Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo
- rebx
- Začátečník

Ľudia, chcel by som to na CPU spraviť aj ja ale neviem ako na to. Poprosím poraďte ako na to. To ten CPU vydrží niečo také? Sa bojim že ho zlikvidujem.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
- Vivec
- Středně pokročilý

tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... pov%E1n%ED je o lapování threadrebx píše:Ľudia, chcel by som to na CPU spraviť aj ja ale neviem ako na to. Poprosím poraďte ako na to. To ten CPU vydrží niečo také? Sa bojim že ho zlikvidujem.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
mam Tr SI-128

jinak vas nechapu, co na tom furt hledate, jaky mam duvod si vymyslet? opravdu vas nechapu, plocha IHS u C2D revize B2 je extremne nerovna, ten CPU vubec netopi, ale diky IHS je teplota klidne 45C idle v defultu, uz jsem psal i mou zkusenost - me se pri slabe vrstve pasty na zakladnu chladice OBTISKL POUZE OBRYZ CPU !!! tzn. ze byl prohly, po vylapovani je plocha rovna a pri uplne spaboucke vrstve se obtiskne cele CPU, jinak idle teplota sla dolu prumerne o 5-6C ale v burnu jsem driv mival i 75C, ted mam "pouze" kolem 60-65C
//
, ano, to bile na fotce je ten pilnik, z druhe strany je cerny a je drsnejsi...
//
jeste nejsem u konce, nekdy pristim tydnem si koupim PRAVY smirgl 400-800 a udelam poradny lapping, pak postnu postup, fotky a teploty

jinak vas nechapu, co na tom furt hledate, jaky mam duvod si vymyslet? opravdu vas nechapu, plocha IHS u C2D revize B2 je extremne nerovna, ten CPU vubec netopi, ale diky IHS je teplota klidne 45C idle v defultu, uz jsem psal i mou zkusenost - me se pri slabe vrstve pasty na zakladnu chladice OBTISKL POUZE OBRYZ CPU !!! tzn. ze byl prohly, po vylapovani je plocha rovna a pri uplne spaboucke vrstve se obtiskne cele CPU, jinak idle teplota sla dolu prumerne o 5-6C ale v burnu jsem driv mival i 75C, ted mam "pouze" kolem 60-65C
//
ja to beru, bez diskuze by to nebylo onoGr8 Vivec píše:dobře, omlovám se, nikdy bych neřek že se to dá udělat pilníkem na nehty, i když jsem si pod pilníkem na nehty přestavovoal naprosto něco jinýho (předpokládám že to je na fotce on?)
//
asi nemas tak sikovny rucicky na lapping, me to osobne pomohlo extremneFlegy píše:imho IHS nemuze bejt nejak vic nerovnej. kdysi sem se lapovanim zabejval a nakonec sem zjistil ze to skoro nema cenu, a podle teplot ktery sem s tim tehdy dosahnul neni mozny, aby mu na c2d sla teplota dolu o 12°Cimho a ten pilnik na nehty ci co to je. pochybuju. sice vivec to vzdal, ale me se ten pilnik nezda zrovna jemnej.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- bioahazard
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
[quote="h4__"]mam Tr SI-128
Hele mam ten samy chladic, poradim ti jeste 1 vec po ktery ti teplota jeste klesne o stupnik 2, otoc si pasiv tak aby ti heatpipes smerovali k zadnimu vetraku taky ti pomuze v chlazeni
mam to odskousenu. Nejdriv sem ty heatpipe mel otoceke ke zdroji ale ten ma velmi nizky otacky (asi 800neco ) tak sem jej odocil k zadnimu vetraku ktery mam 1800ot./min a hned mi teplota klesla... tady koukni moje teploty je tam par screenu www.biohazard.borec.cz
Hele mam ten samy chladic, poradim ti jeste 1 vec po ktery ti teplota jeste klesne o stupnik 2, otoc si pasiv tak aby ti heatpipes smerovali k zadnimu vetraku taky ti pomuze v chlazeni
MB: GA-EX38 DS4 CPU: C2D E8200 2.66GHz+Scythe Ninja 2000, GPU: nV8800GT 512MB GDDR3 +Acelero S1, RAM:2x2GB A-DATA EE 800+MHz CL4-4-4-10,CASE: Thermaltake Swing,POWER: Enermax Liberty 500W,LCD: Samsung 226BW 22´,mouse. logitech G5,HDD WD 640 + Seagate 250
- jessie.james
- Začátečník

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
stoji to 20kc v kosmeticejessie.james píše:tak to teda fakt cumim?. nikdy bych neveril, ze pilnikem na nehty muzes IHS vybrousit a vylestit do takoveho lesku. i kdyz fakt je, ze ja si pilnik na nehty predstavoval trochu jinak, takovyhle vidim snad prvne.
thx za tip, vyzkousim, ted jdu do kina, vecer vyzkousimbioahazard píše:h4__ píše:mam Tr SI-128
Hele mam ten samy chladic, poradim ti jeste 1 vec po ktery ti teplota jeste klesne o stupnik 2, otoc si pasiv tak aby ti heatpipes smerovali k zadnimu vetraku taky ti pomuze v chlazenimam to odskousenu. Nejdriv sem ty heatpipe mel otoceke ke zdroji ale ten ma velmi nizky otacky (asi 800neco ) tak sem jej odocil k zadnimu vetraku ktery mam 1800ot./min a hned mi teplota klesla... tady koukni moje teploty je tam par screenu www.biohazard.borec.cz
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasne lidi vzpamatujte se ...C2D ma opravdu na pikacu IHS je hodne nerovnej..rekl bych ze nerovnost bude az nekolik stovek mm....Ja jsem taky po vylapovani mel v burnu o cca 10C lepsi teploty...bioahazard píše:h4__ píše:mam Tr SI-128
Hele mam ten samy chladic, poradim ti jeste 1 vec po ktery ti teplota jeste klesne o stupnik 2, otoc si pasiv tak aby ti heatpipes smerovali k zadnimu vetraku taky ti pomuze v chlazenimam to odskousenu. Nejdriv sem ty heatpipe mel otoceke ke zdroji ale ten ma velmi nizky otacky (asi 800neco ) tak sem jej odocil k zadnimu vetraku ktery mam 1800ot./min a hned mi teplota klesla... tady koukni moje teploty je tam par screenu www.biohazard.borec.cz
Navic je pravda ze lapovani je celkem na delsi zimni veceri aby to bylo uplne dokonaly....chce to zacit s 800 papirem a pokracovat az do 2000 a pak pouzivat treba zubni pastu na dokonaly vylesteni..
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- bioahazard
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
[quote="h4__"]thx za tip s tim chladicem, temps jsou zase o neco lepsi 
Neni zac, taky sem maturoval nad teplotama, do lappovani se nezenu 1. zatim mi staci vykon jaky je ...2.bojim se, by me prd.o kdyby sem mu neco stalo, setril sem na tu zestavu vic nez pul roku
az to bude potreba tak to budu resit vodni bruskou a mramorem na lesteni
)
Neni zac, taky sem maturoval nad teplotama, do lappovani se nezenu 1. zatim mi staci vykon jaky je ...2.bojim se, by me prd.o kdyby sem mu neco stalo, setril sem na tu zestavu vic nez pul roku
MB: GA-EX38 DS4 CPU: C2D E8200 2.66GHz+Scythe Ninja 2000, GPU: nV8800GT 512MB GDDR3 +Acelero S1, RAM:2x2GB A-DATA EE 800+MHz CL4-4-4-10,CASE: Thermaltake Swing,POWER: Enermax Liberty 500W,LCD: Samsung 226BW 22´,mouse. logitech G5,HDD WD 640 + Seagate 250
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
stovky mm ?Highlander píše:bioahazard píše: jasne lidi vzpamatujte se ...C2D ma opravdu na pikacu IHS je hodne nerovnej..rekl bych ze nerovnost bude az nekolik stovek mm....Ja jsem taky po vylapovani mel v burnu o cca 10C lepsi teploty...
Navic je pravda ze lapovani je celkem na delsi zimni veceri aby to bylo uplne dokonaly....chce to zacit s 800 papirem a pokracovat az do 2000 a pak pouzivat treba zubni pastu na dokonaly vylesteni..
//prf.KuBA - kvůli zasmání nemusíš citovat vicenásobně, ale stačí "vystřihnout" jenom inkriminovaou větu.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Koval
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- jessie.james
- Začátečník

to je dost zavadejici, co jsi uvedl (a troufam si tvrdit, ze dokonce blbost). vcera jsem pul hodiny prohlizel na dennim svetle E6400 a kriva neni. netvrdim, ze je HS dokonale vybrouseny a hladky, ale rozhodne neni krivy. mozna jsi mel smulu na spatny kousek CPU, ale pausalne rici, ze vsechny IHS jsou krive je nesmysl.h4__ píše:vse se brousi stejne, takze oD D805 po QX6700, vse je krive
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, chlapi - bavite se tu o nerovnosti IHS a podobne, vite vubec proc mezi chladic a IHS davate pastu? No jasne, prave proto abyste ty nerovnosti zalili pastou a tim je eliminovali. Je jiste ze lapovackou se ziska nejaky stupen dolu, ale neni to tim ze to vyrovnate ale ze naopak uberete trochu materialu a je lepsi prenos...
Osobne si myslim ze ztrata zaruky-horsi dalsi preprodej nestoji za par stupnu, natoz s vodnikem ...
Osobne si myslim ze ztrata zaruky-horsi dalsi preprodej nestoji za par stupnu, natoz s vodnikem ...
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
My jsme snad na strojarskem foru ?Highlander píše:jasne ze setiny...kdyz se rekne ve strojarine stovka,tak se mysli setina to kazdej pochopi....akorat malej Airwolf tady musi buzerovat..Flegy píše:to h4: spis setiny milimetru
pane "MALY" HIGHLANDER, zklidnete sve hormony.
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: