Jaka vykona grafika ma momentalne nej pomer vykon/cena?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

fanik píše:Nobody a mluvíš teď o x1650Pro nebo x1650XT... nastejno je leda tak x1650Pro, přesto je to pro mě z mnoha podružných důvodů lepší volba...
Mluvil jsem o x1650xt.Papírově měla 7600GT porazit o hlavu,zatím to ale tak nevypadá.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

fanik píše:čemu se divíš? kdo jednou vyzkoušel pořádné filtrování textur a HDR+AA už jinou nechce... to je jak ženská v posteli. DPohledná sympatická dáma co to umí vs sice pěkná, ale zmalováná povrchní blbka

:-D
A není to v této kategorii trochu jedno?Stejně to karta nezvládne při plynulém FPS.Taky jsem vlastnil ATI,na x1600xt jsem to přes všechny patche nikdy nerozchodil,a i kdyby,nedalo by se to hrát. (Oblivion)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Anooo ATI je jak mor!Podivej se na historii a vykon vsech NV karet treba ze poslednich 5let.Jedina poradna karta svyho casu byla GF4TI.Mezi tim velke prazdno a ted mozna konecne snad kvalitni 88xx series.Propadaky typu FX5800,FX5900,6600GT se sotva merila s 9800PRO,6800GT/U kde je ji dnes konec?Hlavne ze mela SM 3.0.Jak to NV troubila do sveta.Propadak 7800GT/GTX.Jedina co se z 79xx serie dobre prodavala byla 7900GT kde lidi delali vmod.A nikdo tim padem nekupoval GTX.Vsechny tyto mely problem s kvalitou zobrazeni v 3D,spatna filtrace textrur,shimmering atd.PR blaboly z NV lidem matou rozum.Proto se NVkarty taky lip prodava bezna lama kupuje NV heh.Co asi nakukali lidem v kramu v dobach 9800PRO/6600GT?.Pane 9800PRO nekupujte ta neumi SM 3.0.Ja omdlim.Pred rokem jsem tady v praci cloveku radil at veme x850xt.A nakej trouba mu poradil 6800GT.Kvuli cemu asi?Aby jim mel dobudoucna!
NobodyLovesMe píše:Taky jsem vlastnil ATI,na x1600xt jsem to přes všechny patche nikdy nerozchodil,a i kdyby,nedalo by se to hrát. (Oblivion)
A ted mas 7600GT vid? :razz:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

godlike píše:Anooo ATI je jak mor!Podivej se na historii a vykon vsech NV karet treba ze poslednich 5let.Jedina poradna karta svyho casu byla GF4TI.Mezi tim velke prazdno a ted mozna konecne snad kvalitni 88xx series.Propadaky typu FX5800,FX5900,6600GT se sotva merila s 9800PRO,6800GT/U kde je ji dnes konec?Hlavne ze mela SM 3.0.Jak to NV troubila do sveta.Propadak 7800GT/GTX.Jedina co se z 79xx serie dobre prodavala byla 7900GT kde lidi delali vmod.A nikdo tim padem nekupoval GTX.Vsechny tyto mely problem s kvalitou zobrazeni v 3D,spatna filtrace textrur,shimmering atd.PR blaboly z NV lidem matou rozum.Proto se NVkarty taky lip prodava bezna lama kupuje NV heh.Co asi nakukali lidem v kramu v dobach 9800PRO/6600GT?.Pane 9800PRO nekupujte ta neumi SM 3.0.Ja omdlim.Pred rokem jsem tady v praci cloveku radil at veme x850xt.A nakej trouba mu poradil 6800GT.Kvuli cemu asi?Aby jim mel dobudoucna!
Podívej,ty dvě firmy si nemají co vyčítat,obě udělaly nějaké přešlapy.Kdyby byla skutečně jedna firma o tolik lepší než druhá,pak by si tu horší nikdo nekoupil.
godlike píše:
A ted mas 7600GT vid? :razz:
Teď mám 7950GT a jsem spokojený.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

NobodyLovesMe píše: Teď mám 7950GT a jsem spokojený.
No vidis za 7000-7500 je 1950XT a je cca o 10-15% rychlejsi.PRoc sis 7950GT kupoval?
Dave Orton aspon neslibuje nesplnitelny.A nekeca jako Kirk z NV kterej snad letos rekl,ze aby karta umela fsaa+af+hdr musela by mit 1GB pameti.A hle jde to.Okopirovana unifikovana architektura na 88xx od ati heh.Nevim esli ATi celila nepratelskemu prevzeti z jine strany ale dobudoucna verim ze partnerstvi ATI+AMD ma vyznam.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

godlike píše: No vidis za 7000-7500 je 1950XT a je cca o 10-15% rychlejsi.PRoc sis 7950GT kupoval?
Dave Orton aspon neslibuje nesplnitelny.A nekeca jako Kirk z NV kterej snad letos rekl,ze aby karta umela fsaa+af+hdr musela by mit 1GB pameti.A hle jde to.Okopirovana unifikovana architektura na 88xx od ati heh.Nevim esli ATi celila nepratelskemu prevzeti z jine strany ale dobudoucna verim ze partnerstvi ATI+AMD ma vyznam.
Proč?GeForce míň topí a berou.1950XT jsem nechtěl,protože má uřvaný chladič,to jsi mi říkal i ty.Výkonem je přesně mezi x1950pro a x1950xt a cenou také.
Jak víš,že ta architektura je od ATI?Mně spíš připadá,že ATI pořád jen dotahuje Nvidii.GF 8800 to potvrzuje.Ale je jasné,že je to první karta s DX10 a specifikace se budou měnit a upravovat,do budoucna ji také nemá smysl kupovat.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no ono to pokaždé bylo spíš tak, že nv vždy a za každou cenu chtěla být první kdo přijde s "novinkou" na trh (gf6xxx a takřka nepoužitelné SM 3.0), jenže to byla novinka a něco extra (nic jiného ji nezbývá). Ati přišla později, ale všecko šlapalo... tak asi tak, nepochybuji o tom, že kdyby ati chtěla být mermocmocí první s SM4.0, tak by to pro ni nebyl až takový problém, ale proč vlastně...

Chlapci dost OT nebo se zažlutíme všichni :D
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ano :)
alonzo.pong píše:Jaka vykona grafika ma momentalne nej pomer vykon/cena?
Takze pane alonzo jakou mate na mysli?AGP ci PCIE?
resider
Nováček
Nováček

Příspěvek od resider »

fanik píše:chceš ji do AGP nebo do PCIE? V obou případech by stálo za zvážení trochu připlatit za x1650XT nebo připlatit více (+2000) a koupit x1950Pro
Právě že jí chci do AGP. Je mi jasný že ta x1950Pro by byla o hodně lepší ale nejlevnější sem viděl za 6000 a to je na mě docela dost :sad:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

velmi pravděpodobně se zároveň s x1950Pro objeví i x1650XT nebo fakt zkus došetřit, je to docela dost pravda, ale rozhodně je to moc pěkná cena a stojí to za to. Nehledě na to že se původně kalkulovalo s cenou 7-8000 kč za 256MB verzi.
Kdo si dá tu práci a dohledá mé 2 měsíce staré "jasnovidecké" odhady, tak jsem naznačoval cenu do 6500 Kč za 256MB verzi a tenkrát se mi všichni smáli
:D
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

X1950pro-pokud máš socket 754,tak snad.
X1650pro/XT-nachystej si peníze i na nový chladič,málokoho baví poslouchat ten Sapphire fén.
Pro tebe bych to viděl na tu x1650pro+nový chladič,aby ses vlezl do těch 4k.X1950pro by byla labutí píseň.
resider
Nováček
Nováček

Příspěvek od resider »

jj asi to tak nakonec udělám. Díky moc za náměty
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

fanik píše: Kdo si dá tu práci a dohledá mé 2 měsíce staré "jasnovidecké" odhady, tak jsem naznačoval cenu do 6500 Kč za 256MB verzi a tenkrát se mi všichni smáli
:D
Ja to ani hledat nemusim pac sam jsem to tvrdil :) Proste ty cene nerozumim je smesne nizka a jsem rad za ATI nezapomela na lidi s AGP.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

godlike píše: Ja to ani hledat nemusim pac sam jsem to tvrdil :) Proste ty cene nerozumim je smesne nizka a jsem rad za ATI nezapomela na lidi s AGP.
Hlavně ten Microstar je podezřele levný.Přitom jinak dělá spíš dražší (neprávem) grafiky.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

NobodyLovesMe píše:[
Hlavně ten Microstar je podezřele levný.Přitom jinak dělá spíš dražší (neprávem) grafiky.
Jako kterej?1950PRO 512MB?6700?V pripade 256MB verze stoji 5100 coz je stejny jako ostatni.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No ten Microstar(256MB)je levnější než Sapphire,Gigabyte i Asus.Navíc má dokonce docela slušný chladič.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

godlike píše:Propadaky typu .... 6600GT ....

uff, napsat, ze byla nV 6600GT propadak, to uz chce opravdu znacnou davku zaujatosti :lol: .
---
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

J X P píše:
godlike píše:Propadaky typu .... 6600GT ....

uff, napsat, ze byla nV 6600GT propadak, to uz chce opravdu znacnou davku zaujatosti :lol: .
mno pokud se na to divas ted s odstupem casu tak neco na tom bude :wink:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

J X P píše: uff, napsat, ze byla nV 6600GT propadak, to uz chce opravdu znacnou davku zaujatosti :lol: .
he he ;-)
Prece proti skvele 9800PRO mela SM 3.0 uzasny ne? :) Marketingove dobre osetreny.A realu to bylo tak ze kdyz si cumel do zdi,mel si s GTckem 80fps a s PROckem 60fps.A kdyz doslo na rezbu s PROckem 50fps a s GTckem 35 fps.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

už jste zase OT :lol:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“