Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

podmi píše:....mi se podarila modra smrt :lol:
muzes poslat screen/fotku? jsem ji na viste jeste nevidel.... popis jak to vypada... je porad modra?? :lol:
podmi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od podmi »

uz je nemam...zkousel jsem BT zarizeni abych mohl pripojit mobil k pocitaci...no a zkousel jsem ovladace a furt mi to psalo ze tyto ovladace nejsou podepsane :lol: ale ja windows neverim ani to, ze tento pocitac je opravdu tento pocitac takze jsem je nainstaloval....a kdyz jsem to zapl cvak....modra obrazovka (uplne modra bez jedineho pismenka) ....a po chvili se mi pocitac restartoval. Tak si rikam to neni mozne 8) ....zkusil jsem to znova a zas...modra obrazovka :lol: no kamosi na private z toho byli vysmati jeste dalsi tyden zvlast ten jeden bo je verny linuxak :)
Eraaaser
Nováček
Nováček

ovladace na starsi grafiky od nVidie

Příspěvek od Eraaaser »

mam dotaz nevite jestli uz vysli ovladace na GeForce 4 Ti 4200, vim ze si je Visty dokazou nainstalovat samy, slape to doibre ale jen me zajima jestli neco takoveho bude...
fiorano
Nováček
Nováček

Re: ovladace na starsi grafiky od nVidie

Příspěvek od fiorano »

Eraaaser píše:mam dotaz nevite jestli uz vysli ovladace na GeForce 4 Ti 4200, vim ze si je Visty dokazou nainstalovat samy, slape to doibre ale jen me zajima jestli neco takoveho bude...
jj, na oficialnich strankach nvidie sou ovladace primo na vistu
CPU: AMD Athlon64 FX-57, MB: ASUS A8N-E, RAM: 1GB DDR400 2.5-3-3-5, VGA: ASUS EN7600GT, HDD: Samsung SP1213C, Zdroj: Fortron 400W
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

da se zmenit uz po instalaci 32 bit visty na 64 bit.? nebo se to musi zadat pri instalaci pls. kde? (mozna ze to resi key) dikes
nějaké železo
carrot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carrot »

jasa píše:da se zmenit uz po instalaci 32 bit visty na 64 bit.? nebo se to musi zadat pri instalaci pls. kde? (mozna ze to resi key) dikes
To opravdu nejde - variantu 32bit nebo 64bit si musis dokonce zvolit jeste pred samotnou instalaci...
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

carrot píše:
jasa píše:da se zmenit uz po instalaci 32 bit visty na 64 bit.? nebo se to musi zadat pri instalaci pls. kde? (mozna ze to resi key) dikes
To opravdu nejde - variantu 32bit nebo 64bit si musis dokonce zvolit jeste pred samotnou instalaci...
a je to tak ze visty obsahujou vsechny verze tj. 32 i 64 bit. kde se to nastavuje pls.
nějaké železo
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

jasa píše:
carrot píše: To opravdu nejde - variantu 32bit nebo 64bit si musis dokonce zvolit jeste pred samotnou instalaci...
a je to tak ze visty obsahujou vsechny verze tj. 32 i 64 bit. kde se to nastavuje pls.
to bude asi jen 32 bit na tom dvd ze ku.va drat
nějaké železo
carrot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carrot »

jasa píše: to bude asi jen 32 bit na tom dvd ze ku.va drat
Pokud vim, tak na DVDckach, ktery se budou prodavat bude 32 i 64bit verze. Ja sam mam DVD, kde to tak taky je...
tick
Nováček
Nováček

Tick

Příspěvek od tick »

PO týdením testování musím říct že nelituju že sem na Vista přešel. Žádný propad výkonu ve hrách jsem nezaznamenal(World of Warcraft,EverquestII, FEAR,Gothic3).
Samozřejmě že jsem vypnul to PoA(chtete tento program spustit?)
Drivery mi fungujou skoro všechny, jen klávesnice od logitechu ne. Razer se mi nainstaloval perfektně.
POmalu již firmy začínají software transformovat na Vistu,takže oficiáoní release nebude mít žádné problémy.
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Tick

Příspěvek od hypnotic666 »

tick píše:PO týdením testování musím říct že nelituju že sem na Vista přešel. Žádný propad výkonu ve hrách jsem nezaznamenal(World of Warcraft,EverquestII, FEAR,Gothic3).
Tak to rád vidím, že i více náročné hry jako fear a nový gohtic jedou stejně jako na xp... O vistách taky vážně uvažuju. Ale tipl bych, že máš 2gb ram co?
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
tick
Nováček
Nováček

Příspěvek od tick »

No jo updatoval sem systém: Core2duo E6300,2Gb A-DATA DDR2 800MHz, Ati X1950XTX a taky VISTA.
Teď jsem však narazil na problém s filmama. Vista mají špatnou podporu kodeů. K-LITE codec pack vůbec neinstalujte, je to s ním nalevačku.
BSplayer jede v pohodě s divx jen ty dvd tam nějak váznou,to je asi lepší WMP ve Vistě pro DVD. Opera mi najednou podporuje internetový bankovnictví(Komerčka), zato IE7 to nepodporuje.
Nejede mi Battlefield 2, nebo spíš jede ale vyberu si hru a dám připojit,v ten moment se to sekne(patch 1.41).
Call of duty otestováno na Gamepark, celkem pohoda.
Nero 7 nejnovější jede OK.
Daemon tools mají občas problémy se zaváděním portu. Asi 1 z 10 pokusů to shodí windows.
Alkohol 120% jede v pohodě.
kasperski Antivir OK, NOD32 OK. Většina ovladačů taky OK. Epson tiskárna mi jede,jen sem musel na setup.exe zvolit kompatibilitu s XP.

Uf zatím všechny poznatky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkouším to ve vmware (CPU 2500+, přiřadil jsem Vistě 512MB RAM z 1GB fyzické), běhá to nad mé očekávání dobře, sice to hodně swapuje ale počítám že to je tím vmwarem a malou pamětí. když už se to naswapuje tak to běží perfektně. zatím se mi tenhle systém hodně líbí :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

kde sa tam da zapnut aero? teda konkretne ta 3D plocha lebo glass efect funguje
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
carrot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carrot »

scream píše:kde sa tam da zapnut aero? teda konkretne ta 3D plocha lebo glass efect funguje
Co myslíš tou 3d plochou? Já jsem si teda žádné trojrozměrné plochy nevšimnul...
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

myslel som flip 3D ale uz som to nasiel.... horsie ale je ze pod vistou nefunguje ziadna tweak utilita na pretaktovanie mojej VGA....ani rivatuner ani coolbits ani powerstrip nic nefunguje....
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
carrot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carrot »

scream píše:myslel som flip 3D ale uz som to nasiel.... horsie ale je ze pod vistou nefunguje ziadna tweak utilita na pretaktovanie mojej VGA....ani rivatuner ani coolbits ani powerstrip nic nefunguje....
Minimalne Rivatuner ve Viste funguje, ale spis nebude Rivatuner podporovat verzi ovladacu pouzivanych ve Viste (u me to tak je - Nvidia) a proto se nedostane na funkce zprostredkovane prave ovladaci, coz je treba pretaktovani. Takze staci chvilku na novou verzi Rivatuneru s podporou nejnovejsich ovladacu...
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

carrot píše:
scream píše:myslel som flip 3D ale uz som to nasiel.... horsie ale je ze pod vistou nefunguje ziadna tweak utilita na pretaktovanie mojej VGA....ani rivatuner ani coolbits ani powerstrip nic nefunguje....
Minimalne Rivatuner ve Viste funguje, ale spis nebude Rivatuner podporovat verzi ovladacu pouzivanych ve Viste (u me to tak je - Nvidia) a proto se nedostane na funkce zprostredkovane prave ovladaci, coz je treba pretaktovani. Takze staci chvilku na novou verzi Rivatuneru s podporou nejnovejsich ovladacu...
presne ako vravis.... inak mi adresar windows zabera 7,4GB je to normalne?
carrot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carrot »

scream píše: presne ako vravis.... inak mi adresar windows zabera 7,4GB je to normalne?
Jo je to normalni - ja mam 7,63GB...
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

carrot píše:
scream píše: presne ako vravis.... inak mi adresar windows zabera 7,4GB je to normalne?
Jo je to normalni - ja mam 7,63GB...
tak to je pekne velka mrcha :) ...

pripisem jeden postreh... nevedel som na tom spustit NFS:Carbon, po precitani par zahranicnych for som ale vycital ze treba na odkaze zmenit spatnu kompatibilitu na W98/me a bude to slapat... a ono to aj naozaj slape :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“