Jaký SetTopBox?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Jaký SetTopBox?

Příspěvek od Stoobi »

Zdravím, vybírám vánoční dárky (trochu naposlední chvíli) a napadl mě právě SetTopBox, ale nikdy jsem se o tuhle techniku nezajímal, takže vůbec nevím, jaké funkce by měl mít, apod. Koukal jsem, že se dají sehnat zajímavé modely kolem 1500,- (Cybex.cz). Může mi někdo říci, zdali to není vyhození peněz? Bude to plnit účel? Nechybí těmto levným nějaké podstatné funkce? Díky.

PS: Ani vlastně nevím, jak to je u nás s digitálním pokrytím...je po celé republice? Sorry za neznalost, ale fakt jsem se o tohle absolutně nezajímal.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

do baráku jsme teď kupovali 2x set top box. Jeden je kombinovanej digitál se satelitem a je od Kaon, tohle je podle mě kvalitní značka, stál něco kolem 5k a do pokoje jsem si kupoval jen digitál, chtěl jsem taky od Kaon, ale nakonec mi sem přivezli nějakej opticum 3000 za něco kolem 1,9k a můžu říct max spokojenost. Bydlim cca 20Km od Prahy a signál super. Máme jednu anténu a nemůžu si stěžovat
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký SetTopBox?

Příspěvek od 1maty1 »

Stoobi píše: PS: Ani vlastně nevím, jak to je u nás s digitálním pokrytím...je po celé republice? Sorry za neznalost, ale fakt jsem se o tohle absolutně nezajímal.
kouni sem na soucasne pokryti
a pak taky
Řádné digitální vysílání - multiplex A
Řádné digitální vysílání - multiplex B
Řádné digitální vysílání - multiplex C

IHMO nic moc
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Máme doma tenhle RADIX TERRA 100 http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=29123 obraz je dobry , i když není uplně dobře nasměrovaná anténa. Nevím co by přesně měly mít ty set top boxy za funkce ,takže nemužu říct jestli je dobry , každopadně je docela levný.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, každopádně se zkus podívat po set top boxu, který podporuje mpeg2 i mpeg4. Zatím se jede na mpeg2, ale v budoucnu (odhad tak do 2) let se má vysílání převést na mpeg4, tak ať pak nemusíš kupovat znova.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

hmm...tak jak na to tak koukám, tak u nás pokrytí nepřichází v úvahu...:( Tak to je škoda, takže musím vymyslet jiný dárek... :oops: :sad:
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

http://www.electrohall.cz/store/GoodsDe ... SE01382618
tenhle DVB-T přijímač DigiPal 2 Set-top-box
mají i na cybexu za cca 2100kč
a je to hodně kvalitní settopbox.na hodně forech si ho lidi pochvalují.
ale asi nemá podporu mpeg4.imho to budou mit spiš ty dražší přes 3000kč apod.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

co koupit dreambox, myslim ze pevny pripojeni na nej mas :D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Rád bych aktualizoval téma.
Dneska už jsou na trhu poněkud vyspělejší a vybavenější kousky, a nás už omrzel sice dobrý, ale starý Technisat Digipal II.
Rádi bysme něco s nahráváním na HDD popřípadně USB klíč. Požadujem rozumnou kvalitu, Sencor nepřipadá v úvahu, už jsme si s nim užili dosyta. Cena nejlépe kolem 3000Kč, ale když se v tom tolika nevyznám, tak to třeba bude nereálná částka. Poradí někdo?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Golden Interstar GI-T/S84CI PVRX za 2900Kč

"Cenově dostupný kombinovaný přijímač DVB-T a DVB-S vysílání s možností záznamu na připojený USB disk. České menu, české EPG, ..."

Otázka je, co považuješ za rozumnou kvalitu. Vzhledem k ceně nemůžeš čekat vlastnosti a dokonalost DreamBoxů apod.

EDIT:
Názory na Globo Optibox FTA PVR (tenhle za 2300Kč, ale pouze DVB-T)
http://www.digitalnitelevize.cz/forum/d ... -pvr-61019
Naposledy upravil(a) Caderom dne pon 16. úno 2009, 20:01, celkem upraveno 1 x.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Něco na styl toho Technisatu...
Strong a Sencor nám pod kopcem 30km od prahy nechytal...
Jak to bude s tou MPEG čtyrkou? Má cenu o ní přemejšlet?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“