po pripojeni kabla pise sitovy kabel byl odpojen

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

cakec
Nováček
Nováček

po pripojeni kabla pise sitovy kabel byl odpojen

Příspěvek od cakec »

ahoj,potreboval by som poradit,nutne potrebujem pracovat so svojim ntb na internete,som u priatelky a uz dlho sa mi to nedari.je tu pripojenie cez router Vigor 2600VGST domaci pocitac bezi v pohode,typkovia pripojeny cez WiFi tiez idu, ja ked pripojim kabel do notebooku (ten isty kabel ako je v PC na stole) pise mi ze byl odpojen,ako keby ho nerozoznalo alebo co, ntb je Acer TravelMate 2313LC, sietovka SiS 900 ... .neviem ci je chyba v sietovke alebo v kabli alebo v routri,pretoze doma a v praci mi to funguje,cize sietovka by mala byt ok,kabel v ich pc funguje=kabel by mal byt ok,ak nie je este nejaky iny druh kabla... iba ak router ma problem so sietovkou SiS.
Neviem uz som zufaly nemam WiFi ale rozmyslam ze nejake externe kupim alebo co nech to uz slape konecne.alebo mi poradte aj mailom alebo na tomto fore.dik
judicak@sabnet.sk
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

skusil som iny kabel sietovka ide ale neide www ani e-mail,neviem co stym_?
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Ten router obsahuje 4 portovej switch, takže potřebuješ jen kabel a trochu praxe. Předpokládám, že máš AP připojeno do routru, a do PC jdeš kabelem, že? Jestli to je tak, tak jen propojíš kabelem i notebook, musíš ale nastavit IP, jestli nepoužíváš DHCP.. Potom ti to musí jet, řekni, jak to máš zapojený přesně..
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

hanymag píše:Ten router obsahuje 4 portovej switch, takže potřebuješ jen kabel a trochu praxe. Předpokládám, že máš AP připojeno do routru, a do PC jdeš kabelem, že? Jestli to je tak, tak jen propojíš kabelem i notebook, musíš ale nastavit IP, jestli nepoužíváš DHCP.. Potom ti to musí jet, řekni, jak to máš zapojený přesně..
tak ako vravis,4 portovy switch a priamo kablom prepojeny stolovy pc.notebook som chcel pripojit tak ze som opisal TCP/IP a pripojil ten kabel z o stoloveho pc.neslo to. skusil som iny kabel ale iba na skusku lebo ma asi 1 meter a s tym sa neda robit dal som inu IP a nechal som zapnuty aj stolovy PC.potom mi uz neukazovalo ze sitovy kabel byl odpojen,nabehol mi aj skype ale www a email nesli
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Už vidím chybu, nemůžeš mít stejný TCP/IP. Když mi napíšeš nastavení, poradím ti, co zvolit(IP,maska,brána a i DNS). Jestli máš propojenej PC s tím switchem, potřebuješ ještě jeden úplně stejnej kabel, ten dáš do dalšího portu na switchy a zapojíš do síťovky na notebooku.. To se zvládne :)
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

hanymag píše:Už vidím chybu, nemůžeš mít stejný TCP/IP. Když mi napíšeš nastavení, poradím ti, co zvolit(IP,maska,brána a i DNS). Jestli máš propojenej PC s tím switchem, potřebuješ ještě jeden úplně stejnej kabel, ten dáš do dalšího portu na switchy a zapojíš do síťovky na notebooku.. To se zvládne :)
Adresa IP: 192.168.71.14
Maska podsítě: 255.255.255.0
Výchozí brána: 192.168.71.1
Servery DNS: 195.146.128.60, 195.146.132.59

na notebooku som potom nastavil IP 192.168.71.104 ale ako vravim skype isiel ale www a email nie
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Jestli jsi tak nastavil IP na notebooku a ostatní jsi nechal, tak protokol je dobře.. Nemáš firewall u sebe?? Zkus ping 192.168.71.1.
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

firewall nemam
otazka: ked necham tu druhu IP mozem pouzit ten isty kabelaako je na stolovom PC
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Na kabelu nezáleží(skoro), můžeš klidně použít ten z PC. Ty IP nastavuješ síťovkám, který máš v počítači. Kabel ti slouží jen jako propojení 8-) Co ten ping?? Start-spustit-cmd-ping 192.168.71.1 8-)
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

ping je dobry
:D skusal som prave teraz ku skypu ma pripojilo hned ale stranku mi nenatiahlo nechapem
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

co máš za prohlížeč?
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

firefox 2.0
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

cakec píše:firefox 2.0
preco ? zalezi na tom?
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Možnosti-rozšířené-síť-tam musí být přímé připojení k síti..
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

je tam priame pripojenie do Internetu
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

v zamestnani sa pripajam cez switch a je to v poriadku
v zamestnani : mikrovlne pripojenie
tady: DSL

zalezi aj na tom ?
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Tak to bude nastavení toho routru, vyznáš se v tom? Máš k tomu routru příručku? Je tam napsaná IP adresa, přes kterou se dostaneš na nastavení..
8-)
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

cakec píše:v zamestnani sa pripajam cez switch a je to v poriadku
v zamestnani : mikrovlne pripojenie
tady: DSL

zalezi aj na tom ?
Nezáleží, oboje napojíš do routeru a pak obvykle pomocí integrovanýho switche rozvedeš net pomocí kabelu do ostatních PC..
cakec
Nováček
Nováček

Příspěvek od cakec »

preto nerozumiem preco to neide
fakt si myslim ze to bude nejaky iny kabel. nebudu tam nejako opacne tie, neviem ako sa to vola, ale tie farebne kabliky vo vnutri sietoveho kabla a moja sietovka to nebere?
hanymag
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanymag »

Kebely který jsou nejvíce používané jsou kroucené dvojlinky. Dělí se na UTP a STP. STP jsou stíněné, pro domácí použití jsou vhodné UTP. Ty je dále dělí na přímé a nepřímé. Využívají se na různá propojení zařízení. Pro propojení switche a PC potřebuješ UTP přímý kabel. Na konci kabelu je koncovka a v ní uvidíš barevnou mapu (barevné drátky). Musí se shodovat na každé straně, to zaručuje, že kabel je přímý. Dnešní moderní síťovky ale umí samy přenastavit tyto hodnoty, takže lze i s nepřímým kabelem propojit PC a switch 8-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“