Neverwinter Nights 2 + rozšíření Mask of the Betrayer

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Fe3C píše:Zdravim. Neviete mi niekto poradit ako hru updatujem bez pripojenie na net? Mam stiahnuty subor ale neviem co s nim. Nieje samostatne spustitelny...
zkus tohle :

http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... &forum=116

ale je to bez záruky, nezkoušel jsem to, já to updatoval klasicky přes menu přímo z netu.
show must go on..
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

Dakujem vyskusam, vyzera to slubne

//edit: ten navod funguje, dakujem odkusane
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Recenze na Doupěti - http://www.doupe.cz/h/PChry/AR.asp?ARI=115236
Pro milovníky staré školy skvělá hra, mladší hráči však budou rychle odrazeni a přijdou o jeden z herních klenotů. Doba kráčí dále a Neverwinter Nights 2 zůstávají v krajině nostalgie.
Goldnoob team proud member!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... &forum=109

update uplne dementni AI henchmenu. stahnout a rozbalit do adresare overide v dokumentech
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Thellwin píše:Recenze na Doupěti - http://www.doupe.cz/h/PChry/AR.asp?ARI=115236
Pro milovníky staré školy skvělá hra, mladší hráči však budou rychle odrazeni a přijdou o jeden z herních klenotů. Doba kráčí dále a Neverwinter Nights 2 zůstávají v krajině nostalgie.
autor recenze nadává na mizernou optimalizaci, přitom to ale hrál na 6600 GT. To už jako dneska opravdu nejde... V komentářích pod hrou se jeden amigo zmiňuje, že to hrál na 7800 GT na max. detaily naprosto v pohodě. Mně se to zdálo také v pohodě, co jsem to zkoušel, ale dám vědet po delším hraní, k čemu se snad dostanu až o víkendu....

Nechci být kritický, ale ta recenze nic moc, je málo informativní. A celkové hodnocení je úměrné 6600 GT, takže je naprosto zkreslené.

Ale to tak nějak pozoruji je v poslední době většina recenzí na českých serverech. Je dobré sledovat http://www.rpgdot.com a přečíst si odtamtud odkazované recenze na zahraničních herních serverech - pro získání objektivnějšího úsudku.. popř. ještě lépe - zahrát si to a zhodnotit si to sám :).
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

No tak ta recenzia na doupe vazne nema uroven... vsimnite si kociek na screenshotoch to je akokeby CPU rendering skoro :lol: uz som tam dal aj svoj prispevok a takto odflaknut recenziu hry takychto rozmerov je hamba :evil:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

mno,tak NWN2 už se na mě šklebí ze stolu,zítra nebudu mít moc času ale je prodloužený víkend tak ho věnuji podrobnému prozkoumání :-D
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

MichiGen píše:No tak ta recenzia na doupe vazne nema uroven... vsimnite si kociek na screenshotoch to je akokeby CPU rendering skoro :lol: uz som tam dal aj svoj prispevok a takto odflaknut recenziu hry takychto rozmerov je hamba :evil:
též jsem přidal komentář.

Mně se zdá, že si recenzenti českých herních magazínů asi myslí, že jsou nějací velcí herní guru, a že jim čtenář všechno sežere... ta recenze je výsměch.
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Mně se zdá, že si recenzenti českých herních magazínů asi myslí, že jsou nějací velcí herní guru, a že jim čtenář všechno sežere... ta recenze je výsměch.
Bohuzial mas pravdu a toto sa stava stale castejsie mnoho dobrych hier je tu podhodnotenych jednoducho by som povedal ze sa nato vykaslu a nechce sa im to hrat. Naozaj je to vysmech a tie screenshoty keby som chcel tak skaredy screenshot ako tam je odfotit by sa mi to nepodarilo jednoducho vybrali tie najhnusnejsie ako sa len dalo o tych prvych kde su same kocky ani nehovorim btw pozreli ste si tie moje? Neviem ci sa vam pacia

Kód: Vybrat vše

http://img377.imageshack.us/my.php?image=nwn21ga3.jpg
http://img515.imageshack.us/my.php?image=nwn22jq4.jpg
http://img520.imageshack.us/my.php?image=nwn23id7.jpg
http://img204.imageshack.us/my.php?image=nwn24wh5.jpg
http://img472.imageshack.us/my.php?image=nwn25oc9.jpg
http://img161.imageshack.us/my.php?image=nwn26wp9.jpg
http://img161.imageshack.us/my.php?image=nwn27dp8.jpg
http://img512.imageshack.us/my.php?image=nwn28eu0.jpg
http://img231.imageshack.us/my.php?image=nwn29wf6.jpg
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak jsem to rozjel, a na mé sestavě - viz podpis - to jede na 1280x1024 na na max detaily, i s FSAA a bloomem nádherně plynule. Pouze mám omezené stíny na low, ale nezkoušel jsme je dát výš. Zítra zkusím. Takže i to bude třeba v pohodě. Hra se mi vůbec neseká, nepozoruji žádné lagy, prostě normálně a krásně hratelný. Ani jednou se mi necukla. I když tam bylo hodně efektů a nepřátel. Ještě uvidím dál, jestli budou následovat nějaké náročnější grafické kreace, ale zatím je optimalizace solidní.

Evidentně záleží na grafice, NWN 2 není náročné na CPU nebo RAM. 1 GB v pohodě stačí.

Takže lamentování nad špatnou optimalizací a nehezkou grafikou v recenzi na doupěti je opravdu zavádějící, protože na mé grafice (Leadtek WinFast A7800 GS (G71) GPU 375@540, GDDR3 1200@1520) to chodí krásně. A též to tak i vypadá - s FSAA (2x , ale zítra zkusím nastavit vyšší hodnoty) a především s bloom efectem, s kterým to vypadá opravdu o třídu lépe.

K technické stránce pouze doplním ale negativum, že mi hra už dvakrát zamrzla. Snad se to už nebude opakovat. Ale možná to je přílišným overclockingem mé grafiky, na který může být hra citlivější, nevím. Každopádně, než jsem ze hry vyjel, tak to jelo přes hodinu v pohodě.

Co se týče samotné hry, tak mě hned velice chytla. A pařil bych celou noc :). A prosím Vás nevěřte uživatelské nepříjemnosti, jak Petr Kolář píše na doupěti, nic takového nepozoruji, naopak. Interface je velice příjemný.

Jinak hraji za wizarda. Stejně jako v BG 2 a BG2 Throne of Bhall. Doporučuji :). Kouzla jsou v NWN 2 opravdu efektní :).
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

shadow presne tak je to skvela hra :) nech si nejaky zatvrdnuti recenzenti hovoria co chcu nic nezmenia na tom ze bude obrovske mnozstvo hracov tuto hru zboznovat. Tiene dost ovlivnuju pocet fps a tiez sa da nastavit aj velkost shadow map tak este otestuj som zvedavy ako ti to ide aj so zapnutym frapsom ak by sa chcelo :) Mne to trhlo parkrat ale to bude asi tym ze mam fragmentovane zaplnene a pomale 2x ATA HDD :x
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak jsem to zkusil s FRAPSem, i když to je poněkud komplikovanější, protože F12 je ve hře současně quicksave.

Používám TOP-DOWN kameru, je třeba si uvědomit, že když kameru oddálíte co nejvíce do ptačí perspektivy, framerate je pochopitelně nižší, protože se musí vykreslovat širší scéna.

Níže uvádím čísla právě z TOP-DOWN kamery a nejširšího záběru. Pokud kameru přiblížíte na minimum, framerate může být i dvojnásobný:

V Dungech všechno na max v 1280 x 1024, ale stíny na low a vypnutý normal mapped terrain a soft shadows - framerate se drží stabilně na 30 FPS, když dojde na boj, framerate může poklesnou při jeho začátku i na +- 20 ale kdybych neměl puštěnej Fraps, vůbec nezaznamenám žádné zpomalení nebo cuknutí. Obvykle hráč stejně v takovou dobu hru pauzne, aby rozdal příkazy.

Pokud zapnu Point light shadows (stíny, které vrhají třeba louče) a shadows na high (nebo i na míň - je to vcelku jedno) framerate klesne o 10 FPS dolů. Pořád to je normálně hratelný, vypadá to s tím líp, ale já přeci jen si nechám radši rezervu, takže to radši budu hrát s omezenými stíny - v soubojích už by to mohlo být znát.

V exteriérech: opět připomínám, že uvádím údaje z maximálního oddálení scény, tj. z nejvyššího možného budu kamery.

též kolem 30 FPS, i více i méně, opet v závislosti na tom, jak je náročná scéna na vykreslení.. V případě, kdy člověk přijde k louči, framerate jde na 20 FPS. Pokud zapnu normal mapped terrain, tj. osvětlování terénu, framerate jde i na 12 FPS => pro mě je funkce "normal mapped terrain" nepoužitelná. Už je za hranicí výkonností mého hardware.

Jo, připomínám, že to hraju s EAX 3. I to může mít dopad směrem dolů.

každopádně framerate je dynamický a nehrozí žádné swapování jako u Gothicu 3. Špičku paměti jsem měl 860 MB, a to mi tady běží rezidentně NOD32, Kerio, Motherboard monitor, logitech ovladače atd...
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Nice dik za info a hras to s AA alebo bez AA ?
Sak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sak »

Pls da se zachranit ta carodejka co mam na zacatku?Jak ji kefne ten orsky shaman...
AMD Athlon 64 3000+ ,GA-K8NE,GF 6600 GT,1GB RAM,140 GB hadr
Scroll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Scroll »

No pochybuju ze by sla zachranit, je to hold soucast pribehu...pokud jde,tak je to stejne jedno :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

MichiGen píše:Nice dik za info a hras to s AA alebo bez AA ?
zatím nastaveno v ovladačích pořád FSAA 2x, kdyžtak zkusím i 4x . Více nějak ani nepotřebuji...

edit: nastaveno 4x FSAA, bez nějakého viditelného dopadu na výkon.
show must go on..
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

konecne po dlhej dobe hra, ktora ma chytila, lezi mi tu gothic 3 colector ed, ale zial to sa hrat na mojej masine neda, ale nwn 2 moje ocakavania zatial splna :) sice obcas nejaky ten bug sa vyskytne, ale nevadi.
ale mam taky problem, mozno to sposobilo nepretrzite 8 hodinove hranie, ale zasekol som sa v meste v archivoch, su tam 4 stojany, na ktorych su knihy, ktore vidim iba ak mam nasadenu satku na true vision, ale neviem co s nimi. ked na niektory kliknem, tak mi napise, ze to nenni nic zaujimave. vie mi dakto pls poradit? najlepsie cez SZ :)
dik
PS: Warlock rulez :twisted:

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

MAGMA píše:stojany
musis mit quest od toho co ti dal tu pasku na oci - kazdy sloup ti da otazku a ty musi odpovedet paxe ti otevrou dvere do Vaultu. pokud si pasku ziskal zabitim toho na zacatku knihovny tak nevim :) kazdopadne je potreba knihovnu vycistit od nepratel.

Monk od nakeho 11 levelu je zase jako vzdy tezka pohoda - 4 utoky za kolo + circle kick, k tomu mam AC 31 a se stoneskinem je to vrazdici stroj jak ma byt. jeste prihodim greater cleave a bude dokonano :)
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

no pasku som zobral mrtvole vedla vaultu. toho na zaciatku knihovny, s nim som pokecal a nechal ho ist :?

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Pozrite si recenziu tu
http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/n/n ... ghts2.html

Chyby s AI uz boli opravene patchom nie? :) Lepsie hodnotenie ale aj tak by som dal urcite vyssie ale toto je urcite lepsia recenzia nez na doupe hlavne tie screenshoty aj nieco normalne ukazu
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“