po pripojeni kabla pise sitovy kabel byl odpojen
Moderátor: Don
- cakec
- Nováček

-
po pripojeni kabla pise sitovy kabel byl odpojen
ahoj,potreboval by som poradit,nutne potrebujem pracovat so svojim ntb na internete,som u priatelky a uz dlho sa mi to nedari.je tu pripojenie cez router Vigor 2600VGST domaci pocitac bezi v pohode,typkovia pripojeny cez WiFi tiez idu, ja ked pripojim kabel do notebooku (ten isty kabel ako je v PC na stole) pise mi ze byl odpojen,ako keby ho nerozoznalo alebo co, ntb je Acer TravelMate 2313LC, sietovka SiS 900 ... .neviem ci je chyba v sietovke alebo v kabli alebo v routri,pretoze doma a v praci mi to funguje,cize sietovka by mala byt ok,kabel v ich pc funguje=kabel by mal byt ok,ak nie je este nejaky iny druh kabla... iba ak router ma problem so sietovkou SiS.
Neviem uz som zufaly nemam WiFi ale rozmyslam ze nejake externe kupim alebo co nech to uz slape konecne.alebo mi poradte aj mailom alebo na tomto fore.dik
judicak@sabnet.sk
Neviem uz som zufaly nemam WiFi ale rozmyslam ze nejake externe kupim alebo co nech to uz slape konecne.alebo mi poradte aj mailom alebo na tomto fore.dik
judicak@sabnet.sk
- cakec
- Nováček

-
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ten router obsahuje 4 portovej switch, takže potřebuješ jen kabel a trochu praxe. Předpokládám, že máš AP připojeno do routru, a do PC jdeš kabelem, že? Jestli to je tak, tak jen propojíš kabelem i notebook, musíš ale nastavit IP, jestli nepoužíváš DHCP.. Potom ti to musí jet, řekni, jak to máš zapojený přesně..
- cakec
- Nováček

-
tak ako vravis,4 portovy switch a priamo kablom prepojeny stolovy pc.notebook som chcel pripojit tak ze som opisal TCP/IP a pripojil ten kabel z o stoloveho pc.neslo to. skusil som iny kabel ale iba na skusku lebo ma asi 1 meter a s tym sa neda robit dal som inu IP a nechal som zapnuty aj stolovy PC.potom mi uz neukazovalo ze sitovy kabel byl odpojen,nabehol mi aj skype ale www a email neslihanymag píše:Ten router obsahuje 4 portovej switch, takže potřebuješ jen kabel a trochu praxe. Předpokládám, že máš AP připojeno do routru, a do PC jdeš kabelem, že? Jestli to je tak, tak jen propojíš kabelem i notebook, musíš ale nastavit IP, jestli nepoužíváš DHCP.. Potom ti to musí jet, řekni, jak to máš zapojený přesně..
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- cakec
- Nováček

-
Adresa IP: 192.168.71.14hanymag píše:Už vidím chybu, nemůžeš mít stejný TCP/IP. Když mi napíšeš nastavení, poradím ti, co zvolit(IP,maska,brána a i DNS). Jestli máš propojenej PC s tím switchem, potřebuješ ještě jeden úplně stejnej kabel, ten dáš do dalšího portu na switchy a zapojíš do síťovky na notebooku.. To se zvládne
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 192.168.71.1
Servery DNS: 195.146.128.60, 195.146.132.59
na notebooku som potom nastavil IP 192.168.71.104 ale ako vravim skype isiel ale www a email nie
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- cakec
- Nováček

-
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- cakec
- Nováček

-
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- cakec
- Nováček

-
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- cakec
- Nováček

-
- hanymag
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Kebely který jsou nejvíce používané jsou kroucené dvojlinky. Dělí se na UTP a STP. STP jsou stíněné, pro domácí použití jsou vhodné UTP. Ty je dále dělí na přímé a nepřímé. Využívají se na různá propojení zařízení. Pro propojení switche a PC potřebuješ UTP přímý kabel. Na konci kabelu je koncovka a v ní uvidíš barevnou mapu (barevné drátky). Musí se shodovat na každé straně, to zaručuje, že kabel je přímý. Dnešní moderní síťovky ale umí samy přenastavit tyto hodnoty, takže lze i s nepřímým kabelem propojit PC a switch