. Redukce je v tomto případě úplně zbytečná.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

MemphisM píše:Nemoh bys to trochu víc vysvětlit? Nějak nechápu význam toho 3,3V, když na těch redukcích je jen 5V a 12V a taky to šlape.
Budoucnost...? Teď je to zjevně jedno.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

josef.dolansky píše:Podlemě ten disk nemá takovej odběr,aby bylo poznat nějakej ten "odpor" v cestě...já mám taky redukce,protože ze zdroje mi jdou jen klasiský konektory.Funguje mi vše bez jakýchkoli problémů
vono o odpor 10cm medi ani nejde, nejaky desetiny ohmu * 1 ampér .... jde o prechodovy odpory, ktery ma na svedomi oxidace, jeste vsichny znate zcernaly teslacky postribreny konektory :wink:

preferujte SATA napajeni ze zdroja, teda pokud ho ma, treba disk 3,3V potrebuje, ale kdyz nema jinou moznost tak si ho dela stabilizatorem z 5V.............ale to sou spekulace
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

STANIK#007 píše:preferujte SATA napajeni ze zdroja, teda pokud ho ma, treba disk 3,3V potrebuje, ale kdyz nema jinou moznost tak si ho dela stabilizatorem z 5V.............ale to sou spekulace
Možná současný disky těch 3,3V ani nepotřebujou.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Koval
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koval »

A je tu ještě praktická výhoda SATA napájecího konektoru, lépe se vytahuje a zasouvá...to je velké plus pro lidi co berou sebou disk ke kámošovi třeba na přenos velmi velkého objemu dat... A nemusím už zápasit s tím molexem a rvát ho co největší silou ven, nebo s ním viklat abych ho vůbec vytáhl... (většinou jsem ho rval u DVD-Romky)
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

A navic ja mam desku s eSATA vyvedenym vcetne napajeni na celni panel a mohu potvrdit, ze pripojovani a odpojovani disku za chodu necini nejmensi problem....
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“