GF 8800GTX/GTS/U (G80) - taktování a vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
taktování ala Shamino jen pro zajímavost =)
http://vr-zone.com/?i=4296
a
vodní chlazení v podání BFG
http://www.bfgtech.com/8800GTX_768_PCIe_wc.html
http://vr-zone.com/?i=4296
a
vodní chlazení v podání BFG
http://www.bfgtech.com/8800GTX_768_PCIe_wc.html
- george_gray
- Nováček

8800GTS overclock
Teda tahle karta je teda boží.
Jak se to ostatním daří přetaktovat?
Já mám maximum 650/1850, ale v některé hře jsou už viditelné artefakty.(např. EE2).
Stabilních je 630/1850, což je i tak víc než 8800GTX v základu.
Ve 3DM06 už jsem trhnul přes 10.300.
GiGi
Já mám maximum 650/1850, ale v některé hře jsou už viditelné artefakty.(např. EE2).
GiGi
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 8800GTS overclock
pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna, pokud tam mas 40 karta je ok ale nepujde moc taktovat, a pokud tam mas 20 tak jsi vyhral a mas bombu ktera pujde pretaktovat jako bejk ...george_gray píše:Teda tahle karta je teda boží.
GiGi
- george_gray
- Nováček

Tak to mám asi 20, když mi jde tak dobře, ne?
pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna, pokud tam mas 40 karta je ok ale nepujde moc taktovat, a pokud tam mas 20 tak jsi vyhral a mas bombu ktera pujde pretaktovat jako bejk ...[/quote]
pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna, pokud tam mas 40 karta je ok ale nepujde moc taktovat, a pokud tam mas 20 tak jsi vyhral a mas bombu ktera pujde pretaktovat jako bejk ...[/quote]
- godlike
- Středně pokročilý

-
Tohle je ale u GTX ne?On ma GTSOBR píše: pretaktovani teto karty zavisi na velikosti osazeneho konkretniho rezistoru, pokud tam mas 68C - kartu reklamuj je vadna,..
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Pozor nejde o konektor - lepe cti priste ale o Rezistor jak je videt na tomto obrazku -

Pokud ma tvoje karta na na rezistoru napsano 68C - j to karta z prvni varky a je 100% vadna, reklamuj ji! Kazdy prodejce ti ji MUSI vzit zpet!
Pokud tam mas hodnotu 40, je to uz karta z opravene serie a bude fungovat super, ale nepujde moc dobre pretaktovat ...
Pokud tam mas 20, mas vyhrano a mas kus na luxusni pretakt, takovy odpor maji karty XFX, BFG ... Vsimavi jiste pochopili ze upravou odporu zminenho rezistoru je mozno menit pretaktovaci moznosti karty, sam to zkusim o vikendu - udelam pencilmod a uvidim jak se zvedne pretakt ...
Kompletni clanek - http://www.legitreviews.com/article/417/1/

Pokud ma tvoje karta na na rezistoru napsano 68C - j to karta z prvni varky a je 100% vadna, reklamuj ji! Kazdy prodejce ti ji MUSI vzit zpet!
Pokud tam mas hodnotu 40, je to uz karta z opravene serie a bude fungovat super, ale nepujde moc dobre pretaktovat ...
Pokud tam mas 20, mas vyhrano a mas kus na luxusni pretakt, takovy odpor maji karty XFX, BFG ... Vsimavi jiste pochopili ze upravou odporu zminenho rezistoru je mozno menit pretaktovaci moznosti karty, sam to zkusim o vikendu - udelam pencilmod a uvidim jak se zvedne pretakt ...
Kompletni clanek - http://www.legitreviews.com/article/417/1/
- godlike
- Středně pokročilý

-
Esli myslis ten rezistor kterej mel na starosti prepinani 2D/3D s tim mel problem Asus.Mozna i jini nevim.Vsechny karty sly na reklamaci primo na Taiwan,takze v dalsi varce tento tyden by melo bejt vse OK.
Spis je to snaha vydolovat z wafferu co nejvic funknich chipu,proto zaroven ta nizka frekvence.V kombinaci s ¨levnymy¨ ddr3 ztlacit cenu co nejniz.Na jare prejdou na 80nm cili mozna zrychli GPU a pujdou s cenou dolu..Pametovy radic G80 neumi DDR4.Pokud se mylim opravte me.Rentigo píše: Navíc si myslím, že nVidia se musela hodně krotit v taktech čipu kvůli 90nm procesu (575 MHz je dost málo).Pokud by nVidia přešla na 80nm (zvýšila takt čipu) a hodila tam GDDR4...
Naposledy upravil(a) godlike dne pon 20. lis 2006, 18:03, celkem upraveno 4 x.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
OBR dá se na bios podívat v nibitoru? nemohl by jsi mi pls poslat BIOS na mail? Děkuju předem. Ještě než uděláš pencil...! =)
...samo ne kvůli tomu, že by měl pencil vliv na integritu biosu =))) jen mě něco napadlo
ed1+2/a ještě nemohl by jsi udělat screen v rivě - graphic subsystem diagnostic report - konkrétně Nvidia specific display adapter information a Nvidia VGA BIOS information (je to hned za sebou).
...kuju moc
...samo ne kvůli tomu, že by měl pencil vliv na integritu biosu =))) jen mě něco napadlo
ed1+2/a ještě nemohl by jsi udělat screen v rivě - graphic subsystem diagnostic report - konkrétně Nvidia specific display adapter information a Nvidia VGA BIOS information (je to hned za sebou).
...kuju moc
Naposledy upravil(a) fanik dne pon 20. lis 2006, 19:27, celkem upraveno 2 x.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Jasne, uz chapu. Diky za vysvetleniOBR píše:...
Akorat by mne stale zajimalo, zda muzu nejak pred koupi zjistit, kterym konektorem je karta osazena, ci kupuji naslepo.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Chapete ho niekto? O com vlastne toci....Kamikadze.cz píše:Akorat by mne stale zajimalo, zda muzu nejak pred koupi zjistit, kterym konektorem je karta osazena, ci kupuji naslepo.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi se upsal a myslel rezistor , ale predpokladam ze pro cloveka s takovou mozkovou kapacitu jakym ty zajiste jses by nebyl problem dovtipit se v cem je problemWuuduu píše:Chapete ho niekto? O com vlastne toci....Kamikadze.cz píše:Akorat by mne stale zajimalo, zda muzu nejak pred koupi zjistit, kterym konektorem je karta osazena, ci kupuji naslepo.
0118 999 881 999 119 7253
- Pirs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Pirs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem dnes Asus 8800GTX od CzechComputer.cz a mají správnej resistor, 40
( http://www.legitreviews.com/article/417/1/ ) Kontroloval jsem to hned na místě, zda jim to nemám vracet, ale nebylo nutno..