Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
rebx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rebx »

Ľudia, chcel by som to na CPU spraviť aj ja ale neviem ako na to. Poprosím poraďte ako na to. To ten CPU vydrží niečo také? Sa bojim že ho zlikvidujem.
MB: ASUS P5Q DELUXE| CPU: Intel Core 2 Duo 6300 (1,86 @ 2.80GHz, LGA775, 2MB cache) | CPU Chladič: AC Freezer 7 PRO | RAM: 4GB DDR2 KINGSTON 800MHz CL5 | VGA: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 (500MHz/1400MHz) | VGA Chladič: Zalman VF700-AlCu | HDD: 2xSEAGATE 320GB (7200rpm, SATA2, 16MB) + 2xSamsung 750GB (7200rpm, SATA2, 32MB)| DVD-RW: PIONEER DVR-212/SATA | Zdroj: LC POWER GREEN 6550GP rev.2 550W | Skrinka: Thermaltake Mambo Black | Monitor: 19'' LCD Samsung SyncMaster 940B | strih: Dazzle Video Creator Retail
predaj PA/rapidshare,megaupload píšte SS, rýchlo a najlacnejšie v celej SR/ČR
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

rebx píše:Ľudia, chcel by som to na CPU spraviť aj ja ale neviem ako na to. Poprosím poraďte ako na to. To ten CPU vydrží niečo také? Sa bojim že ho zlikvidujem.
tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... pov%E1n%ED je o lapování thread
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mam Tr SI-128

Obrázek
Obrázek

jinak vas nechapu, co na tom furt hledate, jaky mam duvod si vymyslet? opravdu vas nechapu, plocha IHS u C2D revize B2 je extremne nerovna, ten CPU vubec netopi, ale diky IHS je teplota klidne 45C idle v defultu, uz jsem psal i mou zkusenost - me se pri slabe vrstve pasty na zakladnu chladice OBTISKL POUZE OBRYZ CPU !!! tzn. ze byl prohly, po vylapovani je plocha rovna a pri uplne spaboucke vrstve se obtiskne cele CPU, jinak idle teplota sla dolu prumerne o 5-6C ale v burnu jsem driv mival i 75C, ted mam "pouze" kolem 60-65C

//
Gr8 Vivec píše:dobře, omlovám se, nikdy bych neřek že se to dá udělat pilníkem na nehty, i když jsem si pod pilníkem na nehty přestavovoal naprosto něco jinýho (předpokládám že to je na fotce on?)
ja to beru, bez diskuze by to nebylo ono :), ano, to bile na fotce je ten pilnik, z druhe strany je cerny a je drsnejsi...

//
Flegy píše:imho IHS nemuze bejt nejak vic nerovnej. kdysi sem se lapovanim zabejval a nakonec sem zjistil ze to skoro nema cenu, a podle teplot ktery sem s tim tehdy dosahnul neni mozny, aby mu na c2d sla teplota dolu o 12°C :roll: imho a ten pilnik na nehty ci co to je. pochybuju. sice vivec to vzdal, ale me se ten pilnik nezda zrovna jemnej. :)
asi nemas tak sikovny rucicky na lapping, me to osobne pomohlo extremne ;) jeste nejsem u konce, nekdy pristim tydnem si koupim PRAVY smirgl 400-800 a udelam poradny lapping, pak postnu postup, fotky a teploty
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mno ta kted si to prizdil. pokud to udelas 400kilem mno a i kdyby 8mi kilem, tak to bude poskrabany a nerovny :) . i s 2litrem smirglem s vodou to trva dlouho a ani potom to ni dokonaly... :wink:
bioahazard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bioahazard »

[quote="h4__"]mam Tr SI-128

jinak vas nechapu, co na tom furt hledate, jaky mam duvod si vymyslet? opravdu vas nechapu, plocha IHS u C2D revize B2 je extremne nerovna, ten CPU vubec netopi, ale diky IHS je teplota klidne 45C idle v defultu, uz jsem psal i mou zkusenost - me se pri slabe vrstve pasty na zakladnu chladice OBTISKL POUZE OBRYZ CPU !!! tzn. ze byl prohly, po vylapovani je plocha rovna a pri uplne spaboucke vrstve se obtiskne cele CPU, jinak idle teplota sla dolu prumerne o 5-6C ale v burnu jsem driv mival i 75C, ted mam "pouze" kolem 60-65C

Hele mam ten samy chladic, poradim ti jeste 1 vec po ktery ti teplota jeste klesne o stupnik 2, otoc si pasiv tak aby ti heatpipes smerovali k zadnimu vetraku taky ti pomuze v chlazeni :) mam to odskousenu. Nejdriv sem ty heatpipe mel otoceke ke zdroji ale ten ma velmi nizky otacky (asi 800neco ) tak sem jej odocil k zadnimu vetraku ktery mam 1800ot./min a hned mi teplota klesla... tady koukni moje teploty je tam par screenu www.biohazard.borec.cz
MB: GA-EX38 DS4 CPU: C2D E8200 2.66GHz+Scythe Ninja 2000, GPU: nV8800GT 512MB GDDR3 +Acelero S1, RAM:2x2GB A-DATA EE 800+MHz CL4-4-4-10,CASE: Thermaltake Swing,POWER: Enermax Liberty 500W,LCD: Samsung 226BW 22´,mouse. logitech G5,HDD WD 640 + Seagate 250
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

tak to teda fakt cumim :o?. nikdy bych neveril, ze pilnikem na nehty muzes IHS vybrousit a vylestit do takoveho lesku. i kdyz fakt je, ze ja si pilnik na nehty predstavoval trochu jinak, takovyhle vidim snad prvne.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

jessie.james píše:tak to teda fakt cumim :o?. nikdy bych neveril, ze pilnikem na nehty muzes IHS vybrousit a vylestit do takoveho lesku. i kdyz fakt je, ze ja si pilnik na nehty predstavoval trochu jinak, takovyhle vidim snad prvne.
stoji to 20kc v kosmetice ;)
bioahazard píše:
h4__ píše:mam Tr SI-128

Hele mam ten samy chladic, poradim ti jeste 1 vec po ktery ti teplota jeste klesne o stupnik 2, otoc si pasiv tak aby ti heatpipes smerovali k zadnimu vetraku taky ti pomuze v chlazeni :) mam to odskousenu. Nejdriv sem ty heatpipe mel otoceke ke zdroji ale ten ma velmi nizky otacky (asi 800neco ) tak sem jej odocil k zadnimu vetraku ktery mam 1800ot./min a hned mi teplota klesla... tady koukni moje teploty je tam par screenu www.biohazard.borec.cz
thx za tip, vyzkousim, ted jdu do kina, vecer vyzkousim
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

bioahazard píše:
h4__ píše:mam Tr SI-128

jasne lidi vzpamatujte se ...C2D ma opravdu na pikacu IHS je hodne nerovnej..rekl bych ze nerovnost bude az nekolik stovek mm....Ja jsem taky po vylapovani mel v burnu o cca 10C lepsi teploty...

Navic je pravda ze lapovani je celkem na delsi zimni veceri aby to bylo uplne dokonaly....chce to zacit s 800 papirem a pokracovat az do 2000 a pak pouzivat treba zubni pastu na dokonaly vylesteni..
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

thx za tip s tim chladicem, temps jsou zase o neco lepsi :)

Obrázek
bioahazard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bioahazard »

[quote="h4__"]thx za tip s tim chladicem, temps jsou zase o neco lepsi :)

Neni zac, taky sem maturoval nad teplotama, do lappovani se nezenu 1. zatim mi staci vykon jaky je ...2.bojim se, by me prd.o kdyby sem mu neco stalo, setril sem na tu zestavu vic nez pul roku :-D az to bude potreba tak to budu resit vodni bruskou a mramorem na lesteni :))
MB: GA-EX38 DS4 CPU: C2D E8200 2.66GHz+Scythe Ninja 2000, GPU: nV8800GT 512MB GDDR3 +Acelero S1, RAM:2x2GB A-DATA EE 800+MHz CL4-4-4-10,CASE: Thermaltake Swing,POWER: Enermax Liberty 500W,LCD: Samsung 226BW 22´,mouse. logitech G5,HDD WD 640 + Seagate 250
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Highlander píše:
bioahazard píše: jasne lidi vzpamatujte se ...C2D ma opravdu na pikacu IHS je hodne nerovnej..rekl bych ze nerovnost bude az nekolik stovek mm....Ja jsem taky po vylapovani mel v burnu o cca 10C lepsi teploty...

Navic je pravda ze lapovani je celkem na delsi zimni veceri aby to bylo uplne dokonaly....chce to zacit s 800 papirem a pokracovat az do 2000 a pak pouzivat treba zubni pastu na dokonaly vylesteni..
stovky mm ? :lol: :lol: :lol: :lol:

//prf.KuBA - kvůli zasmání nemusíš citovat vicenásobně, ale stačí "vystřihnout" jenom inkriminovaou větu. :wink:
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

tim myslel asi mikrometru

// jeste k mym teplotam, moje pokojova teplota je 27C, takze pri normalni pokojove teplote (23C) by byli teploty jeste o nejaky ten bodik dole
Koval
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koval »

Tak E6300 má křivý povrch... hmm a která její revize je rovná? Nebo je těch revizí více? A ještě otázečka... E6300 nebo E6400? který z nich?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to h4: spis setiny milimetru :wink:
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Koval píše:Tak E6300 má křivý povrch... hmm a která její revize je rovná? Nebo je těch revizí více? A ještě otázečka... E6300 nebo E6400? který z nich?
vse se brousi stejne, takze oD D805 po QX6700, vse je krive
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

h4__ píše:vse se brousi stejne, takze oD D805 po QX6700, vse je krive
to je dost zavadejici, co jsi uvedl (a troufam si tvrdit, ze dokonce blbost). vcera jsem pul hodiny prohlizel na dennim svetle E6400 a kriva neni. netvrdim, ze je HS dokonale vybrouseny a hladky, ale rozhodne neni krivy. mozna jsi mel smulu na spatny kousek CPU, ale pausalne rici, ze vsechny IHS jsou krive je nesmysl.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:to h4: spis setiny milimetru :wink:
jasne ze setiny...kdyz se rekne ve strojarine stovka,tak se mysli setina to kazdej pochopi....akorat malej Airwolf tady musi buzerovat..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Chlapi, chlapi - bavite se tu o nerovnosti IHS a podobne, vite vubec proc mezi chladic a IHS davate pastu? No jasne, prave proto abyste ty nerovnosti zalili pastou a tim je eliminovali. Je jiste ze lapovackou se ziska nejaky stupen dolu, ale neni to tim ze to vyrovnate ale ze naopak uberete trochu materialu a je lepsi prenos...

Osobne si myslim ze ztrata zaruky-horsi dalsi preprodej nestoji za par stupnu, natoz s vodnikem ...
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Highlander píše:
Flegy píše:to h4: spis setiny milimetru :wink:
jasne ze setiny...kdyz se rekne ve strojarine stovka,tak se mysli setina to kazdej pochopi....akorat malej Airwolf tady musi buzerovat..
My jsme snad na strojarskem foru ? :evil: kdybych zkusil u jakkekoli zkousky na FELu rict misto setin mm stovky mm tak zadnou zkousku tykajici se merenil, elektroniky atd. nedam...takze

pane "MALY" HIGHLANDER, zklidnete sve hormony.

:evil:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OT:
to Airwolf: To ze mas nulovy znalosti neni moje vec..
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“