GF 8800GTX/GTS/U (G80) - taktování a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

taktování ala Shamino jen pro zajímavost =)
http://vr-zone.com/?i=4296

a

vodní chlazení v podání BFG
http://www.bfgtech.com/8800GTX_768_PCIe_wc.html
george_gray
Nováček
Nováček

8800GTS overclock

Příspěvek od george_gray »

Teda tahle karta je teda boží.
Jak se to ostatním daří přetaktovat?

Já mám maximum 650/1850, ale v některé hře jsou už viditelné artefakty.(např. EE2).
Stabilních je 630/1850, což je i tak víc než 8800GTX v základu.

Ve 3DM06 už jsem trhnul přes 10.300.

GiGi
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: 8800GTS overclock

Příspěvek od OBR »

george_gray píše:Teda tahle karta je teda boží.
Jak se to ostatním daří přetaktovat?

Já mám maximum 650/1850, ale v některé hře jsou už viditelné artefakty.(např. EE2).
Stabilních je 630/1850, což je i tak víc než 8800GTX v základu.

Ve 3DM06 už jsem trhnul přes 10.300.

GiGi
pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna, pokud tam mas 40 karta je ok ale nepujde moc taktovat, a pokud tam mas 20 tak jsi vyhral a mas bombu ktera pujde pretaktovat jako bejk ...
george_gray
Nováček
Nováček

Příspěvek od george_gray »

Tak to mám asi 20, když mi jde tak dobře, ne? :D

pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna, pokud tam mas 40 karta je ok ale nepujde moc taktovat, a pokud tam mas 20 tak jsi vyhral a mas bombu ktera pujde pretaktovat jako bejk ...[/quote]
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

OBR píše: pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna,..
Tohle je ale u GTX ne?On ma GTS
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Sorry, co jsem psal plati pro GTX, prehledl jsem to ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Pozor nejde o konektor - lepe cti priste ale o Rezistor jak je videt na tomto obrazku -

Obrázek

Pokud ma tvoje karta na na rezistoru napsano 68C - j to karta z prvni varky a je 100% vadna, reklamuj ji! Kazdy prodejce ti ji MUSI vzit zpet!

Pokud tam mas hodnotu 40, je to uz karta z opravene serie a bude fungovat super, ale nepujde moc dobre pretaktovat ...

Pokud tam mas 20, mas vyhrano a mas kus na luxusni pretakt, takovy odpor maji karty XFX, BFG ... Vsimavi jiste pochopili ze upravou odporu zminenho rezistoru je mozno menit pretaktovaci moznosti karty, sam to zkusim o vikendu - udelam pencilmod a uvidim jak se zvedne pretakt ...

Kompletni clanek - http://www.legitreviews.com/article/417/1/
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Esli myslis ten rezistor kterej mel na starosti prepinani 2D/3D s tim mel problem Asus.Mozna i jini nevim.Vsechny karty sly na reklamaci primo na Taiwan,takze v dalsi varce tento tyden by melo bejt vse OK.
Rentigo píše: Navíc si myslím, že nVidia se musela hodně krotit v taktech čipu kvůli 90nm procesu (575 MHz je dost málo).Pokud by nVidia přešla na 80nm (zvýšila takt čipu) a hodila tam GDDR4...
Spis je to snaha vydolovat z wafferu co nejvic funknich chipu,proto zaroven ta nizka frekvence.V kombinaci s ¨levnymy¨ ddr3 ztlacit cenu co nejniz.Na jare prejdou na 80nm cili mozna zrychli GPU a pujdou s cenou dolu..Pametovy radic G80 neumi DDR4.Pokud se mylim opravte me.
Naposledy upravil(a) godlike dne pon 20. lis 2006, 18:03, celkem upraveno 4 x.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

OBR dá se na bios podívat v nibitoru? nemohl by jsi mi pls poslat BIOS na mail? Děkuju předem. Ještě než uděláš pencil...! =)

...samo ne kvůli tomu, že by měl pencil vliv na integritu biosu =))) jen mě něco napadlo

ed1+2/a ještě nemohl by jsi udělat screen v rivě - graphic subsystem diagnostic report - konkrétně Nvidia specific display adapter information a Nvidia VGA BIOS information (je to hned za sebou).
...kuju moc
Naposledy upravil(a) fanik dne pon 20. lis 2006, 19:27, celkem upraveno 2 x.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

OBR píše:...
Jasne, uz chapu. Diky za vysvetleni
Akorat by mne stale zajimalo, zda muzu nejak pred koupi zjistit, kterym konektorem je karta osazena, ci kupuji naslepo.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

kupujes na slepo. to by musel byt velmi ochotny predajca aby sa ti na to pozrel a hlavne by ju musel mat skladom. ale 68C by tam uz byt nemalo kedze boli poslane spat
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

jakej konektor zase??? nebo jsi to zase popletl...?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Kamikadze.cz píše:Akorat by mne stale zajimalo, zda muzu nejak pred koupi zjistit, kterym konektorem je karta osazena, ci kupuji naslepo.
Chapete ho niekto? O com vlastne toci....
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Wuuduu píše:
Kamikadze.cz píše:Akorat by mne stale zajimalo, zda muzu nejak pred koupi zjistit, kterym konektorem je karta osazena, ci kupuji naslepo.
Chapete ho niekto? O com vlastne toci....
Asi se upsal a myslel rezistor , ale predpokladam ze pro cloveka s takovou mozkovou kapacitu jakym ty zajiste jses by nebyl problem dovtipit se v cem je problem :roll:
0118 999 881 999 119 7253
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

OBR píše: 4. Tak NiBitor 3.1 karty nevidi, takze dump BIOSu zatim nebude ...
a nvflash -b nefunguje?

jestli chces nejaky konkretni bios na 8800, tak si rekni, uz mam nejaky "rozdelany" :D
Default je zločin.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

pirs jak rozdělaný? já jsem obra otravoval kvůli biosu z 8800... ty nějaký máš???
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

fanik píše:pirs jak rozdělaný? já jsem obra otravoval kvůli biosu z 8800... ty nějaký máš???
Mam k dispozici biosy pouze z ref. NV grafik a pak bfg, evga, leadtek a xfx a tusim ze na mvktech budou uz taky ke stazeni.
Default je zločin.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

nyni taktuju na 620/1050 a je to stabilni, ale 650/1050 stabilni nebylo ... musim zkusit nejdriv pameti a pak GPU, ale zda se ze to moc nepujde - chce to pridat napeti v BIOSu ale to zatim nejde ...

PS. koukni az budes v boiosu kolik je rozliseni monitoru a uvidis...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Kupoval jsem dnes Asus 8800GTX od CzechComputer.cz a mají správnej resistor, 40 :-) ( http://www.legitreviews.com/article/417/1/ ) Kontroloval jsem to hned na místě, zda jim to nemám vracet, ale nebylo nutno..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“