X1650Pro vs. 7600GS

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Koudy-lee
Nováček
Nováček

X1650Pro vs. 7600GS

Příspěvek od Koudy-lee »

Zdravím, chtěl bych koupit grafickou kartu za cenu 3000-3500Kč a rozhoduju se mezi 7600GS a X1650Pro, názory na tyto dvě karty se strašně liší a tak si pořád nemůžu vybrat... poraďte mi prosím. Má vlastně vůbec ještě cenu po vydání Gainwardu 7600GS Golden Sample ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41820 ) uvažovat o koupi X1650Pro?
Sestava do které to chci hodit by měla být Athlon 64 3000+ Venice (939) a deska s nForce4 Ultra (ještě nevím jaká, to byste mi mohli také poradit).
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ta GS od gainwardu je bomba jak prase..
imho kdyz ji koupis tak litovat opravdu nebudes
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Cujo píše:ta GS od gainwardu je bomba jak prase..
jj nvidia je jedna velka bomba :lol:

jestli nechces za chvili menit kartu tak vem radsi Atinu :wink:
XXXtremer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XXXtremer »

Cujo píše:ta GS od gainwardu je bomba jak prase..
hmm ale moc taktovat nejde...teda s stock chladicem...
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

A jaký je váš názor na X1650Pro v porovnání s oním Gainwardem?
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

DigiWorld píše:X1650PRO je výkonnější než X1600XT a to přibližně o 3%. Zajímavý je ale náskok na 7600GS s DDR2, který činí 8% a o kousek poráží i 7600GS s DDR3. Pokud do toho zakalkulujeme cenu vychází nám náš oblíbený poměr cena-výkon. Osobně spíše počítám poměr cena-výkon-použitelnost. A v tomto ohledu musím korunovat nového krále. X1650PRO vychází lépe jak 7600GS. A rozhodně mnohem lépe, jak 7600GS s DDR3. Na o 800,- s DPh dražší 7600GT sice co do výkonu nemá, ale oněch 6% je vyváženo i 20% nárůstem ceny. Pokud však X1650PRO nataktujete, tak výkon srovná.
Ja osobne asi vemu x1650Pro Jinak doporucuju přečíst celej tenle test http://www.ddworld.cz/graficke-karty/x1 ... on-11.html
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

No mám ještě tak 2 měsíce čas takže si počkám a snad přijde nějaký výrobce X1650Pro s něčím podobným jako přišel Gainward u 7600GS
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

7600GS je lepsi, idelane pasivne chlazena...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

7600GS je pseudo rychlejší za cenu horší kvality a je úplně jedno jestli je to téměř GT jako v podání od Gainwardu.

Jestli chceš solidní kartu za málo peněz, tak jednoznačně x1650Pro...
ve hrách ti dovolí HDR + AA (žádná nv7xxx to neumí zároveň) plus kvalitní filtrování textur, ostřejší obraz...
Pokud si chceš co nejvíc vychutnat hry, tak není nad čím dumat. To že má v nějakých OGL hrách místo 80FPS jen 60FPS je taky v podstatě jedno
nEph
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nEph »

ale ktoru potom x1650pro s ddr2 alebo 3 ked ddr2 tak kup radsej x1600pro to maš to ista a len by si preplatil pripadne geforce 7600gs :D
i5 750 @ 3.8GHz + Noctua NH-D14, OCZ 2x2GB 1600 7-7-7-24 BE, GB-P55A-UD3, EVGA GTX470, SEASONIX X-650, Antec P-182
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

No z těch X1650Pro zatím poslintávám po Sapphire s 256MB DDR3 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39817 ), jenom mě trochu udivuje že není vyráběna 80nm procesem když to ATI tolik předesílala. První 80nm je až ASUS a ten stojí o 200Kč více...
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Koudy-lee píše:No z těch X1650Pro zatím poslintávám po Sapphire s 256MB DDR3 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39817 ), jenom mě trochu udivuje že není vyráběna 80nm procesem když to ATI tolik předesílala. První 80nm je až ASUS a ten stojí o 200Kč více...
80nm je R535, prvni varka je R530, vetsinou clovek dostane v krame tuhle...bohuzel.

Tu Sapphire jsem mel, jako jedina x1650pro ma mereni teploty GPU. Pak jsem ji vratil z duvodu vymeny za x1650pro od Gigabyte s HeatPipes II - chlazena pasivne :twisted:
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

No o chlazení mi nejde, stejně bych tam dříve či později hodil Zalmana, tak se ta investice do pasivu ani nevyplatí...
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Koudy-lee píše:No o chlazení mi nejde, stejně bych tam dříve či později hodil Zalmana, tak se ta investice do pasivu ani nevyplatí...
A na kolik te vyjde ten zalman ? Za tu cenu mam chlazenou kartu primo vzduchem v bedne spolehlive...navic x1650pro neni OC karta (je nataktovana vysoko), takze rozdil teplot neni rozhodujici.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

h4__ píše:7600GS je lepsi, idelane pasivne chlazena...
btw.: Pasiv na Asus X1650Pro :wink:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40408
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

Dobře, tak pokud nehledíme na cenu, tak která karta je lepší? X1650Pro (256MB DDR3) nebo 7600GS (Golden Sample)? Popř. v čem je která karta lepší?
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

BubakB píše:
h4__ píše:7600GS je lepsi, idelane pasivne chlazena...
btw.: Pasiv na Asus X1650Pro :wink:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40408
me uz od pohledu tahle vypada, ze ma lepsi pasiv
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40278

Taky ji mam doma :-D Je to dvouslotova karta, pasiv cislo jedna zabira slot pod kartou (je videt na obr.), pasiv cislo dve je na druhe strane karty na opacne strane nez ten prvni, propojen pomoci HP.

ad nV ci ATI - bud beres kvalitni obraz, nebo v nekterych hrach lepsi vykon. Vicemene jsou na stejno jinak vykonove.
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

Dobře a která je kvalitní obraz a která lepší výkon ve hrách? :D
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

OMG čteš vše?

7600GS(T) má vyšší výkon díky ošizenemu defaultnímu nastavení kvality
špatně filtruje textury, neumí HDR + antialiasing

x1650Pro má lepší kvalitu zobrazení + naprosto srovnatelný výkon, umožńuje kombinaci HDR + antialiasing zároveň bez kompromisů
textury filtruje stejně kvalitně jako např. x1950XTX

Když 7600 (i GT) nastavíš na kvalitu zobrazení jakou má defaultně x1650Pro, tak dokonce ztrácí
Koudy-lee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koudy-lee »

díky díky, no čtu všechno jenom jsem potřeboval takový souhrn...

tak teda v tom případě asi půjdu do x1650pro, rychle a nekvalitně si to můžu zahrát i na tom co mám doma teď :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“