SATAII power kabel nebo obyčejný ??
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- carcharias
- Nováček

-
SATAII power kabel nebo obyčejný ??
Stavím nový komp a dávám do něj 250gb SATA II hardisk. Jsou na něm 3 konektory : klasický konektor 4pin pro připojení napájení, sata datový konektor a sata power konektor.
Mám redukci ze 4pin napájecího na Sata Power konektor. Mám to připojit takhle , nebo jen ten obyčejný 4pin napájecí konektor , nebo oba napájecí dohromady ?
Když připojím SATA datový + 4p klasický napájecí kon. tak to jede v pohodě ale nevím jestli třeba není zapotřebí připojit i ten SATA power suply.
Spíše bych to měl raději připojené jen na SATA power kabel + SATA data kabel.
Je tam nějaký rozdíl ?
Mám redukci ze 4pin napájecího na Sata Power konektor. Mám to připojit takhle , nebo jen ten obyčejný 4pin napájecí konektor , nebo oba napájecí dohromady ?
Když připojím SATA datový + 4p klasický napájecí kon. tak to jede v pohodě ale nevím jestli třeba není zapotřebí připojit i ten SATA power suply.
Spíše bych to měl raději připojené jen na SATA power kabel + SATA data kabel.
Je tam nějaký rozdíl ?
- wallot
- Středně pokročilý

-
- carcharias
- Nováček

-
- wallot
- Středně pokročilý

-
- josef.dolansky
- Nováček

-
Podlemě ten disk nemá takovej odběr,aby bylo poznat nějakej ten "odpor" v cestě...já mám taky redukce,protože ze zdroje mi jdou jen klasiský konektory.Funguje mi vše bez jakýchkoli problémů
MB:Gigabite EP45-UD3P,CPU:Intel Core 2 Duo 2.13 Ghz(overclock 3.2Ghz), chladič CPU Scynthe Mungan, zdroj ENERMAX LiBERTY 500W, RAM:2x2048 DDR2-1066 GEIL (Dual Channel), HDO: 1x Western Digital 500GB 32MB cashe Sata2, 2x WD 250GB 16MB cashe Sata2, DVD: LG SataI, VIDEO:ATI Radeon HD3850 512MB PCI Express x16,Win7 Ultimate
- honny
- Středně pokročilý

v tomto případě ale není důvod, proč tu redukci použít... já osobně mám SATA disk taky přes redukci
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- LITE
- Začátečník

-
- Shit
- Odborník PCT

Re: SATAII power kabel nebo obyčejný ??
SATA power cable má i 3,3V pin - ostatní řešení sice fungují, ale odporují předpisům.carcharias píše:Je tam nějaký rozdíl ?
- xkacerx
- Nováček

- MemphisM
- Začátečník

-
Nemoh bys to trochu víc vysvětlit? Nějak nechápu význam toho 3,3V, když na těch redukcích je jen 5V a 12V a taky to šlape.Shit píše:SATA power cable má i 3,3V pin - ostatní řešení sice fungují, ale odporují předpisům.carcharias píše:Je tam nějaký rozdíl ?
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
V návodu k disku (a myslím dokonce i na disku) je napsáno, že obojí nesmí být zapojeno současně! Takže buď jen sata power nebo molex. Pokud tvůj zdroj má jen molex, zapoj molex. Redukce je v tomto případě úplně zbytečná.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
- honny
- Středně pokročilý

Budoucnost...? Teď je to zjevně jedno.MemphisM píše:Nemoh bys to trochu víc vysvětlit? Nějak nechápu význam toho 3,3V, když na těch redukcích je jen 5V a 12V a taky to šlape.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vono o odpor 10cm medi ani nejde, nejaky desetiny ohmu * 1 ampér .... jde o prechodovy odpory, ktery ma na svedomi oxidace, jeste vsichny znate zcernaly teslacky postribreny konektoryjosef.dolansky píše:Podlemě ten disk nemá takovej odběr,aby bylo poznat nějakej ten "odpor" v cestě...já mám taky redukce,protože ze zdroje mi jdou jen klasiský konektory.Funguje mi vše bez jakýchkoli problémů
preferujte SATA napajeni ze zdroja, teda pokud ho ma, treba disk 3,3V potrebuje, ale kdyz nema jinou moznost tak si ho dela stabilizatorem z 5V.............ale to sou spekulace
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Možná současný disky těch 3,3V ani nepotřebujou.STANIK#007 píše:preferujte SATA napajeni ze zdroja, teda pokud ho ma, treba disk 3,3V potrebuje, ale kdyz nema jinou moznost tak si ho dela stabilizatorem z 5V.............ale to sou spekulace
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Koval
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
A je tu ještě praktická výhoda SATA napájecího konektoru, lépe se vytahuje a zasouvá...to je velké plus pro lidi co berou sebou disk ke kámošovi třeba na přenos velmi velkého objemu dat... A nemusím už zápasit s tím molexem a rvát ho co největší silou ven, nebo s ním viklat abych ho vůbec vytáhl... (většinou jsem ho rval u DVD-Romky)