píšou to v posledním computeru v krabici má být v pulce unora 2007ChrastyII píše:ne,v češtině vista vážně není...a k tomu že má být 19.12?cože?já myslel že česká bude až v březnu
Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- petet
- Nováček

-
- Lister
- Začátečník

-
Sorry že nepřidám zkušenost, ale mám dotaz. Budu stavět komp a rozhoduju se jestli do něj XP profi nabo Vista Ultimate.
A teď můj debilní laický dotaz.
Četl jsem že verze 64 bit nedovolí nainstalovat nepodepsané ovladače, takže jsem si to přeložil tak že tam nedostanu neoficiální ovladače (třeba Omegy)
Mám pravdu??
A k tomu ještě blbější poddotaz - Pokud je to co jsem napsal výše pravda, tak co ztratím, pokud bych nainstaloval 32 verzi na systém s novým Core2duo.
A teď můj debilní laický dotaz.
Četl jsem že verze 64 bit nedovolí nainstalovat nepodepsané ovladače, takže jsem si to přeložil tak že tam nedostanu neoficiální ovladače (třeba Omegy)
Mám pravdu??
A k tomu ještě blbější poddotaz - Pokud je to co jsem napsal výše pravda, tak co ztratím, pokud bych nainstaloval 32 verzi na systém s novým Core2duo.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Oficialne by x64 visty v standartnim modu mely nepodepsane ovladace odmitnout, ovsem co si budem nalhavat, uz sou tady utility ktere toto umi obejit (nevim ovsem jak sou na tom s realnou funkcnosti)Lister píše:...
Co se tyce koupeni systemu, v CR bude/je program express upgrade ktery by pro tebe mohl byt zajimavy, info zde a zde a zde, ovsem nejsem si zcela jist zdali se tohle vaze na samotne zakoupeni win xp nebo win xp + sestava, bylo by vhodne se nejspise dotazat na infolince microsoftu.
0118 999 881 999 119 7253
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
hypnotic666 píše:Tak jsem si taky zkusil vistu... Zatím jen přes vmware, ale teda to, že tady nejde 5.1 zvuk to je docela vražda... Podařilo se to někomu rozjet? Bez toho se v dnešní době nedá existovat
Jo a je tady někdo, kdo ten systém taky jenom zkouší přes vmware a dokázal tam dostat svojí grafiku? Chtěl bych zkusit aero, ale grafiku mi to nenajde, ani když instalnu vmware tools...
co to znamena "Zatím jen přes vmware" co je to vmware?
- Lister
- Začátečník

-
Díky za info, o tomhle už jsem četl, ale pokud jde o tenhle upgrade, tak já budu skládat až tak kolem toho března, takže bych šel přímo do těch Vist.
Pokud by ty utilitky nefungovaly tak ztratím nějaké důležité vlastnosti když do systému se 64bitovým procákem nainstaloval 32 bitové Visty ( na DVD Ultimate by měli být obě verze jen si člověk vybere)???
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
- zombux
- Odborník PCT

- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Já třeba do 64 bit vist nepůjdu i když mám 64bit procák, protože prej žerou více ram a co si budem nalhávat, 1Gb je v dnešní době málo... Takže si raději vezmu 32bit vistyLister píše:Pokud by ty utilitky nefungovaly tak ztratím nějaké důležité vlastnosti když do systému se 64bitovým procákem nainstaloval 32 bitové Visty ( na DVD Ultimate by měli být obě verze jen si člověk vybere)???
2 Dex_Holland : mno na tom si ty visty teď zkouším přímo z prostředí winu xp... tzn vytvoří se mi jeden soubor jako virtuální disk, na kterej to přes vmware nainstaluju a můžu si s tím hrát, aniž bych si nějak poškodil stávající data na disku
Naposledy upravil(a) hypnotic666 dne úte 5. pro 2006, 20:14, celkem upraveno 1 x.
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nic co bys jako bezny uzivatel behem pristich par let nejak vyrazne pocitil...Lister píše:Pokud by ty utilitky nefungovaly tak ztratím nějaké důležité vlastnosti když do systému se 64bitovým procákem nainstaloval 32 bitové Visty ( na DVD Ultimate by měli být obě verze jen si člověk vybere)???
- Lister
- Začátečník

-
Díky, takže nemožnost nainstalovat potřebné ovladače do 64 mě už asi netrápícool.user píše:Nic co bys jako bezny uzivatel behem pristich par let nejak vyrazne pocitil...Lister píše:Pokud by ty utilitky nefungovaly tak ztratím nějaké důležité vlastnosti když do systému se 64bitovým procákem nainstaloval 32 bitové Visty ( na DVD Ultimate by měli být obě verze jen si člověk vybere)???
Hodím tam 32 Visty a bude...... do XP se mi už moc nechce, protože mám strach že pro ně už nebude taková podpora jako pro nový systém....no i když na druhou stranu Visty budou z počátku asi ještě víc děravé než už celkem obstojně zazáplatované XP
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Tak nevím jak u vás, ale teď jsem potřeboval nainstalovat alcohol a po potvrzení instalace driveru virtuální mechaniky nastala modrá smrt a od té doby jsem se do systému nedostal, jelikož chce ten ovladač instalovat automaticky po startu... Nepomáhá ani safe mode.... Takže mám krásnou smyčku : boot > plocha > modrá smrt > boot > plocha .... 
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
co nouzovej rezim?hypnotic666 píše:Tak nevím jak u vás, ale teď jsem potřeboval nainstalovat alcohol a po potvrzení instalace driveru virtuální mechaniky nastala modrá smrt a od té doby jsem se do systému nedostal, jelikož chce ten ovladač instalovat automaticky po startu... Nepomáhá ani safe mode.... Takže mám krásnou smyčku : boot > plocha > modrá smrt > boot > plocha ....
- Shit
- Odborník PCT

- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Aha, tak to bude asi tou verzí.. Mám tu jen nějakou starou...
Jinak nouzovej režim, taky hodí modrou smrt. Vyřešil jsem to přes poslední známou funkční konfiguraci
Jinak nouzovej režim, taky hodí modrou smrt. Vyřešil jsem to přes poslední známou funkční konfiguraci
- tick
- Nováček

-
Instalace programů a nepodepsaných ovladačů na 64bit Vista je naprosto OK. Žádná utilita není potřeba. Jen je problém vůbec ovladače najít. Třeba takový Logitech na to vyloženě kašle. Počíatč bez problémů rozjedeš ovšem třeba tiskárnu MPC190 na Visty nenainstaluješ, to už jsem zkoušel ale prostě to nejde. Situace se zlepší, neboť třeba Canon vydá svoje ovladače pro Visty až s oficiální krabicovou verzí, což bude na začátku novýho roku. Stejěn bude postupovat většina firem.
1Gb RAM - nemá cenu instalovat 64bit. Rozdíl je v tom že 32bit neumí korektně používat více jak 4Gb ram, od toho je 64bit.
Programy pro 32bit jedou na 46bit Vista bez problémů, jen programy šahající na základní ovladače Vist(Alcohol,Daemon tools prostě emulace) mají občas problémy, ovšem tyto jsou již i 64bitový (Daemon určitě a jede OK).
1Gb RAM - nemá cenu instalovat 64bit. Rozdíl je v tom že 32bit neumí korektně používat více jak 4Gb ram, od toho je 64bit.
Programy pro 32bit jedou na 46bit Vista bez problémů, jen programy šahající na základní ovladače Vist(Alcohol,Daemon tools prostě emulace) mají občas problémy, ovšem tyto jsou již i 64bitový (Daemon určitě a jede OK).
- Thellwin
- Administrátor

http://www.firingsquad.com/hardware/win ... a_preview/ - Microsoft Windows Vista Preview: Features and Overview
Goldnoob team proud member!
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

Ještě jeden dotaz... už někdo zkoušel, jak v praxi funguje technologie readyboost?
- sam_doma
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že funguje 5.1 zvuk, spíš záleží na tom, jakou kartu používáš a jaký ovladače tam máš instalovaný. Vím o problémech s creative sound blaster kartama, snad na všech typech, ale drivery pro realtek onboard zvukovky fungujou luxusně.hypnotic666 píše:Tak jsem si taky zkusil vistu... Zatím jen přes vmware, ale teda to, že tady nejde 5.1 zvuk to je docela vražda... Podařilo se to někomu rozjet? Bez toho se v dnešní době nedá existovat
Jo a je tady někdo, kdo ten systém taky jenom zkouší přes vmware a dokázal tam dostat svojí grafiku? Chtěl bych zkusit aero, ale grafiku mi to nenajde, ani když instalnu vmware tools...
MSI K7N2 Delta2 Platinium(601-6570E-010); AMD Athlon XP (Bartron) 2500@3200 (166 MHz@200MHz x 11); 2x256MB 400MHz Corsair, nVidia 6600 GT.
- Stano K.
- Středně pokročilý

- Shit
- Odborník PCT

Podle ohlasů na netu: Instalace Vist musí sama pro sebe min. 387 MB RAM -> pak teprve se spustí vlastní instalátor -> při 386 MB RAM se ani nespustí vlastní instalátor Vist...sTano11 píše:Len tak pre zaujimavost pridam
ze vistu sa neda naistalovat cez VirtualPC s 512MB ram lebo aj ked dam max ram vo virtualpc tak je to menej ako 512MB a pri instalaci to hodi ze minimum musi byt 512MB!!!
- hypnotic666
- Mírně pokročilý

No právě na SB mi nešel... Ale když jsem dal test ve winu, tak všechny repro hrály. Taky se mi podařilo rozjet 5.1 přes powerdvd ale jinak nic.. Dokonce se mi nepodařilo spustit dvd ani přes media player..sam_doma píše:Samozřejmě, že funguje 5.1 zvuk, spíš záleží na tom, jakou kartu používáš a jaký ovladače tam máš instalovaný. Vím o problémech s creative sound blaster kartama, snad na všech typech, ale drivery pro realtek onboard zvukovky fungujou luxusně.
Integrovanou zvukovku jsem nezkoušel, protože ji mám asi nějakou vadnou, protože mi absolutně nehraje basy, takže nevím